Concurs directori 2022, sesiunea a treia: Înscrierile au început astăzi, 28 iunie, și țin până pe 17 iulie / Procedura de înscriere

2.485 de vizualizări
Foto: © Miklmakmagnitka | Dreamstime.com
Înscrierile pentru concursul de directori, sesiunea iunie-octombrie 2022, au început pe data de 28 iunie și durează până pe 17 iulie, potrivit calendarului oficial. În perioada menționată anterior se depun dosarele la proba scrisă. Procedura de înscriere a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare.

Reamintim că până acum s-au derulat două sesiuni ale concursului de directori, iar ministrul Cîmpeanu a declarat la dezbaterea „Director de viitor”, organizată de Edupedu.ro și Asociația pentru Valori în Educație, că 20% dintre posturi au rămas neocupate. Tot atunci a anunțat și această a treia etapă. Concret, în primele două etape au fost ocupate 6.969 de posturi de director adjunct și directori, din cele 8.692 de posturi scoase la concurs. Cele rămase neocupate sunt 1.723 de posturi.

Înainte de încărcarea documentelor, trebuie parcurși pașii pentru crearea unui cont pe platforma concursdirectori.edu.ro. Mai jos este explicată procedura de utilizarea a platformei de înscriere.

Procedura de utilizare a platformei de înscriere

Primul pas pentru a demara procesul de înscriere este accesarea platformei prin intermediul următorului link: https://concursdirectori.edu.ro/

Pentru a demara crearea contului, trebuie să apăsați butonul Înscriere.

Pe pagina următoare veți bifa că ați luat la cunoștință Metodologia concursului și că vă dați consimțământul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul derulării concursului. De asemenea, vi se va cere adresa personală de email care va fi asociată cu contul dumneavoastră.

După ce ați bifat cele două opțiuni și ați adăugat adresa personală de email, puteți apăsa butonul Trimite. După trimiterea formularului de mai sus, veți primi pe adresa de mail indicată un nou email denumit Concurs Directori și Directori Adjuncți 2022: Link acces și validare cont. Acest link vă permite să continuați înscrierea. Link-ul este activ timp de 12 ore. Pentru a ajunge mai departe, apăsați acel link. Pentru a continua validarea contului, trebuie să navigați și să selectați opțiunea de Înscriere din meniul din partea de sus a paginii. 

Formularul va fi activ în perioada 28 iunie (ora 7:00) – 17 iulie (ora 23:59), timp în care va fi validat contul și vor fi depuse dosarele pentru proba scrisă. În cadrul formularului, veți completa următoarele câmpuri:

  • nume
  • inițiala tatălui
  • prenume
  • CNP
  • adresa e-mail – aceasta va fi completată automat de aplicație, fiind cea pentru a accesa platforma
  • unitatea școlară unde sunteți titular/ă. Unitatea școlară poate fi căutată pe baza localității.

Pentru încărcarea documentelor, candidații vor accesa platforma https://concursdirectori.edu.ro/ și vor apăsa butonul Dosar din meniul din partea de sus a paginii.

Procedura completă poate fi consultată și descărcată mai jos:

Potrivit calendarului, pe 27 iunie inspectoratele școlare ar fi trebuit să publice funcţiile vacante pentru care se organizează concursul.

 Între 18 și 21 iulie se evaluează dosarele de înscriere, urmând ca pe 8 septembrie să aibă loc proba scrisă. Între 22 și 29 septembrie se țin interviurile, iar pe 5 octombrie se emit deciziile de numire în funcția de director.

Lista inspectoratelor școlare:

Amintim că Edupedu.ro a scris că metodologia și calendarul pentru a treia etapă a concursului de directori de școli, publicate în Monitorul Oficial. Spre deosebire de sesiunile anterioare, de data aceasta sunt câteva modificări. De exemplu, o modificare privește termenul de contestare a rezultatelor la ambele probe de concurs – proba scrisă și proba de interviu. Dacă până acum un candidații putea contesta rezultatul unei probe în termen de 48 de ore de la afișarea rezultatelor, acum timpul este de 24 de ore, conform noii metodologii.

Calendarul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat (sesiunea iunie-octombrie 2022):


DataActivitatea

27 iuniePublicarea funcţiilor vacante pentru care se organizează concursul
Constituirea comisiei naţionale, a comisiilor de organizare la nivel judeţean şi a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere

28 iunie-17 iulieDepunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă 

18-21 iulieEvaluarea dosarelor de înscriere

22 iulieAfişarea listei candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor

25 iulieDepunerea solicitărilor de analiză si remedierea eventualelor erori reclamate in etapa de înscriere 

26-27 iulieRemedierea eventualelor erori la nivelul etapei de înscriere

28 iulieAfişarea listei finale a candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor

29 iulie
Stabilirea centrelor speciale de desfăşurare a probei scrise Repartizarea candidaţilor pe centre


1 august – 6 sept.Transmiterea solicitărilor ISJ/ISMB către consiliile profesorale, autorităţile locale şi companii/universităţi, în vederea desemnării membrilor comisiilor de interviu

8 septembrieDesfăşurarea probei scrise

8 septembrieAfişarea rezultatelor la proba scrisă

8-9 septembrieDepunerea contestaţiilor la proba scrisă

12-13 septembrieSoluţionarea contestaţiilor la proba scrisă

13 septembrieAfişarea rezultatelor finale la proba scrisă

14-18 septembrieÎnregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n)

19-20 septembrieConstituirea comisiilor pentru proba de interviu

21 septembriePublicarea graficului de desfăşurare a interviurilor

22-29 septembrieDesfăşurarea probei de interviu

23-30 septembrieDepunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu

30 septembrieAfişarea rezultatelor finale ale concursului

3 octombrieExprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ

4 octombrieValidarea rezultatelor finale

5 octombrieEmiterea deciziilor de numire

Bibliografia de concurs rămâne aceeași, potrivit unei adrese ministeriale din 24 iunie 2022, trimisă inspectoratelor școlare din țară.

Citește și:
Metodologia și calendarul pentru a treia etapă a concursului de directori de școli, publicate în Monitorul Oficial. Posturile vacante sunt anunțate astăzi, 27 iunie, de către inspectoratele școlare

Foto: © Miklmakmagnitka | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Senatorul Sorin Cîmpeanu a votat împotriva Educației sexuale în școli și a contestației președintelui Iohannis / Ministrul Sorin Cîmpeanu: Este un vot care nu m-a interesat

Senatorul Sorin Cîmpeanu a votat împotriva cererii de examinare a președintelui Iohannis, care presupune acordul părinților pentru participarea copiilor la orele de Educație sanitară, plus înlocuirea educației sexuale cu această…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Învățământ profesional: Universitatea București, un liceu tehnologic și alte două entități românești – printre parteneri în proiectele selectate de CE pentru finanțare Erasmus+

Mai multe organizații și instituții românești, inclusiv un liceu tehnologic și Universitatea din București, se numără printre partenerii dintr-o serie de proiecte de colaborare transfrontalieră pentru care, joi, Comisia Europeană…
Vezi articolul