Consiliul Național al Elevilor: Problema testelor de salivă să fie tratată rapid de Consiliului pentru Soluționarea Contestațiilor / Responsabilii pentru această mascaradă să își dea de urgență demisia

855 de vizualizări
Silviu Morcan / Foto: CNE
În legătură cu testele de salivă, care întârzie să fie livrate în școli, Consiliul Național al Elevilor solicită Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor „tratarea cu celeritate a acestei probleme și începerea procesului de soluționare a contestației depuse într-un timp cât mai scurt, în așa fel încât răspândirea comunitară a COVID-19 în unitățile de învățământ să fie redusă pe cât posibil”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Solicitarea vine în contextul în care „la finalul ședinței de Guvern din data de 5 ianuarie 2022, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a menționat faptul că procesul de achiziție a testelor non-invazive pe bază de salivă pentru elevii din România va fi blocat pentru o perioadă nedeterminată de timp, fiind așteptată soluționarea contestației depuse de una din firmele participante la licitație”, menționează elevii.

Epopeea testelor de salivă pare că nu se mai termină – elevii și părinții așteaptă testele de salivă, dar ele vin la… Sfântul Așteaptă! Nu e posibil să vorbim despre protecție în școli, iar autoritățile să dea cu stângul în dreptul și să arunce vina dintr-o parte în alta cu justificări aburitoare. Cei care se știu responsabili de această mascaradă a testelor ar trebui să își dea de urgență demisia!”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

  • Amintim că Edupedu.ro a scris că școlile rămân fără teste de salivă pentru elevi și săptămâna viitoare, după cum a anunțat, miercuri, secretarul de stat Raed Arafat în briefingul de presă. Acesta a spus că achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată de către una din firmele participante.

Marți, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat pentru Edupedu.ro că nu a fost încă transmis Graficul de livrare pentru noile teste de salivă destinate elevilor de la de la Departamentul pentru Situații de Urgență la Ministerul Educației: „Încă nu avem graficul, e prea devreme, abia ieri au semnat, presupun că ne vor transmite repede”.

Redăm comunicatul integral al Consiliului Național al Elevilor:

Siguranța sanitară a elevilor și profesorilor – în mâna Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor

În legătură cu testele de salivă, Consiliul Național al Elevilor solicită „Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor tratarea cu celeritate a acestei probleme și începerea procesului de soluționare a contestației depuse într-un timp cât mai scurt, în așa fel încât răspândirea comunitară a COVID-19 în unitățile de învățământ să fie redusă pe cât posibil”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

La finalul ședinței de Guvern din data de 5 ianuarie 2022, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a menționat faptul că procesul de achiziție a testelor non-invazive pe bază de salivă pentru elevii din România va fi blocat pentru o perioadă nedeterminată de timp, fiind așteptată soluționarea contestației depuse de una din firmele participante la licitație. 

Deși ne aflăm la debutul celui de-al cincilea val pandemic, care, conform prognozelor Institutului Național de Sănătate Publică, va avea consecințe cel puțin la fel de grave ca valul IV, sănătatea elevilor și profesorilor din România stă acum în mâna Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Consiliul Național al Elevilor solicită ferm Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor tratarea cu celeritate a acestei probleme și începerea procesului de soluționare a contestației depuse într-un timp cât mai scurt, în așa fel încât răspândirea comunitară a COVID-19 în unitățile de învățământ să fie redusă pe cât posibil. Testarea săptămânală a elevilor este singura metodă care poate conduce la menținerea unităților de învățământ deschise pentru o perioadă cât mai lungă la timp, acest aspect putând fi analizat chiar și în contextul în care tot mai multe state europene asigură posibilitatea de testare pentru elevi. 

„Epopeea testelor de salivă pare că nu se mai termină – elevii și părinții așteaptă testele de salivă, dar ele vin la… Sfântul Așteaptă! Nu e posibil să vorbim despre protecție în școli, iar autoritățile să dea cu stângul în dreptul și să arunce vina dintr-o parte în alta cu justificări aburitoare. Cei care se știu responsabili de această mascaradă a testelor ar trebui să își dea de urgență demisia!”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eroare materială în Monitorul Oficial, anunță ministrul Educației. Anisie: Va fi publicată o erată la OUG privind transportul elevilor, ca să asigurăm transportul gratuit și rutier, și feroviar

“Dintr-o eroare materială, în Monitorul Oficial a fost publicată Ordonanța de Urgență într-o altă formă” decât cea adoptată în ședința de Guvern din 4 februarie 2020, susține Ministerul Educației. Astăzi…
Vezi articolul