Demiteri în criza guvernamentală: premierul PNL Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației, propuși de USR-PLUS

1.001 de vizualizări
Cristian Litan / Sursă foto: Captură Youtube
Secretarul de stat Cristian Litan de la Ministerul Cercetării, Inovării și Diigtalizării (MCID) și subsecretarul de stat Tudor Oprea de la Ministerul Educației se numără printre oficialii din ministere propuși de USR-PLUS și demiși miercuri de premierul Florin Cîțu, în criza guvernamentală actuală, potrivit deciziilor de demitere publicate miercuri seară în Monitorul Oficial. Alți doi secretari de stat propuși de USR-PLUS în aceste ministere nu au fost demiși, însă, miercuri seară: Radu Szekely de la Ministerul Educației și Dragoș Ciuparu de la MCID.

Demiterile vin după ce miniștrii USR-PLUS demisionaseră luni din guvern, secretarii de stat și prefecții rămânând însă, de atunci, în funcții. Miercuri, potrivit G4Media.ro, premierul Florin Cîțu anunțase la Digi 24 că urma să semneze deciziile de demitere a secretarilor de stat numiți de USR-PLUS, susținând că ”nu pot păstra secretarii de stat USR PLUS după ce ei au negociat cu PSD și AUR și reprezintă interesele lor”.

Într-un mesaj publicat miercuri seară pe Facebook, Ciprian Teleman, cel care a fost până acum ministrul Cercetării din partea USR-PLUS, a arătat că secretarul de stat demis, Cristian Litan, chiar dacă a fost susținut de partid, e “apolitic” și “un om de un profesionalism exemplar”.

Cristian Litan, conferențiar universitar și cercetător, a venit la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din poziția de prorector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, la propunerea PLUS.

Tudor-Ionuț Oprea a devenit subsecretar de stat la Ministerul Educației pentru a se ocupa de digitalizare, în ultimul an fiind președinte PLUS Brașov.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like