Curiozitate statistică: în 9 ore, județul Suceava și-a triplat numărul de votanți la referendum

207 vizualizări
Județul Suceava a trecut pe primul loc, în topul prezenței pe județe duminică la ora 16:00, după ce la ora 13:00 era pe locul al treilea. Concret, în Suceava s-a triplat numărul celor care au mers la vot duminică, 7 octombrie, până la ora 16, față de sâmbătă, 6 octombrie, întreaga zi, potrivit datelor publicate de Biroul Electoral Central.

Sâmbătă la ora 21, la închiderea urnelor după prima zi de vot la Referendum, numărătoarea indica 40.987 de prezenti. La ora 10, duminică, prezența era de 52.986 de persoane. La ora 13 votaseră deja 93.762. Ora 16:00 arată că numărul a ajuns la 138.839 de votanti.

Județul Suceava are foarte multe mănăstiri, iar pelerinajele din zona ar putea să fie explicația pentru acest salt al numărului de voturi. Pe de alta parte, cea mai mare prezență din Suceava s-a înregistrat la o secție amenajată într-un hotel din Vatra Dornei.

Potrivit Biroului Electoral Central, pe listele permanente de alegători au fost 18.278.496 de persoane. Prezența la nivel naționa la ora 16, anunțată de BEC la ora 17:30 a fost de 15,21 %.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Când începe școala”, printre cele mai populare căutări pe Google în 2021 / Classroom, resursele digitale și cataloagele electronice – printre principalele aplicații legate de educație căutate de utilizatori din România

Confuzia produsă de schimbările aplicate în calendarul anului școlar, din cauza pandemiei, se reflectă și în căutările utilizatorilor români pe Google. “Când începe școala” este principala informație de tipul “când…”,…
Vezi articolul