Concurs pentru școlile din Sectorul 2 al Bucureștiului, într-o campanie de colectare separată a deșeurilor

170 de vizualizări
Foto: ASAP
Elevii din sectorul 2 învață, alături de părinți și profesori, cum pot proteja mediul, printr-o campanie de educare și conștientizare a Armatei Selectării Atente a Plasticului. În cadrul campaniei, elevii pot participa și la un concurs de colectare separată a deșeurilor, potrivit unui comunicat de presă.
  • Concursul de desfășoară până pe 21 octombrie iar câștigătorii vor fi anunțați pe 31 octombrie 2022.

Instituția de învățământ care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile până în data de 21 octombrie va fi premiată. Unitatea de învățământ va fi dotată cu panouri fotovoltaice și infrastructura necesară pentru a le putea utiliza. 

“Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP) își propune să vizeze cel puțin 52 de unități de învățământ, colectarea a peste 10 tone de deșeuri reciclabile, educarea a peste 35.000 de elevi, conștientizarea acestora cu privire la tema reciclării și informarea a peste 100.000 de persoane din rândul publicului general despre proiect”, potrivit comunicatului.

“Dincolo de premiul oferit, beneficiarii concursului sunt toți elevii, profesorii și personalul administrativ al școlilor care, implicându-se în acest program, învață despre gestionarea deșeurilor și au acces la infrastructura modernă necesară procesului de colectare separată.

Campania ASAP este una de conștientizare, în vederea gestionării corespunzătoare a deșeurilor, urmărind principiile economiei circulare (reducerea amprentei de carbon, utilizarea responsabilă a resurselor, managementul corespunzător al deșeurilor) şi reducerea cheltuielilor publice cu eliminarea deşeurilor, prin trimiterea acestora la depozitare”, potrivit comunicatului.

Este pentru prima oară când proiectul se desfășoară în sectorul 2. În primul trimestru din 2022, peste 120.000 de elevi din toată țara au colectat 1.664 de tone de deșeuri reciclabile. Astfel, în prima parte a anului, peste 230 de unități de învățământ din țară s-au alăturat proiectului. Programul se desfășoară în Constanța, Brașov, Iași, Brăila, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Bistrița, Târgoviște, Târgu Mureș, Slobozia, Bacău, Deva, Ploiești, Giurgiu, Tulcea, Baia Mare, Piatra Neamț, Buzău, Măgurele – și în sectoarele 1, 2, 3 și 6 din București. 

Peste 550.000 de elevi din aproape 1.000 de instituții de învățământ din orașele care s-au alăturat inițiativei contribuie deja activ la o lume fără plastic. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Testele grilă la examene înseamnă creștere artificială a ratei de promovare. Simulările de BAC și Evaluare se transformă într-un experiment – Elevii critică dur Ministerul Educației

Elevii critică dur Ministerul Educației, pentru transformarea simulării examenelor într-un “experiment nefundamentat”. Introducerea a minimum 30% subiecte grilă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat arată dorința de a crește artificial rata…
Vezi articolul

DOCUMENT Directorul poate cere suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru elevii cu afecțiuni, pentru una sau mai multe clase sau pentru toată școala, după ce posibilitatea legală a fost introdusă în ROFUIP – Regulamentul de funcționare a școlilor

Ministerul Educației a decis ca directorii să poată cere suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru unul sau mai mulți elevi, pentru una sau mai multe clase, sau chiar a școlii,…
Vezi articolul