Deschiderea școlilor în Bulgaria: Elevii de școală primară și profesorii nu sunt obligați să poarte mască / Bulgaria are cea mai scăzută rată a vaccinării din UE

1.860 de vizualizări
Sofia, Bulgaria / Foto: © Dreamstime.com
Copiii de grădiniță și elevii de până în clasa a IV-a nu sunt obligați să poarte mască în timpul orelor, lucru valabil și pentru profesori, potrivit noilor reguli privind deschiderea școlilor din Bulgaria, anunțate miercuri, informează Sofia Globe. Elevii cu vârste mai mari trebuie, însă, să poarte măști tot timpul, obligație care, pentru cei din școala primară, se aplică doar în timpul pauzelor sau când elevii se află în zone comune din incinta școlii.

Regulile au fost anunțate în condițiile în care Bulgaria este țara cu cea mai mică rată a vaccinării la nivel UE, doar 22,6% dintre bulgari fiind vaccinați cu cel puțin o doză, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

O regulă de bază decisă de autorități, pentru desfășurarea școlii în condiții de pandemie, este ventilarea claselor – de două ori pe oră, timp de cel puțin un minut. Iar profesorii trebuie să mențină o distanță fizică de cel puțin 1,5 metri față de elevi, distanță ce va fi aplicată între elevi și la orele de educație fizică desfășurate în interior.

Potrivit sursei citate, dacă apar cazuri izolate de elevi cu simptome sau aflați în carantină, directorul școlii decidă dacă elevul respectiv sau clasa trebuie să treacă online. Dacă 10% dintre elevi sunt absenți din cauză că manifestă simptome Covid-19 și/sau dacă numărul profesorilor bolnavi face imposibilă predarea față în față, directorul școlii trebuie să ceară voie Ministerului Educației să treacă în sistem hibrid sau online.

Foto: 126289080 © Tigger76Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Un judecător promovat de liberali în funcții guvernamentale a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă / Dacă decizia va fi menținută, nu mai există un caz Ciucă pe masa instituției care verifică plagiatele

Încă un scut în analiza suspiciunilor de plagiat din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, președintele PNL: la cererea acestuia, un complet al Curții de Apel București a anulat…
Vezi articolul