De 1 Iunie se redeschide Baza Cireșarii, fostul Parc al Copiilor / Prin Ordin de ministru se va realiza un nou teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, vestiare, alei pietonale, spații verzi, instalație pentru iluminat nocturn, iar copiii se vor putea înscrie gratuit la activități sportive

732 de vizualizări
Foto: Clotilde Armand Facebook
După o lungă perioadă de timp, Ministerul Educației a decis ca începând cu data de 1 iunie 2022, Baza Cireșarii să fie redeschisă publicului, potrivit unui comunicat de presă.
  • Baza Sportivă Cireșarii este “sediul Clubului Copiilor Sector 1, unitate de învățământ pentru activități educative. Anul trecut, potrivit unor imagini prezentate de Edupedu.ro, Clubul apărea acoperit de bălării și în mare măsură abandonat.
  • Recent, ministrul a anunțat că palatele copiilor și cluburile sportive, inclusiv Baza Cireșarii, vor trece de la Ministerul Educației la primării, potrivit unui proiect anunțat de Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației recunoaște că Baza Cireșarii a fost lăsată în paragină în ultimii ani, dar în urma unui parteneriat pro bono cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, au fost realizate lucrări de întreținere și modernizare care au schimbat radical starea Bazei Cireșarii. A fost amenajat terenul de fotbal cu gazon natural, inclusiv sistemul de drenaj și irigații, precum și foraje necesare alimentării cu apă pentru irigații.

Baza sportivă se va redeschide publicului cu ocazia Zilei Copilului, când vor fi momente artistice și sportive, dansuri, muzică, meciuri demonstrative și jocuri în aer liber.

In urma amenajărilor copiii pot beneficia de activități sportive și recreative pe un teren de sport cu gazon natural, un teren de minifotbal cu gazon sintetic (recent reabilitat), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, fiind evacuate toate deșeurile generate de amenajările efectuate.

Au fost amenajate terenul de sport cu gazon natural, unul de minifotbal cu gazon sintetic (recent reabilitat), terenuri de tenis și baschet (în curs de reamenajare și dotare corespunzătoare), precum și de spații verzi și alei mai bine întreținute, fiind evacuate toate deșeurile generate de amenajările efectuate.

La Clubul Cireșarii va trebui păstrată și vor trebui susținute și dezvoltate activitățile în interesul copiilor, deschizând, în același timp, Baza Cireșarii pentru acțiuni recreative și sportive în interesul comunității locale.

Baza Cireșarii va fi deschisă în intervalul orar 8.00 – 20.00 (sâmbăta și duminica) și în intervalul orar 15.00 – 20.00, în zilele lucrătoare.

Astăzi, 31 mai 2022, a fost semnat Ordinul Ministrului Educației prin care se va realiza un nou teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, vestiare, alei pietonale, spații verzi, instalație pentru iluminat nocturn. Prin acest ordin s-a predat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, un amplasament în suprafață de 1.508 mp pentru realizarea unei baze sportive – TIP 2.

Înscrierea şi frecventarea cursurilor în cadrul unităţii de învăţământ sunt gratuite iar accesul este nediscriminatoriu la cursurile organizate în cadrul cercurilor de specialitate.

Baza Cireșarii este o unitate de învățământ coordonată educațional şi administrativ de către Ministerul Educației, dedicată activităților instructiv- educative prin care se aprofundează și se diversifică cunoștințe, se formează, se dezvoltă și se exersează competențe potrivit vocației și opțiunii copiilor și se valorifică timpul liber al copiilor prin implicarea lor în proiecte educative.

În Clubul Cireșarii sunt înscriși aproape 2000 de elevi în cadrul a 147 de grupe care compun cele 19 cercuri de specialitate: Cultură Civică, Cultură și Civilizație Franceză, Cultură și Civilizație Engleză, Cultură și Civilizație Germană, Cultură și Civilizație Italiană, Pictură, Teatru, Pian – două cercuri de specialitate, Muzică Vocal Instrumentală – Grădiniță Muzicală – Pian, Redacția Presă – Radio/TV, Gimnastică ritmică, Gimnastică aerobică, Fotbal, Baschet, Tenis de Câmp, Natație, Dans sportiv, Informatică, organizate în două comisii metodice (Cultural-Artistic și Sport-Tehnic), în care activează 17 cadre didactice care vor susține dezvoltarea activităților extracurriculare.

Comunicatul integral
Citește și: BREAKING Cluburile sportive școlare și palatele copiilor vor trece de la Ministerul Educației la primării, potrivit unui proiect anunțat de Sorin Cîmpeanu: „Cel puțin 10 ani nu își vor schimba destinația”
Activități de 1 Iunie, Ziua Copilului în București și mai multe orașe ale țării: între ateliere de creație, educative sau cu roboți, târguri de carte și hărți cu comori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

GALERIE Colecție de 24 de fotografii cu președintele Iohannis în raportul final “România Educată”, document care nu are niciun autor menționat / Cei din grupurile de lucru sunt înghesuiți într-un colaj de 4 poze cu Ligia Deca

Raportul final România Educată cuprinde o colecție de nu mai puțin de 24 de fotografii cu președintele Klaus Iohannis. Document fără autor menționat în clar, raportul împănat cu fotografii cu…
Vezi articolul

Sondaj al Asociațiilor de Părinți: Aproape 43% dintre cei care au răspuns unui chestionar cred că trecerea la trimestre nu este benefică. Peste 86% spun că manualele școlare trebuie să fie însoțite de auxiliare

Aproape 43% dintre cei care au răspuns unui chestionar referitor la propunerea Ministerului Educației de a modifica structura anului școlar 2022-2023, lansat de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, sunt…
Vezi articolul

Uniunea Europeană lansează un nou instrument de garantare in valoare de 50 de milioane de euro destinat dezvoltării abilităților și educației pe continent

Fondul European de Investiții și Comisia Europeană au anunțat, miercuri, lansarea unei noi facilități-pilot de garantare, destinată îmbunătățirii finanțării pentru persoane fizice și organizații interesate să investească în întărirea abilităților…
Vezi articolul