Concurs pentru școlile din Sectorul 2 al Bucureștiului, într-o campanie de colectare separată a deșeurilor

254 de vizualizări
Foto: ASAP
Elevii din sectorul 2 învață, alături de părinți și profesori, cum pot proteja mediul, printr-o campanie de educare și conștientizare a Armatei Selectării Atente a Plasticului. În cadrul campaniei, elevii pot participa și la un concurs de colectare separată a deșeurilor, potrivit unui comunicat de presă.
  • Concursul de desfășoară până pe 21 octombrie iar câștigătorii vor fi anunțați pe 31 octombrie 2022.

Instituția de învățământ care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri reciclabile până în data de 21 octombrie va fi premiată. Unitatea de învățământ va fi dotată cu panouri fotovoltaice și infrastructura necesară pentru a le putea utiliza. 

“Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP) își propune să vizeze cel puțin 52 de unități de învățământ, colectarea a peste 10 tone de deșeuri reciclabile, educarea a peste 35.000 de elevi, conștientizarea acestora cu privire la tema reciclării și informarea a peste 100.000 de persoane din rândul publicului general despre proiect”, potrivit comunicatului.

“Dincolo de premiul oferit, beneficiarii concursului sunt toți elevii, profesorii și personalul administrativ al școlilor care, implicându-se în acest program, învață despre gestionarea deșeurilor și au acces la infrastructura modernă necesară procesului de colectare separată.

Campania ASAP este una de conștientizare, în vederea gestionării corespunzătoare a deșeurilor, urmărind principiile economiei circulare (reducerea amprentei de carbon, utilizarea responsabilă a resurselor, managementul corespunzător al deșeurilor) şi reducerea cheltuielilor publice cu eliminarea deşeurilor, prin trimiterea acestora la depozitare”, potrivit comunicatului.

Este pentru prima oară când proiectul se desfășoară în sectorul 2. În primul trimestru din 2022, peste 120.000 de elevi din toată țara au colectat 1.664 de tone de deșeuri reciclabile. Astfel, în prima parte a anului, peste 230 de unități de învățământ din țară s-au alăturat proiectului. Programul se desfășoară în Constanța, Brașov, Iași, Brăila, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Bistrița, Târgoviște, Târgu Mureș, Slobozia, Bacău, Deva, Ploiești, Giurgiu, Tulcea, Baia Mare, Piatra Neamț, Buzău, Măgurele – și în sectoarele 1, 2, 3 și 6 din București. 

Peste 550.000 de elevi din aproape 1.000 de instituții de învățământ din orașele care s-au alăturat inițiativei contribuie deja activ la o lume fără plastic. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, testați în ultima clipă pentru stabilirea lotului final. Părinții copiilor acuză coordonatorii lotului de lipsă de implicare, cu anunțuri pe ultima sută de metri / Regulile erau știute de o lună și jumătate / Inspectoarea Cătălina Șerban: Cine v-a semnalat? De ce să ajungă în presă și să nu ajungă la mine sau la Minister?

Lotul care va participa la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului nu a fost încă stabilit de profesorii coordonatori, deși mai sunt două zile până la termenul limită de înscriere…
Vezi articolul

Școlile profesionale se desființează pentru a doua oară, potrivit propunerii de lege a Educației / În septembrie 2023 toți elevii lor vor trece la noile „licee profesionale”, dacă prevederea va fi aplicată

Reînființate de actuala lege a Educației, Legea nr 1/2011, școlile profesionale vor fi din nou desființate, potrivit proiectului de lege a învățământului preuniversitar publicat în dezbatere de Ministerul Educației. Desființarea…
Vezi articolul