Copiii din Ucraina au început un nou an școlar în pofida războiului din țară

210 vizualizări
Foto: © Cherokee4 | Dreamstime.com
Aproape patru milioane de copii ucraineni au început joi un nou an şcolar, la peste şase luni de la invazia Rusiei în Ucraina, scrie Agerpres, care citează agenția Xinhua. Cifrele oficiale arată că 1,78 milioane de elevi ucraineni au ales învăţământul la distanţă, 1,25 milioane formatul mixt şi 864.500, majoritatea în regiunile în care nu există acţiuni militare, au ales cursurile cu prezenţă fizică.

Sursa o citează pe directoarea adjunctă a unui liceu din Kiev, potrivit căreia noul an şcolar nu va fi uşor, nici pentru elevi, nici pentru profesori, iar principalele provocări sunt emoţiile provocate de raidurile aeriene, internetul instabil şi lipsa gadgeturilor pentru învăţământul online.

De la începerea conflictului, Ministerul ucrainean al Educaţiei şi Ştiinţei a introdus trei modele de învăţământ: la distanţă, în format fizic şi în format mixt, a spus ea.

“Şcolile sunt acum obligate să se asigure că elevii primesc educaţie în formatul care este cel mai sigur pentru ei”, a mai spus directoarea citată. În acelaşi timp, a subliniat ea, volumul de muncă al profesorilor ucraineni a crescut semnificativ, deoarece aceştia trebuie să gestioneze atât cursurile online, cât şi cele din clase. 

“Din 100 de profesori din şcoala noastră, circa 30 au renunţat. Principalul motiv pentru care aceştia renunţă este mutarea în alte regiuni mai sigure ale ţării sau plecarea în străinătate pentru o şedere temporară. Cu toate acestea, datorită profesorilor care vin din alte regiuni, şcolile din Kiev nu vor duce lipsă de cadre didactice”, a mai spus ea. 

Totodată, a subliniat ea, numărul elevilor din şcolile de la Kiev a crescut deoarece multe familii strămutate în interiorul ţării şi-au găsit adăpost în capitala Ucrainei. 

Foto: © Cherokee4 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Adrian Streinu Cercel / Foto: Salvati Delta

Epidemie de gripă în România – Ce trebuie să facă părinții cu copiii, recomandările specialiștilor: fără mers în malluri, nu strănutați în mâna, apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectantul

România este în epidemie de gripă, iar în școli s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri numai săptămâna aceasta, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Oficialul a avertizat că părinții trebuie…
Vezi articolul

Colegiul Mihai Viteazul din București intră de marți în scenariul roșu. Directorul colegiului, Sever Popa: Am înregistrat 4 cazuri, în rândul elevilor / Predarea online este sarcina cea mai dificilă pentru profesorii obișnuiți să lucreze față în față

Colegiul Național Mihai Viteazul din București intră de marți, 6 octombrie, în scenariul roșu de funcționare, care înseamnă cursuri exclusiv online. Directorul Colegiului, Sever Popa, a declarat pentru Edupedu.ro că…
Vezi articolul
Mihai Craiu

Ministerul Sănătății a cerut Unifarm să demareze de urgență achiziția de ser antidifteric, după ce în Ucraina a reapărut difteria / Mihai Craiu: Dacă nu doriți decese în familie, vaccinați-vă!

“Ministerul Sănătăţii a cerut Companiei Unifarm să demareze, de urgenţă, prin procedură de nevoi speciale, o achiziţie de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situaţia apariţiei unor cazuri de…
Vezi articolul

EVALUARE STANDARDIZATĂ 2022 Începe prima evaluare privată, în masă, a elevilor din școlile de stat, cu subiecte care nu sunt făcute de Ministerul Educației și care, pentru Matematică și Istorie, nu sunt nici măcar omologate / Cum arată întrebările și raportul „narativ-descriptiv”

De luni, elevii care doresc să fie testați din 329 de școli alese de Ministerul Educației vor susține câte 2 teste standardizate în zile diferite, la Limba română și la…
Vezi articolul