BREAKING Greva profesorilor nu se încheie, ci se suspendă, anunță sindicatele, cu o condiție: Adoptarea azi a unei ordonanțe de urgență cu salariul debutantului cât cel mediu pe economie și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, la 1 ianuarie 2024

103.440 de vizualizări
Foto: Guvernul României – Facebook
Greva angajaților din Învățământ se suspendă, potrivit unui comunicat comun al sindicatelor din Educație. Luni, 12 iunie, este a 13-a zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai. „În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată”, se arată în informare. Ieri dimineață, sindicatele profesorilor au discutat cu premierul Ciucă, iar liderii sindicali au transmis că vor da răspunsul cadrelor didactice în această dimineață.

Condiția este adoptarea azi a unei ordonanțe de urgență care să prevadă faptul că salariul debutantului va fi cât cel mediu pe economie și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, la 1 ianuarie 2024, conform comunicatului.

Redăm comunicatul comun al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”:

Greva se suspendă!

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

– principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public;

–   acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată.”

Informații de context

Ieri, creșterea salariului de la 1 ianuarie 2024, cerută de profesori, nu era în proiectul de ordonanță de urgență publicat de Guvern, ci tot în nota de fundamentare. Exista un paragraf și în preambulul OUG, despre cum ar trebui să fie salariile de la 1 ianuarie 2024, însă acest paragraf nu are nicio valoare în acel loc, potrivit normelor de tehnică legislatică în vigoare.

Față de ordonanța de urgență nr. 53 din 2023, majorarea promisă de 25% reprezintă, de fapt, 300 de lei brut pentru toate cadrele didactice și auxiliare, conform documentului. Pentru comparație, aici sunt grilele salariale valabile pentru luna mai 2023.

Duminică, premierul Ciucă a declarat la începutul ședinței de Guvern că are convingerea că „toți dascălii din sistemul de educație vor avea încredere că ne ținem promisiunile, așa cum am demonstrat și până acum.”

Sâmbătă seara, sindicatele și-au întrebat oamenii din teritoriu dacă propunerile acceptate de Guvern, la solicitarea lor, sunt acceptabile, în așa fel încât greva generală să fie închisă.


117 comments
 1. In opinia mea, d-nii Hancescu & Nistor ar trebui sa se ocupe mai mult de protejarea membrilor de sindicat si mai putin de jocuri politice. Suspendarea grevei in acest moment, cand s-au obtinut DOAR promisiuni, are un singur scop: aplicarea stampilei de “rezolvitor” al crizei pe fruntea presedintelui PNL, Nicolae Ciuca. Absolut jenant…

 2. Eu zic să ne teleportăm în america ! Ne rezolvă ei toate problemele și scăpăm de corupție , că ei sigur nu știu ce-i aia … sau poate îi învățăm noi .

 3. Nici măcar n-a fost nevoie să se revolte public o masă mare de părinți sau elevi împotriva grevei. Ați încasat-o poetic, direct de la colegii voștri de breaslă.

 4. nu patinti noștri au întrat în greva ci profesorii după ce ca au frecat menta tot anul și acum la final nu au note voi încă încercați sa găsiți scuze pentru profesori și pentru greva asta stupida un provesor pe lângă salarii mai fac și meditații o ședință de meditație este 100 de lei dacă un profesor are 5 elevi pe zi asta înseamnă 500 de lei numai într o zi în 2 zile 1000 3 zile 1500 plus salariul și încă se plâng ca nu au bani alții se descurca cu minimul pe economie și nu mai fac niciun protest și nicio greva atât spun RUSINE

  1. Biancaaa! Mergi și tu la o meditație la limba română. Nu la profesorul de la clasă; și să ceri bon. Dar du-te, ai mare nevoie!

  2. Sa ai tu parte in viata ta de tot atatia bani cat fac profesorii din meditatii zilnic, dar si de umilinta si jignirile venite din partea elevilor, parintilor si a guvernantilor !

