Danemarca ar putea redeschide școlile pentru clasele 1-5 de la mijlocul lui aprilie, dacă situația se stabilizează

2.525 de vizualizări
Premierul danez Mette Frederiksen / Sursa: Facebook – Mette Frederiksen
Danemarca ar putea redeschide centrele de îngrijire a copiilor și școlile, pentru copii din clasele 1-5, pe 15 aprilie, dacă numărul de cazuri de infecții și numărul de decese cauzate de noul coronavirus rămân stabile, a anunțat premierul acestei țări, Mette Frederiksen, citată de Reuters. Măsura ar fi prima dintr-o serie de acțiuni menite să relaxeze restricțiile impuse pentru prevenirea și combaterea epidemiei Covid-19.

“Va fi, probabil, ca mersul pe sârmă. Dacă stăm pe loc, pe parcurs, am putea să cădem, dacă ne grăbim ar putea să meargă prost. De aceea, trebuie să înaintăm precaut, pas cu pas”, a spus Frederiksen, citată de agenția de presă. Ea i-a îndemnat pe danezi să respecte în continuare recomandările guvernului cu privire la distanțare socială și igienă.

Danemarca, unde până luni se înregistraseră 187 de decese asociate infectării cu noul coronavirus, a fost una dintre primele țări europene care au limitat contactul fizic între cetățeni, amintește Reuters. Țara a închis pe 11 martie școlile și centrele de îngrijire, restaurantele, cafenelele, sălile de sport, dar și frontierele țării pentru majoritatea străinilor.

Celelalte restricții în vigoare, inclusiv interdicția asupra grupurilor de peste 10 persoane, vor fi menținute cel puțin până pe 10 mai, în timp ce interdicția impusă adunărilor cu mulți participanți va fi menținută până în august.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce este blocată orice creștere organică a finanțării educației? Consiliul pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar are în componență 11 inspectori și oameni din minister din 21 de membri, susține CNE

„Activitatea Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar (CNFIP) a fost, din 2011 până acum, pur decorativă”, susține Consiliul Național al Elevilor, for care este reprezentant în CNFIP și care solicită…
Vezi articolul