Gafă a președintei comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero (PSD): “Am reușit! De săptămâna viitoare, școlile și grădinițele pot trece în sistem fizic prin decizie proprie, dacă rata de incidență a scăzut sub 3 la mie. Fără rate de vaccinare și alte idei nefaste” / Școlile și grădinițele au trecut chiar de astăzi la ore față în față, indiferent de rata de vaccinare, în localitățile cu incidență sub 3 la mie

4.820 de vizualizări
Natalia Intotero / Foto: Mihai Poziumschi – Agerpres Foto
Gafă a președintei Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero (PSD). Aceasta a anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că de săptămâna viitoare școlile și grădinițele îi pot aduce pe copii la ore fizic, dacă rata de incidență a scăzut sub 3 la mie, indiferent dacă angajații școlii sunt vaccinați în proporție de 60% sau nu. Anunțul vine însă chiar în prima zi în care școli și grădinițe cu personalul nevaccinat s-au deschis deja în localitățile în care rata infectării a scăzut sub 3 la mie, după ce ministrul Educației a anunțat că este posibil acest lucru, decuplat de vaccinare, “încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰”.

Președinta Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intotero, a anunțat astăzi, 25 noiembrie 2021, următoarele: „Am reușit! De săptămâna viitoare, școlile și grădinițele pot trece în sistem fizic prin decizie proprie, dacă rata de incidență a scăzut sub 3 la mie. Fără rate de vaccinare și alte idei nefaste. Este un pas spre normalitate care nu a venit întâmplător, ci din momentul în care PSD și-a asumat intrarea la guvernare.”

Deputata PSD a afirmat în comunicat că a „susținut mereu învățământul cu prezență fizică, cu măsurile de rigoare, și vom continua să o facem. Unitățile de învățământ trebuie să fie ultimele care se închid și primele care se deschid”.

Natalia Intotero a mai spus că ministrul Educației trebuie să pună în aplicare toate măsurile, de la teste și până la transportul gratuit: „În negocierile din coaliție, am spus foarte clar: asigurarea condițiilor necesare prezenței fizice în școli este prioritară. Ministerul Educației trebuie să pună în aplicare toate măsurile care țin de crearea condițiilor igienico-sanitare la nivelul unităților de învățământ, de la teste, până la transportul gratuit”.

Amintim că Edupedu.ro a scris de săptămâna trecută despre această măsură, deoarece în programul de guvernare PSD-PNL-UDMR nu apare menționată rata de vaccinare a personalului care lucrează în învățământ.

Comunicatul integral al președintei Comisiei pentru învățământ de la Camera Deputaților, Natalia Intotero:

„Am reușit! De săptămâna viitoare, școlile și grădinițele pot trece în sistem fizic prin decizie proprie, dacă rata de incidență a scăzut sub 3 la mie. Fără rate de vaccinare și alte idei nefaste.

Este un pas spre normalitate care nu a venit întâmplător, ci din momentul în care PSD și-a asumat intrarea la guvernare. Am susținut mereu învățământul cu prezență fizică, cu măsurile de rigoare, și vom continua să o facem. Unitățile de învățământ trebuie să fie ultimele care se închid și primele care se deschid.

În negocierile din coaliție, am spus foarte clar: asigurarea condițiilor necesare prezenței fizice în școli este prioritară. Ministerul Educației trebuie să pună în aplicare toate măsurile care țin de crearea condițiilor igienico-sanitare la nivelul unităților de învățământ, de la teste, până la transportul gratuit.

În continuare, este important să fim prudenți. Regulile de protecție sanitară trebuie respectate. Fac un apel către părinți și profesori, pentru că depinde și de voi. De multe ori, nu ne putem aștepta de la cei tineri să conștientizeze situația precară în care încă ne aflăm. Suntem cu toții responsabili. Aveți grijă de voi și de cei dragi!”.

Citește și:
ULTIMA ORĂ Școlile și grădinițele pot trece în activitate față în față în ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mie – anunță ministrul Educației
SURSE Rata de vaccinare a personalului din școli să fie eliminată din decizia de funcționare cu prezență fizică, decizie care va fi luată de consiliul de administrație, prevede programul de guvernare PSD-PNL

1 comment
  1. Hmmmm, dna Intotero, este sustinatoarea principiului domnului Campeanu ( “scoala se va deschide prima si se va inchide ultima” ) sau invers?
    Copii vor fi obositi, stresati prin Aprilie dupa 3 luni si jumatate de scoala…dar, ce mai conteaza ca tot pierd mic dejun sau pranz, ca timpul liber este diminuat, sau ca timpul petrecut cu familia nu mai poate fi nici macar planificat..?!?
    Stiti ce se intampla acum in scoli? Cereti frecventa notelor din perioada Septembrie-Octombrie versus Noiembrie…patologic, nu exista intelegere a trecerii de la ritmul on line la cel fizic…
    Cadrele care se imbolnavesc de ce nu sunt inlocuite?
    Etc, etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like