O elevă de la școala „Sfântul Andrei” din București este infectată cu coronavirus

4.327 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
O elevă de la școala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei este infectată cu coronavirus, transmite Digi24, preluat de G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, copilul nu a mai venit de marți la școală și a fost testat antigenic, însă nu în cadrul unității de învățământ. Testul a confirmat că acesta este infectat cu coronavirus.

Este vorba despre o fetiță de la clasa a II-a, iar bunica copilului a fost confirmată cu COVID-19 la începutul săptămânii.

Începând de miercuri, clasa cu cei 28 de elevi a trecut în sistem online pentru două săptămâni.

Citește mai mult pe G4Media.ro

UPDATE, ora 10:00

Cazul a fost confirmat de reprezentanții Inspectoratului Școlar București

Da. Se confirmă. (…) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome”, a precizat inspectorul ISMB Marina Manea, potrivit Agerpres.

Bucureștiul se află în scenariul galben, aşa că în bănci se află doar preşcolarii, elevi din clasele 1-4, a 8-a şi a 12-a.

Pentru toţi elevii de peste 5 ani, masca este obligatorie, iar distanţa dintre ei trebuie să fie de un metru, acolo unde este posibil.

Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea


5 comentarii
  1. In Austria, unde se testeaza toti elevii si profesorii care au inceput scoala, au aparut primele rezultate. Din 470 000 teste 198 au iesit pozitive, confirmate cu PCR.

    La fel ca la noi, ministrul lor spune ca totul a functionat perfect, dar specialistii se minuneaza cat de putine cazuri au gasit. Sa vina specialistii la noi sa vada un caz la 2 milioane :).

  2. Nu e singura infectare! sa vedeti cind directorul declara 0 cazuri ca restul sunt neconfirmati, stau acasa cu absenta ca sa nu raspunda nimeni! Si asta dupa numai 3 zile de scoala! si ala declara 100 % neinfectari de parca indeplinise planul mult iubitului partid!!! Iar cu abureala lor de declaratii de testat copilul in scoala… astia nu stiu cum sa fuga sa testeze pe cineva in scoala…dar sa mai ceara declaratii de la parinti…”Norcoc” cu ministerul sanatatii ca a lasat-o balta cu ele! Le-a servit numai bine astora de la educatie! In Franta aia testeaza 300 000 de elevi…noi ne asumam toate riscurile alora fara nici un pic de control. Parintii sa stie clar de ce se vor inchide scolile curand, nu ca ar fi imposibil pina la un nr de infectari sa tii deschis ( asa cum isi permite Franta ca deh au spitale care nu iau foc) dar pentru ca politicienii nostri nu sunt in stare sa faca asta! Nu are nicio legatura cu transmisia scazuta in scoala intre copii … astea sunt abureli, ca doar tot aer respira…are de-a face cu masuri concrete care le poti lua sa tii sub control infectarile!
    Vai de scoala noastra!

  3. Așa o să se întâmple în toată România și când o să se hotărască guvernanții să treacă online o să fie prea târziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Aproape 177 de mii de angajați vaccinați în învățământul preuniversitar. Procentul este de 66,5% – anunță ministrul Educației: Am solicitat tuturor școlilor să afișeze pe site-urile proprii proporția profesorilor vaccinați

Rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de 66,5% în învățământul preuniversitar, a anunțat ministrul Educației, într-un interviu pentru HotNews.ro. Sorin Cîmpeanu a spus că datele sunt obținute…
Vezi articolul

Concurs de debut literar: “Primul roman” – Scriitorii aflați la început de drum sunt încurajați să trimită prima creație / Volumul câștigător primește 10.000 de lei și un tiraj de 1.000 de exemplare

Scriitorii talentați și aflați la început de drum au ocazia ca primul lor manuscris să fie citit de scriitori români de prestigiu, premiat și publicat în cadrul concursului “Primul roman”,…
Vezi articolul

Reacția Consilului Național al Elevilor după anunțul de aseară al ministrului Educației privind ridicarea stării de alertă, de pe o zi pe alta: Restricțiile impuse de pandemie ar fi trebuit ridicate treptat în școli, iar noile măsuri să fie anunțate în timp util

Consiliul Național al Elevilor solicită autorităților ca orice decizie legată de ridicarea restricțiilor în școli să fie comunicată din timp. Reacția vine printr-un comunicat de presă, după ce ministrul Educației,…
Vezi articolul