(ADVERTORIAL) Corina Crețu, despre performanțele UPB: “Smarter Europe va avea un rol principal în perioada de programare 2021-2027”

68 de vizualizări
Copyright: CE
Universitatea Politehnica are câteva proiecte europene de succes despre care comisarul european Corina Crețu a ținut să vorbească în cadrul unui eveniment desfășurat chiar în incinta Universității – Adunarea Generală a CESAER (Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research).
  • Advertorial susținut de Universitatea Politehnica din București

Comisarul european Corina Crețu a prezentat noua propunere – așa numita Europă mai inteligentă – a Comisiei Europene în cadrul căreia inovarea și cercetarea vor avea un rol principal în noua perioadă de programare 2021-2027.

Universitatea Politehnica are câteva proiecte europene de succes şi voi prezenta noua propunere a Comisiei Europene în cadrul căreia inovarea, cercetarea, ceea ce am numit noi Smarter Europe va avea un rol principal în noua perioadă de programare 2021-2027. Ideea noastră la Comisie este de a face paşi înainte spre nevoile de bază cum sunt infrastructura, apa şi aşa mai departe, către ceea ce noi considerăm că sunt motoarele unei economii şi aici vorbim despre Cercetare, Inovare. Este un moment aniversar în legătură cu ceea ce s-a reuşit să se facă în domeniul cercetării în general în Europa”, a afirmat Corina Crețu.

Totodată, ea a ținut să precizeze faptul că Universitatea Politehnica este o instituţie de învăţământ superior de prestigiu la nivel european și care are, pentru ea, o încărcătură emoțională, având în vedere că tatăl său a fost mulţi ani profesor acolo.

În primul rând, îmi face o mare plăcere să fiu aici. Este o universitate de prestigiu, singura care face parte din acest lanţ a universităţilor europene (n.r. – CESAER). Pentru mine are şi o încărcătură emoţională. Deşi am absolvit Academia de Studii Economice, tatăl meu avea birou acolo şi până a murit, în 1995, când eram mică ani de zile am stat şi l-am aşteptat aici să-şi termine cursul. Cunosc pasiune cu care își făcea meseria, peste 20 de generații de ingineri au trecut prin mâna lui. Sunt foarte bucuroasă că mă aflu aici și știu că el ne privește”, a menționat Corina Crețu.

Programele Start Up, în special cele din domeniul HighTech care în principal pornesc din cadrul universităților, sunt, în opinia mea, motoare ale schimbărilor economice și oferă și oportunități de muncă în Uniunea Europenă și de aceea ar trebui să li se permită să beneficeze complet de noile tehnologii și digitalizări pentru a reuși în tranziția de integrare într-o economie mult mai globală, conectată și într-o continuă schimbare.

Declarația a fost făcută în incinta Universității POLITEHNICA din București (UPB), care a găzduit Adunarea Generală a CESAER (Conference of European Schools for Advanced Engineering Education and Research) – una dintre cele mai importante asociații universitare la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul a reunit reprezentanții a peste 50 de universități europene, împreună cu personalități din lumea cercetării și a învățământului superior.

Tema evenimentului a fost legată de importanța colaborării în cercetare, inovație și educație și de beneficiile economice pe care le poate aduce întărirea colaborării internaționale între universități în aceste domenii. În cadrul evenimentului au fost discutate atât rolul universităților în spectrul mai amplu al cercetării și inovării, cât și negocierile purtate de CESAER pentru crearea unei noi generații de instrumente de finanțare ale Uniunii Europene. O importanță deosebită a fost acordată și eforturilor de continuare a colaborărilor cu universități din Regatul Unit.

  • Advertorial susținut de Universitatea Politehnica din București

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educatorii din Marea Britanie, încurajați de sindicate să le predea copiilor de 5 ani lecții despre privilegiul de a fi alb / Parlamentarii conservatori acuză o “îndoctrinare politică de tip sovietic” din primii ani de școală

Educatorii din Marea Britanie sunt încurajați să le predea copiilor de 5 ani lecții despre privilegiul de a fi alb, astfel încât cei mici “să recunoască comportamentul rasist și să-și…
Vezi articolul

Situația de la Școala Gimnazială nr. 51 din București, unde zeci de părinți au stat la coadă joi noaptea pentru a-și înscrie copilul la programul Școală după școală: Sunt 168 de locuri aprobate de ISMB. “Vineri la ora 12, erau pe listă peste 180 de copii în așteptare”, spune un părinte / Înscrierile se fac și luni

Peste o sută de părinți ai elevilor înscriși la școala Gimnazială numărul 51 din Capitală, din sectorul 2, au stat de coadă în fața unității de învățământ, de joi noapte,…
Vezi articolul

Abonamentele la internet pentru o treime din cele 250 de mii de tablete cumpărate de Ministerul Educației pentru elevi, în pandemie, au expirat. Încă 100 de mii expiră luna viitoare. Dispozitivele nu mai pot fi folosite decât în zone Wi-Fi / Sorin Ion: Am putea să lăsăm școlilor posibilitatea contractării de abonamente de internet

Achiziția de tablete în primele luni din pandemie a trimis în școlile din România circa 250 de mii de dispozitive cumpărate de Ministerul Educației prin Oficial Național de Achiziții Centralizate,…
Vezi articolul