Cursurile la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad se vor desfăşura online din 21 noiembrie, în contextul creşterii preţurilor la energie

1.071 de vizualizări
Universitatea de Vest Vasile Goldis Arad – Foto: Youtube/ UVVG Arad
Cursurile la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” (UVVG) Arad se vor desfăşura online începând de luni, 21 noiembrie, cu excepţia celor trei facultăţi cu profil de medical, a decis Senatul Universităţii, potrivit Agerpres.

Prorectorul pentru strategia academică şi programe de studii din cadrul UVVG Arad, Cristian Benţe, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, că decizia a fost luată pentru a se valorifica platforma de studiu online creată în timpul pandemiei de COVID-19, dar şi în contextul actual al preţurilor mari la energie, care impun adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor.

“Conform deciziei Senatului, facultăţile cu profil medical, respectiv Medicina, Stomatologia şi Farmacia, vor desfăşura în continuare cursurile cu prezenţă fizică 100%. Celelalte facultăţi din cadrul UVVG vor avea activitatea online sincron, adică în direct, aşa cum prevăd standardele ARACIS. Precizăm că toate examenele se vor desfăşura doar cu prezenţa fizică a studenţilor, la toate facultăţile. Avem o platformă de învăţare online foarte bine pusă la punct şi ne dorim să o valorificăm în acest context în care preţurile la energie sunt foarte mari şi toată lumea doreşte să facă unele economii”, a declarat Cristian Benţe.

UVVG Arad are în prezent aproximativ 5.000 de studenţi, mai scrie Agerpres.

La Universitatea “Aurel Vlaicu” (UAV) Arad, cursurile se vor desfăşura în continuare cu prezenţă fizică la toate facultăţile, a declarat, pentru Agerpres, rectorul Ramona Lile. UAV are în prezent aproximativ 7.500 de studenţi. 


1 comment
  1. 1. Adica transpun costurile energetice catre cadre si elevi. Perfect.
    2. Mai mult, cred ca aceste cadre didactice sunt super multumite de a nu face nimic pe zoom, la fel ca si studentii care oricum nu au chef.

    Cine pierde? Putinii studenti aflati la 2SD peste medie. Cei care vor si pot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii și copiii de la toate școlile și grădinițele din comuna Afumați, județul Ilfov, trimiși în online printr-o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență, după ce Ministerul Educației anunțase în localitate scenariul verde pentru săptămâna 20-24 septembrie

Trei școli și două grădinițe din comuna Afumați se închid pentru prezența fizică a elevilor, potrivit unei decizii luate duminică de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov. Este vorba…
Vezi articolul