Dell Technologies lansează portalul EDU 360 pentru a susține transformarea digitală în școli (P)

775 de vizualizări
Foto: Dell
Calitatea educației depinde în primul rând de profesionalismul, cunoștințele și angajamentul profesorilor. Fără pasiunea acestora, o predare eficiență nu ar fi posibilă. Există mai mulți factori care le pot face munca mult mai ușoară și le pot crește performanța.
Unul dintre cei mai importanți astfel de factori este accesul la instrumentele potrivite. EDU 360 este un ecosistem educațional digital prin care Dell Technologies își propune să sprijine transformarea digitală în școlile din România. De la informații și consultanță până la configurare profesională și sfaturi înainte de achiziție, platforma oferă soluții complete pentru studenți, profesori și cercetători.

Alegerea unui dispozitiv potrivit pentru fiecare elev

La școală, atât profesorii, cât și elevii au nevoie de acces facil la conținut digital și posibilitatea de a utiliza servicii educaționale sau sisteme de testare online. În aceste cazuri, tipul optim de computer recomandat de specialiștii Dell Technologies este un notebook.

Notebook-urile ideale pentru elevi și profesori sunt fundamental diferite de celelalte existente pe piață. În cazul computerelor pentru elevi, rezistența este un factor extrem de important. Aceste notebook-uri trebuie să reziste mai multe ore în mâinile unor utilizatori entuziaști, dar uneori neatenți, suportând nu numai manipularea dură, ci și căderile accidentale și deteriorările cauzate de apă. 

Astfel, dispozitivele proiectate și construite cu gândul la condiții dure vor funcționa cel mai bine în școli, de exemplu Chromebook-urile Latitude 3190 și 3100, existente inclusiv în versiuni 2-în-1 și echipate cu cele mai recent procesoare Intel® Core™ .

Pentru a facilita munca profesorilor și administratorilor care se ocupă de securitatea IT în instituțiile de învățământ este nevoie de a acorda atenție software-ului de securitate preinstalat și securității integrate. Notebook-urile precum Latitude 3520 și 3320 sunt livrate cu un sistem multistratificat și consistent de soluții de securitate cibernetică.

Pentru a lucra cu conținut multimedia, a pregăti și a preda lecții atractive și captivante, notebook-urile trebuie să aibă performanțe bune și să fie echipate corespunzător. În același timp, toți cei care au avut de-a face cu activități educaționale știu că acestea sunt subfinanțate și fiecare cheltuială este analizată de multe ori. Acesta este motivul pentru care în rândul profesorilor sunt deosebit de populare computerele care oferă o putere de calcul ridicată, un ecran și o tastatură mari și confortabile, precum și multe posibilități de conectare – caracteristici necesare pentru o muncă făcută comod -, păstrând în același timp prețul cel mai atractiv. Un bun exemplu al acestui tip de computer este Dell Latitude 3520, care se distinge prin designul atent verificat și calitatea înaltă a execuției.

Accesoriile, parte esențială din procesul de învățare

Deși notebook-ul este centrul ecosistemului digital care susține educația și oferă noi posibilități profesorilor, acesta capătă adevărate superputeri doar atunci când este echipat cu accesoriile potrivite:

  • O tastatură și un mouse extern pentru munca staționară – acest gen de dispozitive Dell oferă mult mai mult confort.
  • Căștile Dell au, de asemenea, un rol important: ele ajută la concentrare și la izolarea de mediul înconjurător, oferind în același timp o captare a vocii și o redare audio excelente pentru consiliere didactică la distanță și cursuri online. 
  • Camera Dell UltraSharp are o rezoluție 4K și utilizează tehnologia HDR. Astfel, modelul UltraSharp captează imagini de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminare slabă.
Lecțiile viitorului cu super ecrane

Monitoarele mari și interactive pot schimba complet metodele de predare. Cu un dispozitiv precum Dell C5519Q, și un ecran mare de 55 de inch care afișează o imagine foarte luminoasă și detaliată, perfect vizibilă din toate unghiurile, elevii pot viziona ilustrații, videoclipuri și materiale grafice dintr-o perspectivă complet nouă. 

Cu dispozitivele și accesoriile potrivite, procesul de învățare poate să devină mult mai ușor atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Citește mai mult despre soluțiile Dell pentru educație aici și contactează un consultant!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

”Părinții și profesorii mei au publicat informații despre mine pe internet fără să mă întrebe”. Fenomenul ”sharenting” și efectele lui pentru copiii de 9-17 ani – STUDIU

Aproape 3 din zece copii declară că părinții au publicat informații despre ei pe internet fără să îi întrebe în prealabil dacă sunt de acord cu acest lucru. 17% declară că profesorii au făcut…
Vezi articolul

Actori consacrați vor citi texte din scrierile autorilor români clasici și contemporani, iar participanţii care vor fi apoi și profesori evaluatori vor scrie după dictare. Ziua Limbii Române, celebrată în mod inedit, pe 31 august, la UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Înscrieri pentru diploma de participare (P)

Istoria unei limbi este istoria unei civilizații, iar o „stare de limbă” reprezintă reconstituirea altei „stări de limbă”, anterioare, aşa cum afirma Eugen Coşeriu. Limba română literară, având la bază…
Vezi articolul

Apel al Inspectoratului Școlar București, înainte de începerea școlii: Părinții “să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare”, este responsabilitatea primăriilor

Inspectorul școlar general din București și reprezentantul părinților din Capitală au transmis oficial un mesaj către asociațiile și comitetele de părinți, cu o lună înainte de începerea școlii: “să nu…
Vezi articolul

VIDEO Școala online și la distanță, într-un reportaj TVR Iași. Profesor: Greșeala a fost de atunci, din martie, când s-a anunțat că elevii pot trece clasa cu o notă, două sau chiar cu niciuna, doar cu media din primul semestru. Ei consideră că tot așa va fi și acum

Școala online fără conexiune la internet și fără suficiente echipamente digitale pentru toți copiii este o realitate dureroasă în satele românești. Profesorii se plimbă din poartă în poartă cu fișe…
Vezi articolul