Controale sistematice de joi, în școli, pentru verificarea respectării regulilor de prevenție anti-SARS-CoV-2, anunță Inspectoratul Școlar Timiș

892 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Vor avea loc controale sistematice în școli, începând de joi, pentru a verifica modul în care sunt respectate regulile sanitare în pauze și în timpul orelor, după cum a anunțat Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu, informează Agerpres. Acesta a subliniat că „respectarea strictă a regulilor este prioritate zero în învăţământ şi este decisivă în aceste momente”.

„Inspectoratul Şcolar împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi cu Poliţia Timiş, prin Biroul de Siguranţă Şcolară, va începe, de joi, controale sistematice în unităţile de învăţământ, pentru a verifica modul în care se respectă circuitele, regulile, în pauze şi în timpul orelor, pentru că este foarte important ca în această perioadă să fie respectate regulile în comunităţi”, după cum a declarat Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Marin Popescu.

El a precizat că miercuri sunt înregistrate 880 de cazuri de elevi infectaţi cu SARS-CoV-2, 318 angajaţi din sistem, iar 649 de clase îşi desfăşoară cursurile online. Din totalul celor peste 90.000 de elevi din judeţ, 13.686 sunt acum în sistem online, la care se adaugă cei 385 de elevi care au motivări pentru a urma şcoala online.

Astfel, în total sunt 14.071 de elevi în online, ceea ce reprezintă 14,03% din numărul total al elevilor din sistemul preuniversitar judeţean, potrivit lui Marin Popescu.

Şeful IŞJ Timiş a adăugat că în această săptămână au fost distribuite unităţilor de învăţământ 13.000 de teste rapide, în timp ce 5.000 sunt deja trimise prin curierat şi au mai fost solicitate alte 10.000 de teste, mai precizează sursa citată.

Marin Popescu a spus că situaţia infrastructurii de medicină şcolară a rămas neschimbată faţă de anul trecut şi că autorităţile locale nu s-au implicat să îmbunătăţească reţeaua, în acest sens.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
  1. Preocuparea principală a directorilor este examenul. Treceți clasele problemă în online și amânați examenul pe primăvara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Zeci de profesori și elevi protestează în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați. Ministrul Educației și primarul Sectorului 4 au venit la fața locului și au dat asigurări că liceul nu va fi relocat în acest an școlar

Zeci de profesori și elevi protestează din nou, vineri, în fața Colegiului Național „Gheorghe Șincai” pentru a nu fi evacuați din clădire, așa cum dorește Primăria Sectorului 4, pentru a…
Vezi articolul