  3. Draga mea, acesti “nesuferiti de profesori” fac meditatii la tariful asta pentru ca este pur si simplu imposibil sa duci o viata decenta si sa ai copii la salariul actual de profesor. Crede-ma ca nimeni nu mediteaza part-time din bunatatea inimii dupa 6 ore de predat la catedra si alte 1-2-3 ore de pregatit materiale educative, corectat lucrari. Si vorbim de niste oameni cu facultate.

  4. Vorbești aiurea, d-ră! Da, se fac pregătiri de ani de zile în particular, iar dvs. ar trebui să știți asta. TOȚI am trecut prin această etapă. Vrei să intri la un liceu/profil/facultate la care dorești, te pregătești în particular, căci nu se poate face performanță într-o clasă unde sînt și copii cu probleme de comportament. Și dacă nu sînt astfel de copii în clasă, tot nu se poate mereu lucra intens. Nu toți lucrăm cu copii de elită. Apoi, nu la toate disciplinele se poate face pregătire în particular: nu se face pregătire în particular la desen, istorie, educație tehnologică, istorie, geografie. Profesorii care predau aceste discipline sînt și ei oameni și trebuie să trăiască. Așa că, dacă nu le ajunge s salariul, FAC GREVĂ! Ce e așa de greu de înțeles? Sînteți așa de înverșunați împotriva pregătirilor în particular, încît uitați că ați trecut prin asta! Ca elev, te duci să faci pregătire la profesorul care îți place și de la care înțelegi și suporți și prețul cerut de acesta. Ca profesor, faci pregătire doar dacă ești solicitat. Nu cred că se duce cineva să tragă de vreun elev să vină la pregătire. Hai, să fim serioși!

 5. hei buna!
  ma aflu in ipostaza unui elev de clasa a 8 a si sa ma bata tata daca inteleg ce se petrece pe aici…
  ati intrat in greva toti “bla bla bla”, intelegem profesorii care doresc salarii mai mari, dar elevii in ani terminali vor si ei sa avanseze, stiti?
  poate vrem si noi sa scapam de epuizantul stres al examenului…dar ce sa vezi: n am putut. de ce? pai pentru ca, in primul rand, nu stiam daca mai dam examen…si nu, nu era o bucurie daca se amana. in al doilea rand, nu mai zic ca se poate trai bine mersi si fara o scandaloasa greva mizerabila care mai mult incurca lumea…
  acum intelege fiecare ce vrea, dar mascarada asta mi se pare doar o chestiune de copii mici.

  1. Defineste ”mascarada”. Daca poti fara sa te uiti pe net, atunci nu-ti face griji pentru EN. Daca nu poti, esti eleva cum sunt eu maratonist…

   1. este mascarada pentru ca o serie de persoane incep sa se creada importante dupa ce freaca buca un an de zile, jignindu-ne si atribuind tot felul de injurii asupra mentalitatii, corpului, viitorului nostru etc., ca mai apoi sa isi permita sa intre intr o greva pentru a li se mari salariile, pe care, de fapt, nu le merita.
    (in mod cert, generalisez, nu toti profesorii sunt asa, dar o mare majoritate se afla in aceasta serie)

    1. Ai picat. Stai jos. Sa le arati si parintilor partea aia cu “frecatul bucii”. Sau de la ei o stii? Probabil.
     PS. Dar de “mica majoritate” ce parere ai?

     1. am folosut exact expresiile care sunt folosite de profesori, la ora. n am nevoie nici de aprobarea dvs, nici de aprobarea nimanui.
      dar de “mica majoritate” pot spune ca ar merita fiecare ban posibil, caci exista, intr adevar, profesori de nota 10, care ne respecta, si care sunt respectati, la randul lor.

     2. de asemenea, va ros sa nu implicati parintii, chiar nu are nici o relevanta…din asta reiese posibil doar nesiguranta dvs…altceva nu pot spune

    2. Asa ca o mica explicație pentru tine:părinții sunt implicați atunci când exista o eroare din fabricație a copilului iar aceștia trebuie sa îl ia acasă și sa îl resetez.
     Ce tupeu ai!! 🤣🤣🤣

    3. Pe scurt:ești needucat rău de tot. Cel mai tragic este faptul ca nici nu vei intelege ce vreau sa zic pentru ca este evident ca mediul din care vii te-a lăsat așa… de capul tău, sa te educi sjngur.

