Datele despre câți profesori și angajați din școli nu mai sunt în grevă, prezentate în premieră de Ministerul Educației

14.403 vizualizări
Foto: FSLI/ Facebook.com
Pentru prima dată de la începutul grevei generale, din 22 mai 2023, Ministerul Educației a publicat date statistice despre conflictul de muncă din școli. Instituția a ales să prezinte numărul celor care au ieșit din grevă.

Instituția susține că „în perioada 31 mai – 6 iunie, și-au reluat activitatea aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, din care aproximativ 10.000 de cadre didactice“, asta deși în perioada respectivă au fost trei zile libere legale și două zile de weekend.

Redăm comunicatul Ministerului Educației:

„Conform datelor primite de la inspectoratele școlare județene/al Municipiului București, situația, la nivel național, după adoptarea Ordonanței de Urgență 53/2023, se prezintă astfel:

În perioada 31 mai – 6 iunie, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 4,78 și, la nivel general, cu 5,26 (personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic).

Față de datele primite în 31 mai, astăzi, 6 iunie, se constată că numărul cadrelor didactice care continuă greva a scăzut în toate județele, cu excepția județului Covasna (+1,1%). 

La nivel general, cei mai mulți angajați din sistemul preuniversitar și-au reluat activitatea în județele: Vâlcea (12,6%), Ialomița (11,8%), Teleorman (11%), Botoșani (10,3%), București (9%), Buzău (8%).

În perioada 31 mai – 6 iunie, și-au reluat activitatea aproximativ 15.000 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, din care aproximativ 10.000 de cadre didactice. 

La nivel național, conform raportărilor primite de la inspectoratele școlare județene/al Municipiului București, în 1.007 unități de învățământ procentul cadrelor didactice de participare la grevă este 0 (cu 168 de unități mai mult decât în 31 mai), iar în 233 de unități participă întregul personal didactic (cu 42 de unități de învățământ mai puțin față de 31 mai). 

Precizăm că niciun județ nu a raportat o participare la grevă a personalului din învățământul preuniversitar de 100%.

Datele prezentate sunt cele transmise de inspectoratele școlare județene/al Municipiului București. Situația este dinamică, fiind monitorizată în permanență“. 


9 comments
 1. Individa asta inepta (dar oare care nu a fost inept la conducerea Min Educatiei in astia 30 de ani..?) ar trebui trimisa la Cornu, stiti, acolo unde are dnul Nastase casa de vacanta si, asa cum le-a recomandat domnia sa la acea vreme “sa ii numere oaule de la Cornu”, asa si individa asta sa se duca unde o vedea cu ochii, impreuna cu toti trepadusii din minister, sa “numere ouale” celor care sunt inca in greva si poate asa o sa afle exact cati mai sunt in greva !
  DRAGI PROFESORI, NU RENUNTATI !
  VA SUSTINEM IN CONTINUARE !
  PS – Rog editorii sa-mi aprobe comentariul intrucat doar am citat dintr-un “corifeu al democratiei post-decembriste”….vezi mai jos :
  https://youtu.be/hy-Bup1zfFk

 2. O minciuna gogonata..cu procentele și cu nr care au ieșit din greva…Manipulare de la început pana la final…Procentul corect și transparent este de 86% pentru continuarea grevei….Demisia pentru dezinformare !!

 3. Domnilor din minister! Ar fi benefic pentru elevi și părinți, dar și mai important pentru stingerea conflictului să căutați soluții pentru acordarea revendicărilor profesorilor, decât să căutați cu lumânarea pe cei ce renunță. De ce nu spuneți câți sunt în grevă, cât de mulți rămân pe poziții? Tot ceea ce faceți este să prelungiți acest conflict și să -i întărâtați pe profesori prin modul cu care îi tratați. De ce oare profesorul trebuia să iasă în stradă? De ce de peste 20 de ani profesorul este la coada clasamentului la nivel de salarizare, dar este prioritate națională doar în declarații?
  De ce pentru cheltuielile parlamentarilor, avioonul președintelui, autoturisme, etc sunt bani?
  Nu mai dezinformați despre cu privire la tot ce ați acordat pentru educație, că lumea vede, simte și înțelege tot.

