Dell Technologies lansează portalul EDU 360 pentru a susține transformarea digitală în școli (P)

760 de vizualizări
Foto: Dell
Calitatea educației depinde în primul rând de profesionalismul, cunoștințele și angajamentul profesorilor. Fără pasiunea acestora, o predare eficiență nu ar fi posibilă. Există mai mulți factori care le pot face munca mult mai ușoară și le pot crește performanța.
Unul dintre cei mai importanți astfel de factori este accesul la instrumentele potrivite. EDU 360 este un ecosistem educațional digital prin care Dell Technologies își propune să sprijine transformarea digitală în școlile din România. De la informații și consultanță până la configurare profesională și sfaturi înainte de achiziție, platforma oferă soluții complete pentru studenți, profesori și cercetători.

Alegerea unui dispozitiv potrivit pentru fiecare elev

La școală, atât profesorii, cât și elevii au nevoie de acces facil la conținut digital și posibilitatea de a utiliza servicii educaționale sau sisteme de testare online. În aceste cazuri, tipul optim de computer recomandat de specialiștii Dell Technologies este un notebook.

Notebook-urile ideale pentru elevi și profesori sunt fundamental diferite de celelalte existente pe piață. În cazul computerelor pentru elevi, rezistența este un factor extrem de important. Aceste notebook-uri trebuie să reziste mai multe ore în mâinile unor utilizatori entuziaști, dar uneori neatenți, suportând nu numai manipularea dură, ci și căderile accidentale și deteriorările cauzate de apă. 

Astfel, dispozitivele proiectate și construite cu gândul la condiții dure vor funcționa cel mai bine în școli, de exemplu Chromebook-urile Latitude 3190 și 3100, existente inclusiv în versiuni 2-în-1 și echipate cu cele mai recent procesoare Intel® Core™ .

Pentru a facilita munca profesorilor și administratorilor care se ocupă de securitatea IT în instituțiile de învățământ este nevoie de a acorda atenție software-ului de securitate preinstalat și securității integrate. Notebook-urile precum Latitude 3520 și 3320 sunt livrate cu un sistem multistratificat și consistent de soluții de securitate cibernetică.

Pentru a lucra cu conținut multimedia, a pregăti și a preda lecții atractive și captivante, notebook-urile trebuie să aibă performanțe bune și să fie echipate corespunzător. În același timp, toți cei care au avut de-a face cu activități educaționale știu că acestea sunt subfinanțate și fiecare cheltuială este analizată de multe ori. Acesta este motivul pentru care în rândul profesorilor sunt deosebit de populare computerele care oferă o putere de calcul ridicată, un ecran și o tastatură mari și confortabile, precum și multe posibilități de conectare – caracteristici necesare pentru o muncă făcută comod -, păstrând în același timp prețul cel mai atractiv. Un bun exemplu al acestui tip de computer este Dell Latitude 3520, care se distinge prin designul atent verificat și calitatea înaltă a execuției.

Accesoriile, parte esențială din procesul de învățare

Deși notebook-ul este centrul ecosistemului digital care susține educația și oferă noi posibilități profesorilor, acesta capătă adevărate superputeri doar atunci când este echipat cu accesoriile potrivite:

  • O tastatură și un mouse extern pentru munca staționară – acest gen de dispozitive Dell oferă mult mai mult confort.
  • Căștile Dell au, de asemenea, un rol important: ele ajută la concentrare și la izolarea de mediul înconjurător, oferind în același timp o captare a vocii și o redare audio excelente pentru consiliere didactică la distanță și cursuri online. 
  • Camera Dell UltraSharp are o rezoluție 4K și utilizează tehnologia HDR. Astfel, modelul UltraSharp captează imagini de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminare slabă.
Lecțiile viitorului cu super ecrane

Monitoarele mari și interactive pot schimba complet metodele de predare. Cu un dispozitiv precum Dell C5519Q, și un ecran mare de 55 de inch care afișează o imagine foarte luminoasă și detaliată, perfect vizibilă din toate unghiurile, elevii pot viziona ilustrații, videoclipuri și materiale grafice dintr-o perspectivă complet nouă. 

Cu dispozitivele și accesoriile potrivite, procesul de învățare poate să devină mult mai ușor atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Citește mai mult despre soluțiile Dell pentru educație aici și contactează un consultant!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiect susținut de Adservio

Catalogul digital, soluția pentru eliminarea muncii de secretariat și hârțogăraia interminabilă din școli. Director: Mediile se calculează automat, putem face statistici pe clasă sau școală, putem comunica instant cu părinții și elevii

Cum ar fi pentru un profesor să elimine complet munca secretarială și toată hârțogăraia aferentă care îi ocupă o mare parte din timpul pe care l-ar putea utiliza în beneficiul…
Vezi articolul

Activități remediale interactive la Matematică, în județul Iași, după testarea standardizată inițială din toamnă. Inspectoratul școlar lansează un campionat pe echipe, pentru elevi și profesori, care împletește jocul cu știința exactă: “Este foarte clar că, făcând lucrurile la fel, nu vom putea obține rezultate mai bune”

Pentru a-i atrage pe elevi de matematică și pentru a-i ajută să progreseze, Inspectoratul Școlar Județean Iași lansează un concurs interactiv, sub formă de proiect-pilot, deocamdată, în școlile gimnaziale din…
Vezi articolul