  2. V-ați bătut joc de copii dragi guvernanți și profesori!Am și eu copil în clasa a VIII și după trei săptămâni de pauză au început azi meditațiile la școală și ce să vezi de mâine nu mai fac deoarece începe școala si au ore profesorii!Ce sa mai înțeleagă și copii dumnezeu cu ei!

  3. Dacă așa vei scrie și la examen, durere! Să nu te aștepți la notă prea mare! Pierzi la punctajul acordat la ortografie și punctuație, materie predată la primar. Nu înțelegi tu prea multe, nu-i așa? Nu-i nimic, mai ai timp! Poate tu trăiești “bine mersi” datorită muncii părinților tăi. Te așteptăm în “roditorul” câmp al muncii, pe un salariu de nimic.

 6. ca răspuns la Gaga:nu ma cunoști,nu te cunosc!Am dat și inca dau examene pentru ca în meseria mea trebuie sa înveți tot timpul.Daca asa vorbești și cu elevii, mai bine stai acasă, prin felul în care te exprimi arăți ca ești doar o persoana frustrata, care nu are ce căuta la catedră!

 7. Daca Deca va cere recuperarea orelor pierdute trebuie sa cerem si noi sa ne dea salariul tot.Cit despre lideri nu sariti la gitul nimanui daca nu aveti dovezi sintem in aceasi oala in toamna daca nu o sa convina noua salarizare se poate bloca inceputul anului scolar.Miscari se pot face ne gasim alti lideri care sa fie mandatati clar si cu alte probleme din ed. nu numai salariul .Ore supl.la cine nu trebuie doar sa aiba venit mare cite o norma si jumatate la did.aux. si nedidactic doar pentru ca sint lipitori fe afise politice zile libere si norma de 25 ore pe saptamina aceste lucruri ar trebui verificate in educatie
  Lipsa cons. pt copii cu ces si adhd invatatorii di prof. nupot sa fie si consilieri mai ales va maj.parintilor nu-si ajuta copii acasa deloc pentru unii parimti sc e un loc unde sa-si lase copii nu neaparat sa si invete de nu-i asa vor deveni politicieni sau…

  1. Savin, te-am prierdut undeva dupa prima propozitie. Nu e corect sa iti dai cu opinia intr-o chestiune legata de invatamant cu asemenea greseli de ortografie. :((((

 8. De ce Nistor trebuie sa ne nenoroceasca viatza, am incercat sa ies din corijenta la 2 materii, dar pe cand sa ma scot a inceput greva… Eu cel putin am nevoie de un coldrex ca s-ami revin, pot sa primesc?

  1. Stai liniștit, că te scoți acum, te ajută doamna Deca. Ea e mama cea bună, a zis să vă încheiem mediile și dacă nu ați venit mai deloc la școală. Cred că dacă-i scrii despre necazul tău mâine schimbă legea și nu mai avem voie să vă lăsăm corigenți dacă erați pe cale să vă scoateți pe când a început greva. Și Coldrexul nu te poate ajuta.

 9. ca răspuns la Adrian:ce nu înțeleg domnii profesori,sau se fac ca nu pricep,banii cu care sunt plătiți vin,culmea,din mediul privat…..nu exista mediul privat și profesorii sunt in pom…..verificați câte instituții publice produc în România și apoi sa aruncați cu noroi în privați!

  1. Materia cenușie din mediul privat a fost creata cu ajutorul învățământului. Fără învățământ mediul privat nu ar exista.

   1. A fost creata cu ajutorul meditatiilor, pe banii parintilor si cu munca personala a elevului. Contributia profesorilor este sub 10%.

    1. Citind comentariile pe Edupedu încep să cred că sunt singurul român care a învățat la școală, nu la meditații. Bineînțeles, și cu munca personală, cum zici, așa e normal. Zici că trebuia fără muncă personală? Ce țeapă mi-am luat, am învățat ca prostul!

 10. Cineva a pus pe Edupedu model de cerere retragere din sindicat. Puteti sa-l folositi si le aratam noi liderilor.

  1. Cum? Ieși asa ca prostu’? Stai sa vedem care este de fapt treaba. Ma retrag, ma retrag. Mai degrabă pari un posta decât profesor.