 4. Ce este curios în raportarea asta de tip comunist..de la Minister…cu cati mai sunt și nu mai sunt..cum au venit aceste date din scoli și licee..?.dacă de joi 1 iunie .pana pe 5 iunie au fost zile libere..Ca se spune exact între 31 mai și 5 iunie. Se pare ca e o mare minciuna..de la directori sau inspectori…Poate multe cadre didactice au fost santajate cu inspectii speciale.si alte motive..ce aduce a ilegalitate..

 5. Se zice că sunt trei tipuri de minciuni: minciunile simple, minciunile sfruntate și statisticile. 🙂 De exemplu, conform doamnei ministru, au scăzut cu 5%; dar de la cât la cât la sută, asta nu mi-e clar. Știe cineva?

 6. Pentru doamna Pinochio.
  Suceava 98%
  Sălaj 84,2%
  Dolj 68%
  Mehedinți 78,16%
  Iasi 80%
  Maramureș 79,97%
  Satu Mare 72%
  Galați 71,5%
  Brăila 78%
  Bistrita Năsăud 66,51%
  Constanta 61%
  Covasna 82%
  Hunedoara 81%
  Mures 89%
  Neamt 88,72%
  Olt 88,85%.
  Cluj +70%.

 7. Cine are incredere in ce comunica guvernul, am observat de pe vremea lui Covidut ca au talent la raportat, atunci stiau sa umfle, acum stiu sa scada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

CCR invocă înțelesul dreptului la învățătură și folosirea banilor din bugete locale pentru transportul elevilor, ca motiv pentru respingerea sesizării USR privind legea bugetului de stat pe 2022 / Legea a fost promulgată de președintele Iohannis

CCR a publicat, marți, motivele pentru care a decis că Legea bugetului de stat pe 2022 este constituțională, prin respingerea sesizării USR, explicând și de ce a respins, pe lângă…
Vezi articolul

Telefonul mobil poate fi confiscat de la elevii din clasele primare și gimnaziu și predat părinților, potrivit unui amendament susținut și de ministrul Educației și votat în comisia de învățământ din Camera Deputaților / Pentru elevii de liceu, decizia privind interzicerea telefoanelor rămâne la dispoziția școlii

Un amendament adus legilor Educației, susținut și de ministrul Educației, Ligia Deca, și de PNL, PSD, AUR, UDMR și minorități, votat luni în comisia de învățământ din Camera Deputaților, prevede…
Vezi articolul

Profesorii, îndemnați să-și facă PFA-uri pentru a da meditații. Cîmpeanu: „Este o modalitate transparentă de a plăti impozit aferent” / Legat de resursele financiare ale părinților: „Meditațiile nu sunt de natură să sprijine rezolvarea problemelor de echitate, din păcate”

Profesorii ar putea să-și facă PFA-uri ca să plătească impozit pe meditații, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Întrebat la Euronews România dacă ar fi o idee bună să-și facă PFA-uri…
Vezi articolul

Universitatea condusă de fostul ministru Sorin Cîmpeanu – trei chemări în judecată în două săptămâni, pentru că nu a răspuns unor solicitări de informații de interes public, anunță jurnalista Emilia Șercan

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), condusă de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost de două ori chemată în judecată, în ultimele două săptămâni,…
Vezi articolul

VIDEO Monica Anisie: Programa va fi adaptată pentru învățarea online și vom anunța cum se va face evaluarea online / În privința olimpiadelor școlare, Ministerul analizează dacă se vor desfășura digital sau dacă se vor anula

Ministerul Educației va modifica programa școlară, “pentru învățarea în sistem online”. “În curând vom ieși să spunem cum anume se va desfășura activitatea de predare-învățare și evaluare în sistem online.…
Vezi articolul