Declarațiile liderilor de sindicate, după suspendarea grevei generale, la ora 13:30

7.287 de vizualizări
Foto: captură – TVR Info
Liderii FSLI și FSE „Spiru Haret” ies la declarații, la ora 13:30, după anunțul că greva generală se va suspenda după ce Guvernul publică în Monitorul Oficial ordonanța de urgență cu modificările convenite. Este vorba despre adoptarea azi a unei ordonanțe de urgență cu salariul debutantului cât cel mediu pe economie și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, la 1 ianuarie 2024.

Cele mai importante declarații făcute de Marius Nistor, FSE „Spiru Haret” și Simion Hăncescu, FSLI, vor putea fi urmărite pe Edupedu.ro, în format LIVE TEXT.

Articol în curs de actualizare


21 comments
 1. Eu nu inteleg ce asteptari aveati. Hancescu e presedinte de sindicat din 2010, Hadar din 2009 si Nistor din 2013 (a fost si presedinte executiv in perioada 2003-2013). Dragi profesori, atata timp cat veti fi reprezentati de niste dinozauri care au facut intelegeri in defavoarea vostra cu toate guvernele din ultimii 15-20 de ani, nu veti obtine decat praf in ochi.

 2. De ce s-a decis suspendarea grevei înainte de a-și asuma guvernul ceva foarte clar prin OUG!?! E mare păcat de efortul depus de oameni în toate aceste săptămâni!!

  1. Maria, haide la sparanghel, eu m-am hotarat. Demisionez! Nu am bani suficienti sa imi cresc puisorii.

  2. Corect! Eu ies! Ne-au vandut ca niste adevarati tradatori de tara! Ar trebui linsati in strada.

   Ar trebui sa iesim cu totii din sindicat!

  3. ok, au tradat sau au facut compromis dar ce sens are indemnul dvs cu iesirea din sindicat?!!! imi pareti mai rau intentionata decat ei

 3. As dori sa fac un anunt catre toti profesorii dezamagiti de prevederile celor din guvern. Eu am niste verisori care sunt la cules de sparanghel in Germania, astfel, va invit pe toti ceilalti care nu mai vreti sa lucrati pe salariu de 2500 Ron, sa veniti cu mine ca se cauta oameni fiind o munca de sezon, dar va avertizez, e de munca. Nu cum am fost obisnuiti cu program redus la catedra. Aici va fi de munca, dar vom castiga de 2-3x mai mult, deci va fi rentabil, zic eu.

  Cu stima, Alina.

  1. Aveți perfectă dreptate, sper ca și copiii dumneavoastră (in cazul care aveți) să-i școlarizați tot la sparanghel, că se pare că e căutată meseria asta.Profesori… cine mai are nevoie de ei, nu?

   1. Pai copiii nostri tot de culegatori de sparanghel sunt educati, daca e sa ne luam dupa rezultatele invatamentului romanesc

  2. Mulțumim, Alina, pentru ofertă! Mai rămânem pe aici, prin țară. Poate nu în învățământ, dar sparanghelul îl păstrăm ca soluție de avarie. Mai avem și alte variante, cu ce știm să facem. Problema tuturor este că plecăm noi și în locul nostru vin cei de la sparanghel. Bănuiesc că au obosit, dar au strâns destui bani. Acum intră în învățământ, că aici e de odihnă.
   Cu tot atâta stimă,
   Alis

 4. Priviți bine fețele celor 2 trădători, al 3-lea n-a încăput în cadru.
  Ăștia sunt cei care decid în locul nostru când toate județe au procente masive de rămânere în grevă !!! Ăștia sunt cei cu sutele de milioane lunar în buzunare datorită nouă, cei care le cotizăm, pentru ce? Să râdă tot de noi.

  1. Schimbați liderii. Pe loc. Nu sunt bătuți în cuie. Când apare liderul cu propunerea sa încheie schimbati-l. Sa nu apuce sa va șantajeze, conditioneze sau sa va dezbine.
   Înseamnă că ei, liderii, au obținut ce au vrut.
   Sunteți liberi sa faceți ce vreți. O soarta mizerabila și umilita poți obține oriunde. Jos cu ei. Ei sau voi. Asa cum ei s-au ales pe voi, acum e rândul vostru.
   Ma așteptam să trădeze și asta pentru ca oamenii se pitesc când vad trădarea. Trebuie loviți acolo unde ii doare si anume resursele lor. De la voi își trag puterea și banii și influența.

   1. Trebuie sa fie creat un sindicat nou fara legaturi politice, iar fiecare lider ales trebuie sa aiba maxim 2 mandate.

 5. Acum puteți să vă bucurați de alea 3 luni de concediu cât lucrează restul societății pentru voi.

  1. esti retardat..nu intalegi lucruri de baza plus ca esti in eroare, nu toti au 3 luni vacanta si cei care au, tot lucreaza in vacanta pentru scoala, ca sa nu mai vorbim de alea 14 ore pe zi cu tot felul de hartii si proiecte, plus stresul cauzat de cretini ca tine si ca cei din inspectorate si ministere, presiune publica, etc…acum si din asa zisele sindicate, Da veniti in invatamant sa aveti si voi vacante! plin de olteni tradatori cu gura mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like