Consiliul studenților de la SNSPA critică intenția universității de a-l nominaliza pe Donald Trump la premiul Nobel pentru Pace: E alarmant că nu am fost consultați, nu ne asumăm susținerea acestei inițiative

883 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Consiliul studenților de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) critică intenția universității condusă de Remus Pricopie de a-l nominaliza pe președintele Statelor Unite (SUA), Donald Trump, la premiul Nobel pentru Pace. E alarmant că nu am fost consultați, nu ne asumăm susținerea acestei inițiative, comentează studenții reprezentanți de la SNSPA, într-o poziție publicată pe contul de Instagram al consiliului.

„Noi, studenții reprezentanți, nu am exprimat, în cadrul ședinței de Senat din data de 13.03.2025, niciun vot „pentru”. Astfel, decizia a fost luată fără susținerea studenților, lucru pe care îl considerăm alarmant și apreciem că, din nou, conducerea SNSPA a optat să ignore studenții, presupușii beneficiari ai activității instituției”, scriu aceștia în poziția lor, care poate fi consultată mai jos în articol.

Iar ei continuă: „Considerăm că o astfel de inițiativă necesită o consultare mai amplă și un proces decizional mai transparent, având în vedere implicațiile academice, diplomatice și etice ale unei asemenea nominalizări”.

Poziția integrală a consiliului studenților de la SNSPA:

În urma anunțului oficial al SNSPA privind decizia de a-l nominaliza pe Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, pentru Premiul Nobel pentru Pace, au apărut reacții divergente în rândul comunității studențești.

Având în vedere impactul unei astfel de nominalizări asupra imaginii instituției și a valorilor promovate de aceasta, considerăm necesar să ne exprimăm poziția în mod clar și responsabil.

Noi, studenții reprezentanți, nu am exprimat, în cadrul ședinței de Senat din data de 13.03.2025, niciun vot „pentru”. Astfel, decizia a fost luată fără susținerea studenților, lucru pe care îl considerăm alarmant și apreciem că, din nou, conducerea SNSPA a optat să ignore studenții, presupușii beneficiari ai activității instituției. Considerăm că o astfel de inițiativă necesită o consultare mai amplă și un proces decizional mai transparent, având în vedere implicațiile academice, diplomatice și etice ale unei asemenea nominalizări.

Universitatea noastră are un rol esențial în promovarea valorilor democratice, a dialogului echilibrat și a unei culturi organizaționale bazate pe incluziune și pluralism. În acest context, noi, studenții reprezentanți, nu ne asumăm susținerea unei inițiative care, în opinia noastră, nu reflectă consensul comunității academice în ansamblu și ar fi trebuit să fie supusă unei dezbateri deschise înainte de a fi făcută publică”.

Foto: instagram.com/consiliu.studenti.snspa
Informații de context

Studenții de la SNSPA au votat „4 împotrivă și restul de 5 s-au abținut” în ședința din această dimineață a Senatului universitar în care rectorul Remus Pricopie a supus la vot și a obținut nominalizarea de către universitate a președintelui SUA, Donald Trump, la Premiul Nobel pentru Pace, a declarat pentru Edupedu.ro decanul Facultății de Științe Politice a SNSPA, Cristian Pîrvulescu.

Amintim că Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a hotărât astăzi, 13 martie 2025, declanșarea procedurilor pentru nominalizarea lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, pentru Premiul Nobel pentru Pace, a anunțat SNSPA într-un comunicat de presă. Rectorul Remus Pricopie a declarat că „printre inițiativele diplomatice care au stat la baza acestei nominalizări se numără acțiunile sale pentru detensionarea situației din Gaza, demersurile inovatoare pentru a încheia o pace justă în Ucraina, precum și preocuparea permanentă pentru a menține echilibrul între principalii actori geopolitici, la nivel mondial”.

În cadrul unei conferințe organizate de SNSPA în această dimineață pe tema discursului instigator la ură pe rețelele sociale din România, decanul Facultății de Științe Politice a SNSPA, Cristian Pîrvulescu, a declarat pentru Edupedu.ro că propunerea de nominalizare a lui Trump pentru premiul Nobel pentru Pace a fost lansată în ședința Senatului SNSPA tot în această dimineață de către rectorul Remus Pricopie.

Citește și:
BREAKING Universitatea SNSPA condusă de Remus Pricopie a decis că îl va nominaliza pe președintele SUA Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace / SNSPA și rectorul Pricopie au depus una dintre contestațiile care au dus la anularea candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale din România
Studenții de la SNSPA, în ședința de nominalizare a lui Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace: 4 studenți din Senatul universitar au votat „împotrivă” și restul de 5 s-au abținut, spune decanul Cristian Pîrvulescu
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, despre decizia de a-l nominaliza pe Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace: Pacea înseamnă respectul pentru suveranitatea statelor și respectul pentru regulile de drept internațional stabilite cu multă muncă și chiar cu multe costuri / Uneori discutăm în termeni politici prea duri și în România observăm același lucru

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Populația germană scade sub 1%, pentru prima oară în județul Sibiu / Deputatul minorității germane: ”Uitați-vă ce bătălie e pentru școlile de limbă germană. Asta ne interesează de fapt”

Conform datelor parțiale din recensământul populației încheiat anul trecut, Sibiul se află pe locul 3 la nivel național la procentul de populație germană din totalul rezidenților., anunță Turnul Sfatului.ro, potrivit G4Media.ro.…
Vezi articolul

Profesorii vor trebui să își autoevalueze competențele digitale și să dezvolte cursuri opționale în domeniul tehnologiei, pentru curriculumul la decizia elevilor din oferta școlii (CDEOȘ) – proiect

Profesorii vor trebui să se evalueze la competențe digitale și să propună cursuri opționale care să dezvolte aceste competențe pentru elevi, care să fie parte din curriculumul la decizia elevilor…
Vezi articolul

Ministerul Educaţiei clarifică declaraţiile ministrului Andronescu: nu se intenționează organizarea unor clase separate, ci creșterea numărului profesorilor de sprijin și al consilierilor școlari

Ministerul Educaţiei a trimis Edupedu.ro câteva precizări în cazul declaraţiilor făcute de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din care se înţelegea că ar vrea organizarea elevilor cu cerinţe speciale din şcolile…
Vezi articolul