Cu ce propuneri pentru Educație negociază PSD intrarea la guvernare alături de PNL

5.305 vizualizări
Sorin Grindeanu / Foto: INQUAM Photos – George Călin
PSD propune să se predea hibrid în școlile care nu îndeplinesc condițiile de desfășurare a orelor cu prezență fizică în sistem de siguranță, a anunțat luni prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, în urma ședinței Consiliului Politic Național al Partidului Social-Democrat.

„Asigurarea prin toate mijloacele a posibilității desfășurării cursurilor în regim fizic, ceea ce înseamnă testarea. Backup pentru școlile care nu îndeplinesc condițiile de desfășurare a orelor cu prezență fizică în sistem de siguranță și anume operaționalizarea sistemului de predare hibrid. Descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea unităților de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorităților de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați”, a declarat Sorin Grindeanu.

PNL se reunește în ședință luni, începând cu ora 19:00, pentru a decide dacă face coaliție de guvernare cu PSD sau USR, scrie G4Media.ro. Potrivit surselor G4Media.ro, înaintea ședinței decisive, mai mulți lideri PNL au spus în partid că au vorbit cu președintele Klaus Iohannis, care le-a sugerat să formeze un guvern cu PSD.


3 comments
 1. Altii care vor sa inventeze apa calda.
  Dupa atat timp in pandemie nu ne-am dat seama ce sa facem:
  – sub 2 la mie prezenta fizica
  – intre 2 si 3 la mie prezenta fizica cu un test pe saptamana
  – intre 3 si 6 la mie prezenta fizica cu 2 teste pe saptamana
  – peste 6 la mie se trece in online.

  Te mai consulti cu specialistii si pui pe masa o solutie care sa nu fie modificata dupa cum bate vantul.
  Trebuie prevenit ca scolile sa devina focare pentru ca virusul a fost dus acasa si am vazut cu totii unde am ajuns.

  1. Avem nevoie de reguli clare, luate pe baza consultarii cu specialistii. Nu sa decida ministrul singur,cum are el chef. Cei din sanatate nu cunosc ce consultari au stat la baza deciziei de deschidere a scolilor. Pai??? Ce facem? Ne batem joc de oameni,ca vedem cum mor zilnic.. Ce bine ca daca sunt profesorii vaccinati,elevii nu se imbolnavesc,nici familiile lor!! Ca virusul nu se atinge de persoanele din scoli cu 60% profesori vaccinati.
   Cat mai suportam asemenea bataie de joc? Sindicatele dorm? Specialistii din sanatate la fel? Sa aiba un cuvant de spus in aceasta nebunie! Mor si oameni vaccinati,nu doar nevaccinati, fiti seriosi! Daca nu testati si nu aveti in vedere incidenta, doar vaccinarea profesorilor, o sa omorati cu buna stiinta multi oameni! Apropo..in scoala nu sunt numai profesori,mai sunt ingrijitori, femei de serviciu, secretar, contabil si elevi. Muuuulti elevi, inghesuiti cate 2 intr-o banca. Despre ce distantare se vorbeste?? Au mers in scoli sa vada acea distantare? Nu exista distantare cu 2 elevi in banca!
   Si la pauza de masa? 2 elevi intr-o banca, fara masca, mananca, vorbesc,tusesc, stranuta.
   Trezirea!!! Nicaieri nu e asa cum vor ei sa arate ca ar fi.

 2. Constipatul asta si-a pus cumnata – educatoare – inspector general la I.S.J. Timis . Saraca trepanata a fost de departe cea mai nefericita alegere de dupa revolutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică de la Facultatea de Automatică: „Universitatea Politehnica din Bucureşti reprezintă un partener strategic”

Compania de securitate cibernetică Bitdefender a investit peste 50.000 de euro în modernizarea unui laborator de informatică destinat studenţilor Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti…
Vezi articolul

Explicația lui Francisc Doboș, reprezentant al Bisericii Catolice, pentru cererea cultelor religioase ca “orientarea sexuală” să fie ștearsă din proiectul Legii educației: “Marea majoritate de ce să fie discriminată?” / Întrebat de patru ori cum ar arăta proba de religie la Bac, el nu a putut răspunde

Opoziția cultelor față de menționarea sintagmei “orientare sexuală” în proiectul de Lege a învățământului preuniversitar “reflectă învățătura bisericii” și a fost exprimată în contextul unei “tendințe, la nivel mondial, de…
Vezi articolul