BREAKING Surse: Intervenție a poliției la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, miercuri dimineață

15.804 vizualizări
Foto: Facebook.com / Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați
O acțiune a poliției este în curs de desfășurare, miercuri dimineață, la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, potrivit surselor Edupedu.ro. Aceasta ar avea loc în legătură cu un dosar instrumentat de procurori.

Potrivit informațiilor Edupedu.ro, este vorba despre o descindere coordonată de procurori.

Conducerea Universității Dunărea de Jos a fost vizată, în ultimul an, de o serie de acuzații privind posibile nereguli în cadrul instituției. Între altele:

  • În iunie anul trecut, Ministerul Educației a anunțat că sesizează Parchetul în legătură cu această instituție, în legătură cu o serie de plăți pe taxa judiciară de timbru – detalii aici.
  • Un control al Curții de Conturi a constatat, la rândul său, probleme, potrivit informațiilor preliminare.
  • Iar la sfârșitul lunii trecute Pro TV relata că încă din 2021 a fost deschis un dosar penal in rem (doar pentru fapte, nu pentrupersoane), pentru delapidare, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat la instituția gălățeană de invățământ superior.

în curs de actualizare


1 comentariu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Cîmpeanu “pare să nu înțeleagă cum funcționează statul de drept” – Cristian Pîrvulescu, SNSPA / Acesta insistă asupra valabilității Ordonanței 99, ce permite o perioadă de tranziție din online la predarea față în față “pe întreg parcursul anului universitar”

Ordonanța de urgență 99/2021, invocată în ultima săptămână ca argument legislativ pentru o tranziție mai lungă de la predarea online la cursuri onsite în universități, “nu are nicio legătură cu…
Vezi articolul

Klaus Iohannis, despre decizia închiderii școlilor în pandemie: Autoritatea centrală trebuie să își rafineze catalogul de măsuri, pentru ca autoritatea locală să fie bine ghidată în luarea măsurilor / Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară

Sistemul actual prin care se ia decizia închiderii și deschiderii școlilor, în contextul pandemiei, va continua, dar autoritatea centrală “trebuie să își rafineze catalogul de măsuri”, a anunțat președintele Klaus…
Vezi articolul