Danemarca impune noi restricţii începând din 9 decembrie: Elevii de gimnaziu, liceu şi studenţii vor urma doar cursuri online

194 de vizualizări
Copii care se joaca in sala de clasa, in scoala, in Danemarca / Foto: G4Media.ro
Danemarca va pune în practică restricţii suplimentare în unele părţi ale ţării în scopul limitării răspândirii COVID-19, a anunţat luni premierul danez Mette Frederiksen, potrivit Reuters, relatează Agerpres.

Astfel, începând din 9 decembrie, barurile, restaurantele, muzeele şi cinematografele din 38 de municipalităţi, inclusiv Copenhaga, Aarhus şi Odense, vor rămâne închise, iar elevii din învăţământul gimnazial şi liceal şi studenţii vor urma doar cursuri online. Noile restricţii vor rămâne în vigoare până la 3 ianuarie.

Principalul vector de transmitere a noului coronavirus îl reprezintă tinerii cu vârste între 15 şi 25 de ani din 17 districte din zona capitalei Copenhaga, potrivit ministrului danez al sănătăţii.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și:
Ce se mai întâmplă cu școlile europene, în pandemie: Redeschidere cu mai multe viteze în Italia, Austria, Cehia, Slovacia. Primele restricții în liceele din Suedia. Experiment cu testare masivă într-un district german
Modelul danez de învățământ, prin ochii unei profesoare din România. Cum e școala în Danemarca pe timp de pandemie. Prezență fizică la ore aproape pentru toată lumea și fără mască în sala de clasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Câte clădiri cu risc seismic 2 sunt înregistrate în sistemul școlar? Ministrul Deca: “În jur de 600 de clădiri cu destinație educațională” / “Ne dorim să extindem programul” de consolidare, dar clădirile în risc seismic I sunt “prima urgență”

“Cifrele sunt undeva în jur de 600 de clădiri cu destinație educațională”, a spus, miercuri, ministrul Educației, Ligia Deca, întrebată fiind de jurnaliști câte clădiri cu risc seismic 2 sunt…
Vezi articolul

Fostul ministru PSD al Sănătății, Florian Bodog, care și-a pierdut titlul de doctor pentru că a plagiat aproape integral teza, nu va mai fi profesor asociat la UMF Cluj. Rector: Probabil că nu o să îi mai oferim un contract, deși pe noi ne-ar ajuta să avem un profesor aici

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Dana Buzoianu, a recunoscut că universitatea i-a oferit un contract de profesor asociat fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, deși acestuia…
Vezi articolul