Daniel Funeriu: Mai ușor cu pianul pe scări, când vorbiți de “calitatea profesorilor”. Înainte să aruncați cu roșii în profesor, puneți-vă întrebări despre cât de mult îl motivați pe copil acasă

14.109 vizualizări
Daniel Funeriu
Daniel Funeriu / Foto: Facebook.com
“Mai ușor cu pianul pe scări când vorbiți de ‘calitatea profesorilor’: majoritatea oamenilor sunt, zilnic, în contact cu profesorii, motiv pentru care oricine se simte îndreptățit și capabil să îi evalueze pe aceștia. Nimeni nu prea evaluează inginerii, avocații, contabilii, șoferii, constuctorii, faianțerii sau brutarii. Altfel spus, la fotbal și evaluat “profesorii” toată lumea pare să se priceapă”, scrie fostul ministru al Educației Daniel Funeriu.

“Eu vă recomand ca înainte să aruncați cu roșii în profesorul odraslei, care poate e bun, poate e slab, puneți-vă câteva întrebări despre cât de silitor e copilul, cât de mult și perseverent îl motivați acasă”, susține fostul ministru al Educației, pe pagina sa de Facebook.

Chimist cu doctoratul obținut sub îndrumarea unui nobelist și fost cercetător în Japonia și SUA, Funeriu este de părere că “nicio școală, din nicio țară, de pe nicio planetă, nu poate să dea copilului toată educația pe care familia nu o dă: fiecare cu rolul său”.

Fostul ministru democrat-liberal al Educației a introdus în 2011 în legea educației un parcurs diferit pentru formarea inițială a profesorilor, și anume ruta numită “masteratul didactic” care să înlocuiască actualele DPPD-uri (Departamentele pentru Pregătirea Personalului Didactic). Contactat de Edupedu.ro, Funeriu a precizat că, la fel “ca în orice domeniu, ‘est modus in rebus’: să fim moderați în evaluare, dar să fim conștienți de esențial, și anume că cei 12 miniștri psd din 2012 învoace au distrus formarea profesorilor prin masteratul didactic“, făcând referire la faptul că guvernele social-democrate care s-au succedat la putere au amânat și apoi au anulat masterul didactic ca unică rută de formare a profesorilor.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cadrele didactice care vor să devină membri în agenția care asigură calitatea în învățământul superior nu mai trebuie să declare că nu sunt învinuite penal / Prestigiul moral în management universitar devine criteriu de departajare

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pentru a deveni membre în agenția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul superior, ARACIS, nu mai trebuie să declare pe propria răspundere…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Înscrierea la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023 și încheierea situației școlare pentru clasele a VIII-a și a XII-a se prelungesc până pe 13 iunie, anunță Ligia Deca / Probele de competențe Bac 2023 se vor susține în perioada 14 – 23 iunie

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că „înscrierile pentru examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a se vor prelungi și până pe 13…
Vezi articolul

Lucian Bode, despre acuzațiile de plagiat și teza de doctorat: Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți / E publică la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională

Lucian Bode a transmis că îi va da în judecată de acum încolo pe toți cei care vor spune că și-a secretizat teza de doctorat, din cauză că lucrarea este…
Vezi articolul