Consiliul Rectorilor anunță “interes de excepție manifestat de tinerii tunisieni pentru universitățile din România”

172 de vizualizări
Consiliul Național al Rectorilor anunță că a semnat un parteneriat cu Conferința Președinților de Universități din Tunisia. Universitățile din România și-au prezentat oferta educațională tinerilor tunisieni, în cadrul evenimentului “Campus Roumanie”. “Interes de excepție manifestat de tinerii tunisieni pentru universitățile din România”, anunță CNR.

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor și președintele Agenției Universitare a Francofoniei, a declarat că este important ca oferta educațională să fie adaptată nevoilor profesionale și de dezvoltare personală ale tinerilor.

Totodată, a menționat importanța schimburilor inter-universitare și a împărtășirii de experiență nu numai în sfera cunoașterii științifice, ci și în ceea ce privește cultura organizațională și dezvoltarea capacităților instituțiilor academice, în scopul asigurării unei mai mari calități a procesului educațional. De asemenea, a subliniat faptul că universitățile românești dispun de o ofertă din ce în ce mai diversificată, disponibilă în franceză, engleză și alte limbi de circulație internațională.

Peste o treime din cei 30.000 de studenți străini din România studiază în limba franceză, se arată în comunicatul CNR.

Prezent la eveniment a fost și Ioan-Ștefan Groza, secretar de stat în Ministerul Educației. Oficialul a vorbit despre rolul rețelelor de colaborare într-o societate globalizată, în care capacitatea de asimilare și adaptare la creșterea exponențială a volumului de cunoaștere este esențială pentru atingerea performanței.

Slim Khalbous, ministrul Învățământului Superior și Cercetării Științifice din Tunisia, a exprimat interesul pentru armonizarea sistemelor educaționale și adaptarea lor la mediul competițional și la provocările externe.

Dan Stoenescu, ambasadorul României la Tunis, a arătat că țara noastră are capacitatea de a deveni o destinație favorită pe harta opțiunilor de perfecționare academică a tinerilor tunisieni, datorită performanțelor învățământului superior românesc, a conectării acestuia la sistemul european educațional, precum și a imaginii favorabile de care România se bucura în Tunisia.

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a felicitat public echipa de robotică Autovortex care a participat, în Rusia, la un campionat regional. După ce organizatorii le-au spus să dea jos tricolorul de pe stand și robot, românii au pus pe acesta o căciulă rusească cu însemnele URSS

Echipa de robotică Autovortex, formată din șase elevi minori și o studentă, plus profesorul lor coordonator Ionuț Panea, asistent universitar la Academia de Studii Economice București, a fost felicitată de…
Vezi articolul

Adolescenții și maturizarea emoțională. Andrei Miu: De ce ți-e teamă de efectele pe care le-ar avea emoțiile, anxietatea sau tristețea? Poate că nu e chiar așa cum crezi. Poate că emoțiile acestea sunt acolo ca să semnalizeze ceva ce deja știi

„De ce ți-e teamă de efectele pe care le-ar avea emoțiile? Anxietatea, de exemplu, sau tristețea. Poate că nu e chiar așa cum crezi”, spune Andrei Miu, profesor universitar de…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Mulți dintre colegii noștri uită că nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației. Nu este suficientă nota / Foarte prost a mers programul de educație remedială, a declarat ministrul Educației

„Mulți dintre colegii noștri uită că nu mai trebuie să ne concentrăm pe evaluarea cunoștințelor, pe memorarea informației, disponibilă în momentul actual în zeci, sute, mii de surse de informare…
Vezi articolul