Dăncilă, primele indicii despre viitorul ministru: Să cunoască mai ales problemele din învățământul preuniversitar

2.563 de vizualizări
Viitorul ministrul al Educației trebuie să cunoască foarte bine ”mai ales problemele din sistemul de învățământ preuniversitar”, a declarat vineri la Iaşi premierul Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres. Este primul indiciu despre viitorul ministru care o va înlocui pe Ecaterina Andronescu.

În ultimii ani a existat un singur ministru al Educației care a venit din învățământul preuniversitar: Liviu Pop.

Dăncilă a mai spus că va propune în Comitetul Executiv al PSD mai multe persoane, urmând ca forul de conducere al partidului să decidă viitorul ministru al Educaţiei.

“O să vin cu mai multe propuneri, o să discut în Cex despre acest lucru. Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar”, a afirmat Dăncilă.

Pe 5 august, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a fost desemnat ministru interimar al Educaţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu, pentru declaraţiile “profund greşite” făcute de aceasta într-o emisiune televizată privind cazul de la Caracal. Andronescu afirmase că ea a “învăţat de acasă” să nu se urce “în nicio maşină străină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită de bărbatul care a luat-o la ocazie.

Sursa foto: Guvern


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like