Reglementarea școlii online, solicitată de Consiliul Național al Rectorilor Ministerului Educaţiei şi Parlamentului

12.892 de vizualizări
Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com

Biroul permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor, reunit joi în format de videoconferinţă, a adoptat două rezoluţii.

Reprezentanții CNR au anunțat susținerea trecerii „tuturor activităţilor de predare-învăţare-evaluare în sistemul „faţă în faţă” odată cu încheierea stării de alertă.”

 • Amintim că CNR este condus interimar de Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), pe perioada în care Sorin Cîmpeanu s-a suspendat de la șefia acestui for pentru mandatul de ministru al Educației.

„Acest sistem este singurul care, în momentul actual, respectă Legea Educaţiei 1/2011 cu completările şi modificările ulterioare, precum şi cadrul acreditărilor ARACIS”, a mai precizat CNR.

În acelaşi timp, CNR solicită „Ministerului Educaţiei şi Parlamentului iniţierea demersurilor pentru modificarea cadrului legal, astfel încât să se utilizeze avantajele oferite de sistemul online în activităţile de predare-învăţare-evaluare. Posibilităţile de modificare a normelor legale şi a celor privind evaluarea şi acreditarea programelor de studii de licenţă şi master, precum şi a activităţii doctorale prin includerea modalităţilor de derulare a acestora în sistemul online/hibrid vor fi discute în prima reuniune a Consiliului Naţional al Rectorilor, care se va desfăşura la Iaşi în perioada 7-10 aprilie 2022″.

Totodată, CNR precizează că “în mod cert” susţine autonomia universitară “dezvoltată în cadrul legal” şi respinge orice “instigare la abuz în serviciu” sau nerespectarea legilor.

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comments
 1. Anul acesta cursurile să rămână așa cum au fost începute. Să nu ne facem iluzii că virușii au dispărut, măcar anul acesta să fie terminat cu bine.

 2. Din cate stiu cursurile online in mediul universitar se fac pe platforme straine, Google, Microsoft, …
  Universitatile nu au IT-isti sau daca au probabil nu se vor inhama sa faca activitati extra fara retribuire corespunzatoare.
  Si in mediul preuniversitar, acolo unde s-au utilizat platforme proprii, informaticienii nu au fost platiti.
  Povestea ONLINE, nu are radacini. Stam cu mana intinsa.

 3. Este bine că au ajuns să înțeleagă o realitate ce aduce cu sine cerințe de adaptare.In cei doi ani de pandemie această cerință de adaptare putea fi anticipata și soluționată legislativ.

 4. furturile și abuzurile , au continuat și după ,1990 , pentru ce au murit și mor atîția oameni ? retrocedarea terenurilor ,propietăților luate și menținute abuziv încă 32 de ani , păduri de 180 de ani însușite abuziv ,primari indiferenți , minți sucite ,legi care se bat cap în cap , rău aplicate,,,,,,,,,,,,,,,o lume împotiva altei lumi,,,,,,,,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șeful CNCD la RFI: Un tratament diferențiat vaccinat/nevaccinat nu e din start discriminatoriu. Anumite decizii avute în vedere de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care vizează studenții, pot crea discriminări

Eventualele măsuri privind accesul persoanelor în restaurante sau teatre doar dacă sunt vaccinate ar trebui supuse mai întâi dezbaterii publice, a spus la RFI președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării…
Vezi articolul

Mai multe asociații de elevi, despre decizia CNCD de a amenda ministerul Educației pentru că a tăiat bursele rurale pentru liceeni și cele de merit pentru cei din clasa a V-a: “Salutăm decizia și solicităm ministrului să revoce ordinul și să dea înapoi bursele elevilor”

Mai multe asociații ale elevilor salută decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de a amenda cu 10.000 de lei Ministerul Educației pentru tăierea burselor elevilor din mediul rural. Cele 6…
Vezi articolul