   1. Ve, esti cretin? Am stat in greva 3 saptamani fara ca vocea sa-mi fie auzita si semnatura sa mi fie luata in calcul. Am primit altceva decat am cerut. Cu ce sunt postac ca vreau sa ies din porcaria de sindicat care m a tradat? De la judet s au dat procente false. Cu ce gresesc ca am anuntat colegii ca este un model de retragere pe Edupedu? L-am pus eu? Vorbesti ca nu ai ce face. Lasa-ma, ca sunt destul de amarat pentru ce ni s-a facut, numai tu si tampeniile tale mai lipseau.. Auzi ..postac.. suntem oameni care de 3 saptamani umblam prin soare, mancam ce putem si numai noi stim cum ne platim rate sau chirii.

 11. Mi se pare absurd cum doar suspendă greva, ori o încheie, ori o continuă, nu există a 3 a opțiune. Sunt elev și la mine în liceu sunt prea puține medii încheiate, iar în ultimele 4 zile să reluăm cursurile mi se pare ceva de nevăzut. Pentru ce să mai vin la liceu acum? Mă duc doar să stau, lucru pe care îl puteam face bine mersi și acasă. Ați distrus tot ce înseamnă educație în România.

  1. Stai acasă și pregătește-te de examen! Ce te plângi? Se suspendă până după ce-ți dai tu examenele. E bine așa? Ne dai voie? Cine te crezi, Alex?

   1. Probabil unul din indivizii care urmează să intre peste nu foarte mult timp în piața muncii și să participe activ la dezvoltarea economică a țării.

    Mai ușor cu infatuarea în discurs că începe imediat sezonul de sparanghel și pentru profesori.

 12. Sunt mama a doi copii si din cauza acesfei creve mia-m pierdut din salaiiu, asa ceva nu se mai poate, urat din partea sindicalistilor si rusine pentru tine Nisfor

 13. Hopa, liderii baga vina in curtea liderilor judeteni.Ia sa ii luam noi la rost pe liderii judeteni, cand le-am semnat noi acordul??? Si aici vorbesc serios. Scoala noastra a decis pichetarea sediului sindicatului. Liderii judeteni nu fac greva pe persoana fizica.

 14. Cu ordonanța de urgență 42/2023 ce ati facut? Ati uitat de ea? Cand va spun ca liderii sindicalisti sunt cu capul in nori:
  “64. La articolul 160, alineatul (1) va avea următorul
  cuprins:
  „(1) Pe toată durata participării la grevă contractul individual
  de muncă sau raportul de serviciu al angajatului se suspendă la
  inițiativa angajatului. Pe perioada suspendării se mențin doar
  drepturile de asigurări de sănătate.”

  1. Din cauza grevei risc sa nu dau examenul național pentru ca îmi mai trebuia note la o materie ca să pot trece. Elevii care sunt în situație de corigenta pur și simplu li se fura șansa dea da capacitatea. RUȘINE,măcar gândiți-vă la noi

 15. Din pacate profesorii au fost tradati in cel mai josnic mod si s-a dovedit ca aceasta greva a fost doar o miscare politica!

 16. Iar au trădat sindicaliștii, au făcut blat cu guvernanții.
  Nici nu mă așteptam la altceva.
  RUȘINE SĂ VĂ FIE!

 17. Schimbati-va liderii sindicali, dragi profesori si prieteni, actualii sunt niste tradatori pusi cu botul pe labe.

 18. deci cum? un mucea de 22 de ani va lua 4200 lei plus sporuri pe 18 ore de muncă? cum fac eu din privat sa concurez cu statul si sa ii platesc unui nou angajat 9000 de lei brut plus bonuri de vacanță plus asigurarea ca nu il voi concedia?

  1. 2 joburi tataie! Sau sa pleci in alta tara fara sa te mai uiti in spate. Abia astept sa pui osul la munca bruta, pentru noi, profesorii care frecam menta la catedra!

