Reglementarea școlii online, solicitată de Consiliul Național al Rectorilor Ministerului Educaţiei şi Parlamentului

12.899 de vizualizări
ANOSR
Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com

Biroul permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor, reunit joi în format de videoconferinţă, a adoptat două rezoluţii.

Reprezentanții CNR au anunțat susținerea trecerii „tuturor activităţilor de predare-învăţare-evaluare în sistemul „faţă în faţă” odată cu încheierea stării de alertă.”

 • Amintim că CNR este condus interimar de Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), pe perioada în care Sorin Cîmpeanu s-a suspendat de la șefia acestui for pentru mandatul de ministru al Educației.

„Acest sistem este singurul care, în momentul actual, respectă Legea Educaţiei 1/2011 cu completările şi modificările ulterioare, precum şi cadrul acreditărilor ARACIS”, a mai precizat CNR.

În acelaşi timp, CNR solicită „Ministerului Educaţiei şi Parlamentului iniţierea demersurilor pentru modificarea cadrului legal, astfel încât să se utilizeze avantajele oferite de sistemul online în activităţile de predare-învăţare-evaluare. Posibilităţile de modificare a normelor legale şi a celor privind evaluarea şi acreditarea programelor de studii de licenţă şi master, precum şi a activităţii doctorale prin includerea modalităţilor de derulare a acestora în sistemul online/hibrid vor fi discute în prima reuniune a Consiliului Naţional al Rectorilor, care se va desfăşura la Iaşi în perioada 7-10 aprilie 2022″.

Totodată, CNR precizează că “în mod cert” susţine autonomia universitară “dezvoltată în cadrul legal” şi respinge orice “instigare la abuz în serviciu” sau nerespectarea legilor.

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comments
 1. Anul acesta cursurile să rămână așa cum au fost începute. Să nu ne facem iluzii că virușii au dispărut, măcar anul acesta să fie terminat cu bine.

 2. Din cate stiu cursurile online in mediul universitar se fac pe platforme straine, Google, Microsoft, …
  Universitatile nu au IT-isti sau daca au probabil nu se vor inhama sa faca activitati extra fara retribuire corespunzatoare.
  Si in mediul preuniversitar, acolo unde s-au utilizat platforme proprii, informaticienii nu au fost platiti.
  Povestea ONLINE, nu are radacini. Stam cu mana intinsa.

 3. Este bine că au ajuns să înțeleagă o realitate ce aduce cu sine cerințe de adaptare.In cei doi ani de pandemie această cerință de adaptare putea fi anticipata și soluționată legislativ.

 4. furturile și abuzurile , au continuat și după ,1990 , pentru ce au murit și mor atîția oameni ? retrocedarea terenurilor ,propietăților luate și menținute abuziv încă 32 de ani , păduri de 180 de ani însușite abuziv ,primari indiferenți , minți sucite ,legi care se bat cap în cap , rău aplicate,,,,,,,,,,,,,,,o lume împotiva altei lumi,,,,,,,,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vremea în vacanța de iarnă, pe regiunile țării și în Capitală: temperaturi mai ridicate decât de obicei, ninsori posibile la munte. Prognoza pentru următoarele două săptămâni de la Administrația Națională de Meteorologie

Temperaturile în vacanța de iarnă a copiilor de grădiniță, elevilor și profesorilor vor fi mai ridicate decât media pentru această perioadă a anului, iar la munte se prevăd lapoviță și…
Vezi articolul
Clasamentul internațional al universităților

Directorul British Council: Momentan, universitățile britanice nu au anunțat ce valoare vor avea taxele de studiu sau dacă vor exista burse pentru studenții europeni / Sfatul ambasadorului Marii Britanii: Înregistrați-vă pentru statusul de „pre-settled”

Momentan nu s-a anunțat valoarea taxelor universitare și nici programe de burse pentru cetățenii UE, spune directorul British Council din România, Nigel Bellingham, pentru Edupedu.ro. Declarația vine în contextul retragerii…
Vezi articolul