Concurs director școli: Urmează o a treia etapă pentru ocuparea celor 20% dintre posturi care au rămas libere în urma celor 2 etape desfășurate până acum / Aproape 7000 de posturi au fost ocupate în țară

9.616 vizualizări
Foto: © Eval Miko | Dreamstime.com
În urma celor 2 etape desfășurate până acum pentru ocuparea posturilor de directori de școli au fost ocupate 6969 de posturi de directori și directori adjuncți, din cele 8689 posturi scoase la concurs în toată țara, a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu în cadrul dezbaterii Director de viitor, organizată de Edupedu.ro, în parteneriat cu AVE – Asociația pentru Valori în Educație.

Au rămas neocupate 20% dintre posturile scoase la concursul de directori de școli, în urma celor 2 etape. Așadar urmează o nouă etapă a concursului, în cel mai scurt timp va fi anunțată perioada când se va desfășura, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Au fost scoase la concurs 8.689 posturi, dintre care 2.421 directori adjuncți. 

Potrivit cifrelor ministerului Educației prezentate astăzi în cadrul dezbaterii Director de Viitor, “aproape 7000 de directori au fost declarați câștigători, mai exact 6969, adică peste 80%, mai mult decât au estimat cei mai multi dintre cei implicați și interesați în sistemul de educație”, a spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a apreciat că a funcționat bine desfășurarea probei scrise în cadrul etapelor de concurs, în special faptul că un candidat a putut face opțiunea unității de învățământ abia după proba scrisă.

Ministrul a spus că trebuie îmbunătățită organizarea probei scrise, încât să se folosească tehnologia, “iar corectarea digitalizată poate evita interpretări și acuze”, a spus ministrul. “De asemenea, e nevoie de îmbunătățirea comunicării între unitățile de învățământ și candidați. Aceștia din urmă trebuie să știe bine probleme școlii”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Cât despre salarizare, ministrul Educației a recunoscut că un director ar trebui să aibă cel mai mare salariu din unitatea de învățământ, după modelul rectorilor în universități.

Foto: © Eval Miko | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Când vă cumpărați becurile întrebați dacă există vreo conspirație, a pus cineva în bec o cameră de filmat? Nu, pentru că aveți încredere în funcționarea mecanismelor. Aveți încredere în medicii voștri ” – Răzvan Cherecheș, expert în politici de Sănătate, despre vaccinarea împotriva COVID-19

Oamenii ar trebui să aibă încredere în medici așa cum au încredere și în alți specialiști fără să își imagineze tot felul de teorii ale conspirației, spune expertul în sănătate…
Vezi articolul

Parteneriat strategic între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Lucian Blaga din Sibiu: programe educaționale comune, aplicații comune pentru granturi mari, consultări în zonele de “suprapunere”

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au încheiat un parteneriat strategic la nivel academic, potrivit unui anunț al celor două instituții de învățământ superior.…
Vezi articolul

Un profesor e o autoritate prin simplul fapt că știe mai mult ca tine, nu e nevoie ca lucrul acesta să fie instituit într-un fel abuziv, că oamenii sunt acolo să învețe – Ioana Bugarin, actriță, fostă studentă la UNATC, despre umilințele din facultate

„Cred că pentru mine mai degrabă a fost o intimidare constantă, care a plecat din ziua admiterii în care am intrat pe ușă, și o profesoară mi-a spus: „A, tu…
Vezi articolul