Conferință G4Media: „Filmul captivant al știrilor false și cum îl demontăm. Principalele teme anti-europene” / București, 20 martie / Înscrierile sunt deschise

184 de vizualizări
Foto: G4Media.ro
De la „cipurile 5G” la „conspirația vestului” și, mai recent, la opiniile privind ne-susținerea refugiaților din Ucraina – o serie de teme controversate inundă zi de zi canalele media și rețelele sociale. Cum știm ce este fals și ce este corect, ce efect au acestea asupra vieții personale și sociale, inclusiv asupra susținerii apartenenței la UE și a valorile europene?

G4Media.ro organizează în data de 20 martie conferința: „Filmul captivant al știrilor false și cum îl demontăm”.

Evenimentul va avea loc în format fizic în intervalul 11:00 – 13:00 la Teatrul Excelsior, București.

Speakeri confirmați:

E.s. Doamna Ramona CHIRIAC, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
Patrick LEUSCH, Head of European Affairs, Deutsche Welle
Cristian PANTAZI, jurnalist, G4Media / Dan TĂPĂLAGĂ, jurnalist, G4Media
Bogdan OPREA, profesor, Facultatea de Jurnalism, Universitatea din București
Radu BURNETE, director executiv, organizația Concordia
Marius PIELEANU, sociolog

Moderator al evenimentului: Cătălin GOMBOȘ, jurnalist, redactor șef Veridica.ro.

Dezbaterea are scopul de a diseca principalele narative recente din zona dezinformării și fake news, mai ales cele care sunt propagate în rândul tinerilor, scopul acestora și pericolele pe care le implică, dar și modul în care au evoluat în istoria democrației românești.

Ca element cheie, dezbaterea va pun în discuție un principalele narative anti-europene, modul în care au evoluat, vectorii de transmitere, soluții pentru combaterea lor.

Înscrierile sunt deschise celor interesați, prin intermediul formularului ce poate fi completat aici. Precizăm că accesul va fi permis în limita locurilor disponibile, în ordine cronologică a înscrierilor, pe baza emailului de confirmare pe care îl vor transmite organizatorii. 

Veți avea posibilitatea să participați activ la dezbatere, prin întrebări și comentarii pe care le veți putea adresa direct sau prin intermediul platformelor interactive care vor fi disponibile la eveniment.

Dezbaterea este organizată în cadrul proiectului „Cine și cum: combaterea dezinformării care îndepărtează cetățenii de proiectul european”, susținut de Agenția Executivă pentru Educație și Cultură (EACEA) cu atribuții delegate de Comisia Europeană – detalii despre proiect, AICI.

G4Media este partener în cadrul unui consorțiu al cărui lider este Freedom House Romania, parteneri: Centrul Român de Politici Europene, AMAPOLA – Progetti per la sicurezza delle persone e della comunita Asociazione (Italia), Center for the Study of Democracy (Bulgaria).

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Education and Culture Executive Agency. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre examenul suplimentar de admitere la liceu: Principiul egalității nu este respectat, iar școala trebuie să ridice toți elevii la un anumit standard, nu să polarizeze / Pentru ceilalți 40% dintre elevi nu ne interesează dacă urmează specializarea care li se potrivește, ei sunt second-hand?

Ce se întâmplă cu elevii care vor intra pe baza repartizării computerizate, pe cele 40% locuri la un profil de liceu, rămase în urma examenului de admitere propus prin proiectul…
Vezi articolul

Școlile private ar putea fi obligate să precizeze în scris câți bani acordă statul pentru finanțarea copiilor înscriși la acestea, chiar în contractul încheiat cu părinții, potrivit proiectului legii Educației

În cazul în care propunerea din proiectul legii Educației pentru Învățământul preuniversitar va rămâne în această formă și va intra în vigoare, părinții vor afla cu cât contribuie statul la…
Vezi articolul