  2. Dar de ce trebuie să concurați cu statul? aveți școală privată? nu sunt toți absolvenții dispuși să fie profesori, așa că or mai rămâne mucea de 22 de ani și pentru firma dumitale

  3. daca va putea da rezultate la catedra va ramane. Nu toti au rabdare. Era un banc asemanarearea intre inginer si caine: priviri inteligente, dar nu pot sa se exprime.
   Salariu este primul pas. Pana la urma se vor cerne. Sa iti pui problema nu ca pleaca in invatamant. Va pleca la o alta companie mai bine organizata, unde poate sa produca mai mult pentru un salariu mai mare.

 19. buna ziua sunt mama a 2 fetite stau si privesc cum uni profesori isi bat jog de copii mei au facut greva pentru ce ca nu inteleg daca sunt niste tradatori pentru ce au mai facut greva cu ce sau ales cu nimic atat de prosti sunt uni eu din cauza grevei miam pierdut locu de munca rusine sa va fie celor care vati retras din greva sunteti buni de dus dupa moarte halal profesori aia care au tradat sunt aia care stau picior peste picior si nu fac ore cu copii restu profesorilor respect mare mii de multumiri pentru ce faceti pentru copiii nostri si nu renuntati la greva ducetiva peste ei mult succes si o zi buna

  1. vi se pare normal un salariu de 4000 de lei brut dupa 30 de ani de munca? si se vede ca nu va duce mintea sa intelegeti de ce fac greva doar dupa cum scrieti

   1. Vi se pare normal sa va bateti joc de parinti si de copii? Sunt milioane de parinti si elevi, mai ales cei in ani terminali care astepta cu sufletul la gura sa vada ce se intampla. Va dati seama ce inseamna pentru un copil care s-a pregatit atata timp sa isi sustina examenele, sa nu stie ce se intampla de azi pe maine? Pe multi dintre profesori nu i-a interesat ce se intampla cu aceste generatii de elevi nici in pandemie, nici in aceasta perioada. Ati lasat totul pe umerii parintilor, dar doriti statut recunoscut in societate. S-a facut atata tam-tam ca parintii sustin greva profesorilor, NU parintii NU sustin greva profesorilor, ei ar tb sa sustina drepturile copiilor lor la educatie si echitate!

     1. Draga Dan, se vede ca nu stiti sa scrieti corect! De asemenea, cand nu aveti argumente, recurgeti la speculatii. Sper ca nu sunteti profesor si ca nu procedati asa si cu elevii.

    1. Dar guvernul nu trebuie sa apere dreptul la educație al elevilor asigurând baza materiala, materiale didactice și profesori care sa nu aibă nevoie de al doilea job ca să supraviețuiască?
     Vreți profesori buni? Atunci trebuie sa înțelegeți ca au nevoie sa fie remunerați atât de bine încât sa nu aibă nevoie de ore suplimentare sau de lucru parttime ca să trăiască decent, ca să vina la ore odihnit, mulțumit și cu entuziasm, sa aibă suficienta energie ca să facă față tuturor cerințelor!

 20. Trădare este ceea ce ați făcut voi cu elevii,eu sunt eleva și voi ați vrut sa be arătați ca trebuie sa luptam pentru drepturile noastre,însă tot voi ne ați luat dreptul la educație cu doar câteva săptămâni înainte de sfârșitul anului școlar. Cereți bani ca nu va mai ajung,de oamenii care trăiesc cu 600 700 de lei pe luna dintre care majoritatea din acești bani se duc pe pastile,oamenii care nu au un acoperiș deasupra capului pentru ei nu lupta nimeni dar voi ca profesori va permiteți sa cereti nu e ca și cum ați și muncit asa mult 2020 2021 ce munca ați făcut au fost anii pandemiei nu prea s a făcut școală acum ați pus și greva spuneți ca va gândiți la viitorul nostru cand voi nu faceți decât sa îl distrugeți,pentru cei care dau bacul care dau evaluarea națională le ați ruinat viitorul asa ca felicitări domnilor profesori toată ziua urlați și va plângeți de cei din parlament dar nici voi juca sunteți mai presus ați devenit exact ca acei tirani contra cărora faceți proteste.

