Cum ne-au schimbat telefoanele mobile creierul. Experimentul cu cercuri numerotate și capacitatea de a ne aminti / Un adult din SUA își verifică telefonul, în medie, de 344 ori pe zi

1.511 vizualizări
Sursa foto: Unsplash
Telefoanele inteligente au revoluționat modul în care comunicăm, modul în care relaționăm unii cu alții și, în general, au făcut o mulțime de lucruri mai convenabile. Un raport recent a constatat că adulții din SUA își verifică telefoanele, în medie, de 344 de ori pe zi – o dată la patru minute – și petrec în total aproape trei ore pe zi pe dispozitivele lor.

Problema pentru mulți dintre noi este că o sarcină rapidă legată de telefon duce la o verificare rapidă a e-mailului sau a fluxurilor de socializare și, dintr-o dată, suntem absorbiți de o derulare nesfârșită, notează BBC. Cu cât telefoanele noastre devin mai utile, cu atât le folosim mai mult. Cu cât le folosim mai mult, cu atât mai multe căi neuronale se stabilesc în creierul nostru care ne conduc la a ne ridica telefonul pentru orice sarcină pe care o avem la îndemână – și cu atât mai mult simțim nevoia de a ne verifica telefonul chiar și atunci când nu este nevoie.

Într-un studiu recent, cercetătorii le-au cerut participanților fie să își pună telefoanele lângă ei, astfel încât să fie vizibile (cum ar fi pe un birou), fie în apropiere și departe de vedere (cum ar fi într-o geantă sau într-un buzunar), fie într-o altă cameră. Participanții au îndeplinit apoi o serie de sarcini pentru a-și testa abilitățile de a procesa și de a-și aminti informații, capacitatea de a rezolva probleme și de a se concentra.

S-a constatat că aceștia au avut performanțe mult mai bune atunci când telefoanele lor se aflau într-o altă încăpere în loc să fie în apropiere – indiferent dacă erau vizibile, pornite sau nu. Acest lucru a fost valabil chiar dacă majoritatea participanților au afirmat că nu se gândeau în mod conștient la dispozitivele lor.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Desființarea CNATDCU este o tentativă de mușamalizare a oricărei fraude. Este aberant mecanismul care trimite o decizie de plagiat dată de experții Consiliului la decizia justiției – declară matematicianul Vasile Brînzănescu, membru în conducerea instituției-cheie în soluționarea plagiatelor

Propunerea de desființare a CNATDCU și de transferare către universități și justiție a rolului de soluționare a plagiatelor din doctorate “este o tentativă de mușamalizare a oricărei încercări de fraudă”,…
Vezi articolul

BREAKING Mariya Gabriel, comisarul european pentru Educație: În premieră, cererea de proiecte pentru Erasmus+ așteaptă anul viitor soluții concrete de tehnologia educației care instituie parteneriate public-privat / Comisia Europeană susține maturizarea tehnologiei educației (EdTech) din Europa (Op Ed)

Articol de opinie semnat de Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret: Traversăm în prezent o perioadă dificilă. Mai întâi COVID-19, urmat de un război pe…
Vezi articolul

Profesorii şi ceilalţi bugetari “pot fi ȋndreptățiţi la solicitarea diferențelor salariale ȋn procent de 21%” după trecerea contribuţiilor de la angajat la angajator de la 1 ianuarie 2018 – Studiu publicat în Revista Română de Statistică

“Personalul plătit din fonduri publice poate fi ȋndreptățit la solicitarea diferențelor salariale ȋn procent de 21%”, arată un studiu care analizează conflictele de muncă privind aplicarea Legii salarizării în sectorul…
Vezi articolul