Datele despre câți profesori și angajați din școli nu mai sunt în grevă, prezentate în premieră de Ministerul Educației

14.416 vizualizări
Foto: FSLI/ Facebook.com
Pentru prima dată de la începutul grevei generale, din 22 mai 2023, Ministerul Educației a publicat date statistice despre conflictul de muncă din școli. Instituția a ales să prezinte numărul celor care au ieșit din grevă.

Instituția susține că „în perioada 31 mai – 6 iunie, și-au reluat activitatea aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, din care aproximativ 10.000 de cadre didactice“, asta deși în perioada respectivă au fost trei zile libere legale și două zile de weekend.

Redăm comunicatul Ministerului Educației:

„Conform datelor primite de la inspectoratele școlare județene/al Municipiului București, situația, la nivel național, după adoptarea Ordonanței de Urgență 53/2023, se prezintă astfel:

În perioada 31 mai – 6 iunie, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 4,78 și, la nivel general, cu 5,26 (personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic).

Față de datele primite în 31 mai, astăzi, 6 iunie, se constată că numărul cadrelor didactice care continuă greva a scăzut în toate județele, cu excepția județului Covasna (+1,1%). 

La nivel general, cei mai mulți angajați din sistemul preuniversitar și-au reluat activitatea în județele: Vâlcea (12,6%), Ialomița (11,8%), Teleorman (11%), Botoșani (10,3%), București (9%), Buzău (8%).

În perioada 31 mai – 6 iunie, și-au reluat activitatea aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, din care aproximativ 10.000 de cadre didactice. 

La nivel național, conform raportărilor primite de la inspectoratele școlare județene/al Municipiului București, în 1.007 unități de învățământ procentul cadrelor didactice de participare la grevă este 0 (cu 168 de unități mai mult decât în 31 mai), iar în 233 de unități participă întregul personal didactic (cu 42 de unități de învățământ mai puțin față de 31 mai). 

Precizăm că niciun județ nu a raportat o participare la grevă a personalului din învățământul preuniversitar de 100%.

Datele prezentate sunt cele transmise de inspectoratele școlare județene/al Municipiului București. Situația este dinamică, fiind monitorizată în permanență“. 


9 comments
  1. Individa asta inepta (dar oare care nu a fost inept la conducerea Min Educatiei in astia 30 de ani..?) ar trebui trimisa la Cornu, stiti, acolo unde are dnul Nastase casa de vacanta si, asa cum le-a recomandat domnia sa la acea vreme “sa ii numere oaule de la Cornu”, asa si individa asta sa se duca unde o vedea cu ochii, impreuna cu toti trepadusii din minister, sa “numere ouale” celor care sunt inca in greva si poate asa o sa afle exact cati mai sunt in greva !
    DRAGI PROFESORI, NU RENUNTATI !
    VA SUSTINEM IN CONTINUARE !
    PS – Rog editorii sa-mi aprobe comentariul intrucat doar am citat dintr-un “corifeu al democratiei post-decembriste”….vezi mai jos :
    https://youtu.be/hy-Bup1zfFk

  2. O minciuna gogonata..cu procentele și cu nr care au ieșit din greva…Manipulare de la început pana la final…Procentul corect și transparent este de 86% pentru continuarea grevei….Demisia pentru dezinformare !!

  3. Domnilor din minister! Ar fi benefic pentru elevi și părinți, dar și mai important pentru stingerea conflictului să căutați soluții pentru acordarea revendicărilor profesorilor, decât să căutați cu lumânarea pe cei ce renunță. De ce nu spuneți câți sunt în grevă, cât de mulți rămân pe poziții? Tot ceea ce faceți este să prelungiți acest conflict și să -i întărâtați pe profesori prin modul cu care îi tratați. De ce oare profesorul trebuia să iasă în stradă? De ce de peste 20 de ani profesorul este la coada clasamentului la nivel de salarizare, dar este prioritate națională doar în declarații?
    De ce pentru cheltuielile parlamentarilor, avioonul președintelui, autoturisme, etc sunt bani?
    Nu mai dezinformați despre cu privire la tot ce ați acordat pentru educație, că lumea vede, simte și înțelege tot.

  4. Ce este curios în raportarea asta de tip comunist..de la Minister…cu cati mai sunt și nu mai sunt..cum au venit aceste date din scoli și licee..?.dacă de joi 1 iunie .pana pe 5 iunie au fost zile libere..Ca se spune exact între 31 mai și 5 iunie. Se pare ca e o mare minciuna..de la directori sau inspectori…Poate multe cadre didactice au fost santajate cu inspectii speciale.si alte motive..ce aduce a ilegalitate..

  5. Se zice că sunt trei tipuri de minciuni: minciunile simple, minciunile sfruntate și statisticile. 🙂 De exemplu, conform doamnei ministru, au scăzut cu 5%; dar de la cât la cât la sută, asta nu mi-e clar. Știe cineva?

  6. Pentru doamna Pinochio.
    Suceava 98%
    Sălaj 84,2%
    Dolj 68%
    Mehedinți 78,16%
    Iasi 80%
    Maramureș 79,97%
    Satu Mare 72%
    Galați 71,5%
    Brăila 78%
    Bistrita Năsăud 66,51%
    Constanta 61%
    Covasna 82%
    Hunedoara 81%
    Mures 89%
    Neamt 88,72%
    Olt 88,85%.
    Cluj +70%.

  7. Cine are incredere in ce comunica guvernul, am observat de pe vremea lui Covidut ca au talent la raportat, atunci stiau sa umfle, acum stiu sa scada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
creșe noi

VIDEO Cum vor arăta creșele pe care promite să le construiască, de la finalul acestui an, Ministerul Dezvoltării. Cseke Attila: Dacă terenul va fi mai mic, în orașele mari, vom folosi și acoperișul pentru a amenaja spații verzi și locuri de joacă

Ministerul Dezvoltării prezintă machetele noilor creșe pe care vrea să le construiască în orașele mari și mici, din fonduri alocate prin PNRR, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Vom demara…
Vezi articolul

DOCUMENT Elevii de clasa a V-a primesc burse de merit din septembrie pe baza premiilor la concursurile din clasa a IV-a și, din ianuarie 2024, pe baza mediei notelor din primele două module, transmite Ministerul Educației într-o instrucțiune / Condiția: să aibă calificativul Foarte Bine la purtare pe anul trecut

Elevii de clasa a V-a trebuie să primească burse de merit pe baza premiilor de la concursurile și olimpiadele școlare, obținute anul trecut când erau clasa a IV-a, încă din…
Vezi articolul

SURSE Ligia Deca i-a dat alte atribuții secretarului de stat Florian Lixandru (PSD): sport, activități cu refugiații ucraineni și extracurriculare / Lixandru a refuzat ordinul de ministru, iar Deca a revenit cu un nou act cu aproape toate atribuțiile inițiale

Situație extrem de tensionată în Ministerul Educației, între ministrul Ligia Deca și secretarul de stat Florian Lixandru (PSD). Joi seara Ligia Deca, ministra Educației, a semnat un nou ordin de…
Vezi articolul