Cursuri de pregătire pentru Bacalaureat 2021 și admiterea la facultate oferite de profesorii și studenții Universității din București

4.826 de vizualizări
Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Mai multe facultăți ale Universității din București organizează, în perioada februarie – iunie 2021, cursuri gratuite de pregătire pentru Bacalaureat 2021 și admiterea la facultate, oferite de cadre didactice și de studenți ai Universității din București, împreună cu profesori din învățământul preuniversitar, anunță universitatea într-un comunicat de presă.

Desfășurate online și organizate de Facultățile de Istorie, Matematică și Informatică și Filosofie, cursurile de pregătire își propun aprofundarea cunoștințelor în domeniile menționate mai sus, formarea de competențe necesare absolvenților de liceu, precum și familiarizarea elevilor cu cerințele subiectelor și cu tehnicile și metodele de pregătire pentru susținerea examenelor.

Astfel, Facultatea de Istorie a Universității din București organizează, în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala București (SSIR), cursuri de pregătire pentru proba de Istorie a bacalaureatului, adresate tuturor elevilor de clasa a XII-a.

Cursurile sunt gratuite, se desfășoară online și sunt transmise pe pagina de Facebook a Facultății de Istorie și pe pagina de Facebook a Universității din București în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 20 februarie – 29 mai 2021 (între orele 10:00-12:30). Ședințele de pregătire sunt susținute de profesori ai Facultății de Istorie, precum și de cadre didactice din învățământul preuniversitar.

În cadrul fiecărei întâlniri, elevii își vor putea pune bazele teoretice, prin intermediul unei prelegeri susținute de către profesori, iar apoi vor putea dialoga cu aceștia pe marginea modelelor de teste pentru bacalaureat. Calendarul programului de pregătire poate fi consultat aici, iar informații actualizate cu privire la evoluția proiectului vor fi publicate atât pe site-ul Facultății de Istorie, cât și pe pagina de Facebook a facultății.

De asemenea, studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București organizează, în perioada 6 martie – 6 iunie 2021, pe platforma online Discord, o serie de cursuri de pregătire avansată pentru examenul de bacalaureat, pentru diferite concursuri de specialitate și pentru admiterea la Universitatea din București.

Cursurile vor fi organizate în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul 9:00-13:30 (09:00-11:00 – curs, 11:30-13:30 – seminar) și sunt gratuite. Ziua de sâmbătă este dedicată informaticii, în timp ce ziua de duminică, matematicii, iar participarea la cursuri nu este condiționată de  înscrierea prealabilă.

Elevii interesați de participarea la lecțiile de pregătire pentru disciplina informatică sunt rugați să acceseze acest link de pe platforma Discord, în timp ce cursurile de pregătire pentru disciplina matematică vor fi disponibile pentru cei interesați la acest link de pe aceeași platformă. Informații actualizate cu privire la structura și programul cursurilor pot fi accesate atât pe site-ul Facultății de Matematică și Informatică a UB, cât și pe pagina de Facebook a Asociației Studenților la Matematică și Informatică.

Nu în ultimul rând, studenții Facultății de Filosofie a Universității din București vor oferi  elevilor, prin intermediul platformei online și a aplicației Bacopedia, o serie de modele de subiecte formulate pe baza cerințelor de la bacalaureat la disciplinele Filosofie și Logică, argumentare și comunicare.

Sursă foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Programul electoral pe Educație lansat de Dan Barna, pentru prezidențiale: Educația va primi 6% din PIB “până la finalul mandatului”, trebuie să ne plătim profesorii așa cum plătim medicii sau magistrații

“Până la finalul mandatului meu de președinte, Educația va primi 6% din PIB”, spune Dan Barna, în broșura-program lansată astăzi de candidatul USR PLUS la prezidențiale. “Inspectoratele școlare sunt instituții…
Vezi articolul