  1. ca răspuns la Andrei Bianca:sunt de acord cu tine, am copil care da EN si e destul de stresat cu aceasta greva.M-am întrebat și eu de ce acum și nu la toamnă. M-am documentat și răspunsul este simplu:contractul colectiv de munca publicat pe 24 mai 2021 în MO a expirat.Acum era momentul propice sa negocieze(scuze,sa santajeze).Nu are legătură cu faptul ca “s-au saturat” de anii de educație lipsa,respect,bla bla.Totul a fost gândit cu sânge rece de către liderii de sindicat.Profesorilor li s-au “turnat brasoave ” ca da bine și ii mobilizează. Rușine celor care au pus botul!Respect cadrelor didactice care si-au făcut datoria fata de copiii din anii terminali și au predat săptămânile acestea!

   1. Facem ceva pe respectul sau pe lipsa lui. Am ajuns bătaia de joc a tuturor redusilor mintali care au impresia ca lucrez pe moșia ma-sii și îmi scoate mie ochii ca plătește taxe sau trăiește din ajutoare sociale și nu ii ajung banii și ce martiri sunt cu toții. Toți neaveniții, toți mucosi care au corzi vocale confunda posibilitatea de a vorbi cu capacitatea de a judeca și a expune o situație corect. Parca as fi într-o tara de babuini. De asta a ajuns tara în halul ăsta pentru ca va credeți tare deștepți, dăștepți rău de tot dar dacă ar fi sa va trimit la jumătate din examenele mele nu ați face nici de nota 3.Voi veți fi în continuare cu mizeria voastră, noi ne vom reorienta și vom face și altceva acordând atâta efort pentru cât suntem plătiți. Simplu. Cei care pierd sunteți tot voi. Pe noi ne duce capul, și de aici și atâta invidie și oftica pe toți babuini, sa mai facem și altceva ca să mai câștigăm un ban. Și nu meditații. Efortul e prea mare. Cartea nu e pentru oricine și sunt prost plătite din punctul meu de vedere. Când va fi ora 100 de dolari ca prin alte părți, nici atunci nu mi-aș bate capul pentru ca meditațiile nu sunt pentru proști, nu sunt de larg consum, sunt pentru cei care pot face performanță. Cartea în general este pentru cei deștepți, nu pentru babuini.Cu babuini e neplăcut sa lucrezi și la școală și la meditații. Sunt ca porcii pe care ii îmbraci în mătase : cum sa aprecieze asa fina țesătură, cum sa poarte elegant și grațios asa ceva?Ei doar dorm în nămol, grohaie toată ziua și se îndoapă cu laturi gen fast-food, sau Mireasa pentru mama,un Tzanca Uraganu sau ce alta mizerie mai degusta asa creaturi.

    1. Cu o astfel de atitudine nu te-ar angaja nici femeie de serviciu la o firma privata.
     Zi merci ca ai prins un loc caldut la stat de unde nu te da nimeni afara

  2. Formuleaza si tu argumente valabile.
   N-a facut-o nimeni impotriva ta si a elevilor, dar daca tot asa ar continua lucrurile in anii viitori, pot zice mai multi adio complet educatiei. De altfel, cine s-ar angaja pe un salariu asa de mic, cu totusi un rol asa de important? Nu cred ca ai cum sa intelegi acum, dar nici nu te ambala asa public

   1. se va angaja o “pila” promovata de o alta “pika” si tot asa. da si vescnica “esri mic prost si asculta ca numai eu am dreptate”. E simplu ati mers pe fenta liderilor, si in singurul moment in care se putea primi ceva contra santajului. Era normala greva in perioada asta. LA episodul 2 din greva sa cereti si niste demisii din ograda. 2 sindicate? unul pentru pile si unul pentru profesori? daca ar exista un invatamant privat real nu ar mai fi aceste probleme. Deocamdata.Datorita incompetentei legiuitorilor (promovati, nu repetenti), nu exista decat “de varf”(si financiar si ca rezultate).
    @vlad, scuze – dar mesajul tau nu e al unui profesor (poate cum doar unul e KJW. Ar fi trebuit sa aperi profesorii explicandu-i de ce se inseala. dar e greu nu?

