Demiterea rectorului Universității “Dunărea de Jos” din Galați, Lucian Georgescu, cerută Senatului instituției de patru ori în ultima lună

7.558 de vizualizări
dunarea de jos
Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați / Foto: Facebook.com
Patru cereri de demitere a rectorului Universității “Dunărea de Jos” din Galați, Lucian Puiu Georgescu, au fost înregistrate în ultima lună la Senatul instituției de învățământ superior, conform informațiilor oferite de președintele acestui for, Cătălin Fetecău. Potrivit surselor Edupedu.ro, cel puțin două dintre cererile de demisie invocă acțiuni în instanță decise de conducerea universității împotriva unor angajați, acțiuni pierdute de instituție, unul dintre reclamanți invocând dreptul senatului de a-l demite pe rector în anumite condiții, conform prevederilor din Carta universității.

La solicitarea Edupedu.ro, Cătălin Fetecău a precizat că toate petițiile prin care se cere demiterea rectorului vor fi analizate în ordinea cronologică a primirii. Potrivit reprezentantului senatului, cel puțin una dintre reclamații, depusă de Ștefan Baltă, conferențiar în cadrul universității, va fi supusă dezbaterii Senatului “cu celeritate”, dar, mai întâi, trebuie ca solicitarea acestuia să fie analizată de o Comisie. Aceasta se cheamă “Comisia pentru bază materială, buget și finanțe”.

 • Întrebat când ar urma să fie discutată cererea, el a evitat un răspuns clar, spunând că “Senatul UDJG se întrunește în plen o dată pe lună, de regulă în a treia săptămână a lunii sau ori de câte ori este cazul, în situații de importanță majoră”.

Solicitarea lui Ștefan Baltă și cel puțin încă una au fost depuse la sfârșitul săptămânii trecute. În cazul său, Ștefan Baltă invocă un proces câștigat de el cu Universitatea, proces în care rectorul ar fi spus fără temei, în instanță, că senatul universității ar fi “analizat și determinat” un fals prejudiciu, fără ca senatul să fi făcut acest lucru. Conferențiarul invocă articolul 50 din Carta universității, potrivit căruia “Rectorul poate fi demis de către senatul universitar, în condițiile specificate prin contractul de management și/sau dacă: a) încalcă deontologia profesională și administrativă; b) aduce prejudicii financiare sau de imagine universității”.

Aceste cereri de demisie au apărut după momentul de acum o lună, semnalat de Edupedu.ro aici, în care, în cadrul unui control al Curții de Conturi, au fost constatate din nou o serie de probleme cu plata unor taxe judiciare de timbru, la Universitatea Dunărea de Jos. La sfârșitul lunii trecute Pro TV relata că încă din 2021 a fost deschis un dosar penal in rem (doar pentru fapte, nu pentru persoane), pentru delapidare, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat la instituția gălățeană de invățământ superior.

 • Miercuri dimineață, poliția a declanșat o acțiune la Universitatea Dunărea de Jos, în legătură cu un dosar instrumentat de procurori, după cum Edupedu.ro a scris aici.

3 comentarii
 1. „Solicitarea lui Ștefan Baltă și cel puțin încă una au fost depuse la sfârșitul săptămânii trecute.” – M-ati omorat cu limba asta română, dar și cu acest Stefan Baltă, cred ca vă dictează personal. Omul traiește în alt film, nu are o altă direcție, are decât scenarii, filme și telenovele pe care le adoptă doar din punct de vedere personal, el de fapt este un om frustrat.
  Dragi colegi, acest domn, împreună cu „echipa sa racheta”, eu personal, nu am auzit nimic bun pe cele 2 direcții, cercetare și actul pedagogic, acestea fiind esențe de bază ale acestei instituții.
  Aud de 2 ani, doar că face hârtii și reclamatii la curtea de conturi, DNA, și mai nou cereri de demisie. Personajul este jurnalist, redactor, om de televiziune, om politic, amdp, cealalta parte, pentru ce este angajat în UDJG… mai puțin.
  EU CONSIDER CĂ ESTE INVERS.
  BALTĂ, CORDONEANU & et al., – ADUC PREJUDICII DE IMAGINE UDJG, 2022, „ȘCOALA VIEȚII ȘI CEA A JMECHERIEI”

  1. Prejudicii de imagine aduc hotii din grupul infracțional, ăia pe care-i cercetează politia. Ești plătit bine și te faci ca nu pricepi?

  2. „Angajat”, sunteți cadru didactic? Sau fost prorector licențiat? Vedeți că face Transfrontaliera cursuri de limba română pentru începători, poate vă primesc lângă ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Peste 3.700 de școli s-au înscris până acum în programul de reducere a abandonului școlar, din care 2.500 vor primi granturi de câte 200.000 de euro, anunță Simona Tănase, director în Ministerul Educației: Probabil până vineri vor fi 4.000

„În această dimineață erau peste 3.700 de intenții de participare în platformă. Probabil până vineri vom ajunge aproape de 4000 de solicitări”, a declarat miercuri Simona Tănase, director monitorizare și…
Vezi articolul
Domnica Petrovai / Foto: Arhivă personală

Material susținut de Dove

Training gratuit pe 12 mai pentru toți profesorii care vor să îi învețe pe copii să își construiască încrederea în sine, în cadrul Programului educațional Dove – Ai încredere în tine. Psihologul Domnica Petrovai: „Lipsa încrederii în sine a copiilor nu are impact doar la nivel emoțional, ci și la nivel academic”

Încrederea în sine a elevilor de gimnaziu „afectează semnificativ scorul” obținut de copii la testele de la școală. Concluzia aparține uneia dintre cele mai prestigioase testări internaționale la Matematică, TIMSS,…
Vezi articolul

Ludovic Orban îl somează pe ministrul Educației să le pună primarilor la dispoziție clădirile care au fost școli, cu 3 luni înainte de începerea școlii în context pandemic / Niciun cuvânt despre clădirile pe care primarii să le ofere unităților de învățământ pentru distanțare, din septembrie

Solicitare electorală a premierului Ludovic Orban, cu doar 3 luni înainte de începerea școlii în context pandemic. “Să vă aplecați cu mai mare seriozitate pe solicitările autorităților locale privitoare la…
Vezi articolul

Evaluarea Națională la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a 2019: Instituția care face subiectele anunță că nu schimbă structura cerințelor. Modele de subiecte

Subiectele pentru Evaluările Naționale de la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a 2019 “au aceeași structură cu cea din 2018”, a anunțat pentru Edupedu.ro instituția din subordinea Ministerului…
Vezi articolul