Elevii navetiști din Vrancea, atrași în sala de lectură prin două proiecte ale Bibliotecii județene Duiliu Zamfirescu

108 vizualizări
Foto: Facebook.com – Biblioteca Județeană Vrancea
Proiectul Bibliotecii județene Duiliu Zamfirescu din Vrancea îşi propune creşterea numărului de utilizatori ai bibliotecii judeţene şi implicit a creşterii vizibilităţii bibliotecii în rândul tinerilor, scrie Agerpres.

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea a lansat, în cadrul Zilelor Culturii Naţionale, proiectul BookStation, prin care şi-a propus atragerea elevilor navetişti în sala de lectură.

Proiectul se adresează elevilor navetişti care au un timp liber, o fereastră între terminarea orelor de curs şi autobuzelor cu care ei pleacă acasă. În acest interval, pot veni la bibliotecă preţ de o oră, două, trei, să-şi facă teme, să citească, să-şi facă proiectele, iar noi putem să-i ajutăm punându-le la dispoziţie materiale informative, cunoştinţele şi experienţa noastră. Proiectul nostru se adresează copiilor navetişti şi nu numai“, spune directorul Bibliotecii Judeţene, Oana Raluca Boian, pentru Agerpres.

Astfel, elevii navetişti care merg la cursuri în Focşani vor putea participa la activităţi organizate de bibliotecă pentru petrecerea activă a timpului pierdut în aşteptarea autobuzului spre casă.

Tot în cadrul Zilelor Culturii Naţionale, a fost lansat şi proiectul “Un muzeu într-o bibliotecă, o bibliotecă într-un muzeu”.

Este vorba de nişte jocuri care au fost aduse în custodie de la muzeul jocurilor din Chemnitz, Germania. Este un proiect Erasmus, în care au intrat câteva biblioteci din ţară, jocuri pentru toate categoriile de vârstă pe care noi intenţionăm să le ducem în şcolile şi grădiniţele de pe întreg teritoriul judeţului Vrancea“, a precizat Oana Raluca Boian.

       


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Sindicatele din Educație refuză oferta Guvernului: Acțiunea de protest va continua, anunță liderul sindical Marius Nistor / Hăncescu: Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și părinților pentru ceea ce urmează

Sindicatele din Educație au refuzat oferta Guvernului, după cum au declarat reprezentanții profesorilor. A fost organizat un miting de proporții al profesorilor în Piața Victoriei. „Ce se întâmplă astăzi aici…
Vezi articolul

Avertisment pentru părinții cu copii la grădinițe private, din partea Agenției care le acreditează: Se înregistrează continuu sesizări privind legalitatea. Informațiile pe care trebuie să le solicitați pentru siguranța și sănătatea copilului

Agenția din subordinea Ministerului Educației care evaluează grădinițele pentru acreditarea acestora a emis o atenționare pentru părinții care își duc copiii la grădinițe private. “Întrucât la ARACIP se înregistrează continuu…
Vezi articolul