   1. Parintii s-au gandit destul cand au platit meditatii, fondul clasei, banchete, manuale, laptopuri, proiectoare, imprimante, banci, parchet, jaluzele, curatenie, zugravit etc…
    Ce-ar fi ca mai intai ca TOTI profesorii sa-si faca treaba bine si apoi sa ceara salarii pe masura?

    1. Pai tu platesti profesorul sa-ti zugraveasca clasa? NU. Tocmai ca suntem in aceasta situatie de a plati fondul clasei, manuale samd. deoarece guvernul aloca doar firmituri educatiei.

 21. Una dintre televiziunile care au tinut prompt legatura cu publicul pe acest subiect are o sectiune numita pe online Sondaj. Suntem disperati…daca poate cineva cumva sa ajunga spre ei si sa putem vota in SONDAJ adrvarata noastra opinie daca vrem suspendarea grevei. Veti vedea ca am fost trandati. Ancena3, va rugam puneti sondajul.

  1. :))))))) antena 3! bravo! chiar sunteti de pe alta lume! Vine Ciolacu! Stati un pic sa dam ordonanta, dar va trebui votata in parlament. care intra in vacanta.

 22. Asta era ultima mea sansa, am luptat pana in ultima clipa dar acum, voi fi nevoit si eu sa iau drumul strainatatii! Multumita tradatorilor de sindicalisti. Am de crescut 2 copii, cum!? cu 2500 Ron, din pacate va trebui sa merg in Germania la cules de sparanghel cu ceilalati membri ai familiei mele. Adio cariera didactica! Gata cu leneveala! Nu voi lasa lucrurile asa…

  1. ia lucrurile și dute la privat, acolo ești pe bune selectat vei primi salar mult mai mare. mie greu să cred ,2500 lei!mințiți cu toți!!

 23. suspendata nu incetata? adica? sa inteleg ca se incheie anul, si se asteapta pana apare legea salarizarii prin iulie, Atunci profesorii continua greva in vacanta si nu ii baga nimeni inseama, poate daca o tine pana de paste. Nu e nimic, au timp sa isi faca si ei curat prin curtea lor (lideri), si sa isi revizuiasca cererile. Daca tot e vorba de “educatie”, salariile sunt numai primul pas. Si uite asa sopii nostri le vor povesti copiilor lor “dupa douazeci de ani”.

 24. Nu mergem la ore si la examene. Toate procentele arata ca 80 la suta din profesori nu accepta si ei tradeaza. Am ajuns Coreea de Nord? Noi am semnat pentru inceperea grevei, noi semnam de incheierea ei. Este strigator la cer.

 25. Multe școli din Botoșani au hotărât continuarea grevei. Sunt școli în care s-a reintrat în grevă azi dimineață. Cum este posibil?
  În momentul acesta ies din sindicat.

 26. Astazi, dragi dascali, am fost infranti, infranti de proprii frati. Tradati si facuti pe la spate!

  1. Probabil ca la domnii lideri au fost promise niste posturi bune pe la ministere ca doar precedente au fost destule, iar pe mebrii cu ochii in soare. De ce nu de la 01. 06 se acorda maririle? In ian. sloganul nu sunt bani iar daca se reia greva pana in iunie se va rezolva situatia cu alte promisiuni.

 27. Care si cati PROFESORI sunt/au fost de acord cu ce spune Dl Ciuca?
  De ce dumnealui fsce, cum fac toti de la o vrrme, si considera ca TOTI profesorii sunt de acord cu dl Ciuca?!

  De ce se face exact cum au spus ca nu vor face? Doar promisiuni si declaratii televizate cu mult zgomot.
  Acea OUG, care oricum nu era ce au cerut profesorii in greva, nu a fost scrisa, nicidecum publicata oficial, dl Ciuca demisioneaza cu promisiuni in faza de “proiect” esuat si neredactat, iar dl Ciolacu se va “roti” la butoane si fie va da curs acestei OUG, care nu e ce trebuia, fie o va respinge, ca nou sef de guvern, pt ca, nu-i asa, nu sunt …bani!!!

 28. Sustin greva si protestele profesorilor! Curaj! Va multumesc!

  OUG trebuie adoptata si publicata in Monitorul Oficial, si pe urma sa decideti, dragi profesori, ce faceti cu greva si protestele. Nu invers.

  Curaj! Va sustin!

 29. Greva se ”suspendă”. Adio, nimeni nu se mai întoarce în grevă pe noua lege a dialogului social.

  Și pentru ce am intra din nou în grevă? Ca să aibă Nistor o nouă șansă să plângă în direct? RUȘINE.

 30. Îmi pare foarte rău că a fost suspendată greva profesorilor ,au fost trădați de liderii de sindicat care nu simt mizeria angajaților din învățământ.

 31. V-am sustinut la toate protestele.
  Toti din invatamant ati facut un joc politic murdar. Ati facut misto de toti copiii si parintii din Romania. Sper sa va taie din salarii tuturor. Mi-e rusine ca v-am sustinut!

  1. Multumim ptr sustinere, dar am fost tradati de catre lideri! Acestora sa le fie rusinr, oricum vom cere demiterea lor sau altfel iesim si facem alte sindicate unde liderii sa nu mai fie platiti cu 7 salarii de profesor pe luna, din cotizatiile acestora!

   1. chiar era nevoie de o greva sa va luminati? Dupa ce scapati de ei, luati si elevii, studentii in greva sa ceara impreuna cudemiterea nulitatilor care fac de ras “educatorul”.

 32. Toate județele au anunțat procente peste 65% pentru continuarea grevei, cum se face că liderii noștri minunați decid că greva a încetat?!

  1. Ieri si azi in scoala mea nu a venit niciun rand catre noi. Nici oferta, nici sondaj, semnaturi, acord, nimic. Brasov.

 33. Cu alocarea de 6% din PIB pentru Educație (așa cum era prevăzut în Pactul Național pentru Educație semnat de PNL-PDL-PSD-UDMR în martie 2008, în Legea Educației din 2011 și în programul de guvernare 2021-2024 al guvernului Ciucă) cum rămâne?

 34. Trebuie făcută o curățenie drastică și înlocuite fosilele din fruntea sindicatelor: în 33 de ani au fost mereu cu temele nefăcute și au dat din gură în gol. Suspendarea grevei sa înceapă cu dispariția lor!

 35. Felicitări dragi sindicaliști. Ați bătut ultimul cui in coșciugul educației din România. Ne „vedem” peste alti 18 ani? Sper ca atunci să nu mai reprezentați nimic in educație.

  1. Sper ca te referi la liderii de sindicat doar. Ei nu reprezinta nimic in educatie nici la ora actuala, dar peste alti 18 ani, vor fi alti lideri de sindicat ce vor reprezenta interesele unor alti parlamentari plagiatori si spagari, ce vor face fix ceea ce au facut si astia acum.
   Niciodata nu vom mai avea un sistem de educatie cum trebuie. In Romania suntem buni doar sa privim peste gard si sa cerem ca afara. Vrem sa fie ca in Suedia, dar uitam ca noi nu suntem suedezi, noi suntem neam de tradatori de la Bicilis pana in prezent.

  1. Și la noi se iese din sindicat în număr mare. Am fost trădați, așa cum se auzea.
   Am câștigat doar sumele pierdute în perioada grevei, sume ce ni se restituie EȘALONAT sub numele de MĂRIRI.
   Sunt dezgustată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Dubla specializare pentru profesori ar urma să fie introdusă și la licență, împreună cu o bursă cât salariul unui cadru didactic debutant pentru cei care aleg această formare. Prevederile apar în proiectul Deca al Legii învățământului superior

Introducerea dublei specializări la licență pentru cadrele didactice și acordarea unor burse de studiu egale cu salariul net al unui profesor debutant pentru studenții care frecventează cursurile licenței didactice sau…
Vezi articolul

Posibilitatea ca școala să decidă cursuri față în față pentru toate clasele, chiar dacă localitatea este în scenariul 2, precum și permiterea interacțiunii profesor-elev – cerute oficial de părinți. Propunerile de modificare a ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației

Posibilitatea interacţiunii profesor-elev prin deplasarea elevului la tablă şi a profesorului la banca elevului, acordarea către școală a puterii de a decide să cheme la cursuri față în față și…
Vezi articolul