O elevă de la școala „Sfântul Andrei” din București este infectată cu coronavirus

4.355 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
O elevă de la școala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei este infectată cu coronavirus, transmite Digi24, preluat de G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, copilul nu a mai venit de marți la școală și a fost testat antigenic, însă nu în cadrul unității de învățământ. Testul a confirmat că acesta este infectat cu coronavirus.

Este vorba despre o fetiță de la clasa a II-a, iar bunica copilului a fost confirmată cu COVID-19 la începutul săptămânii.

Începând de miercuri, clasa cu cei 28 de elevi a trecut în sistem online pentru două săptămâni.

Citește mai mult pe G4Media.ro

UPDATE, ora 10:00

Cazul a fost confirmat de reprezentanții Inspectoratului Școlar București

Da. Se confirmă. (…) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome”, a precizat inspectorul ISMB Marina Manea, potrivit Agerpres.

Bucureștiul se află în scenariul galben, aşa că în bănci se află doar preşcolarii, elevi din clasele 1-4, a 8-a şi a 12-a.

Pentru toţi elevii de peste 5 ani, masca este obligatorie, iar distanţa dintre ei trebuie să fie de un metru, acolo unde este posibil.

Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea


5 comments
  1. In Austria, unde se testeaza toti elevii si profesorii care au inceput scoala, au aparut primele rezultate. Din 470 000 teste 198 au iesit pozitive, confirmate cu PCR.

    La fel ca la noi, ministrul lor spune ca totul a functionat perfect, dar specialistii se minuneaza cat de putine cazuri au gasit. Sa vina specialistii la noi sa vada un caz la 2 milioane :).

  2. Nu e singura infectare! sa vedeti cind directorul declara 0 cazuri ca restul sunt neconfirmati, stau acasa cu absenta ca sa nu raspunda nimeni! Si asta dupa numai 3 zile de scoala! si ala declara 100 % neinfectari de parca indeplinise planul mult iubitului partid!!! Iar cu abureala lor de declaratii de testat copilul in scoala… astia nu stiu cum sa fuga sa testeze pe cineva in scoala…dar sa mai ceara declaratii de la parinti…”Norcoc” cu ministerul sanatatii ca a lasat-o balta cu ele! Le-a servit numai bine astora de la educatie! In Franta aia testeaza 300 000 de elevi…noi ne asumam toate riscurile alora fara nici un pic de control. Parintii sa stie clar de ce se vor inchide scolile curand, nu ca ar fi imposibil pina la un nr de infectari sa tii deschis ( asa cum isi permite Franta ca deh au spitale care nu iau foc) dar pentru ca politicienii nostri nu sunt in stare sa faca asta! Nu are nicio legatura cu transmisia scazuta in scoala intre copii … astea sunt abureli, ca doar tot aer respira…are de-a face cu masuri concrete care le poti lua sa tii sub control infectarile!
    Vai de scoala noastra!

  3. Așa o să se întâmple în toată România și când o să se hotărască guvernanții să treacă online o să fie prea târziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Personalul nedidactic, în pericol să nu primească prima de carieră profesională de 500 de lei, scrie Guvernul, care la două săptămâni după adoptarea OUG pentru acești bani, și-a dat seama că acest tip de personal se numește „administrativ” în noua lege a educației / Un proiect de OUG a fost adoptat în ședinta de Guvern

Personalul nedidactic ar putea să nu primească în luna octombrie prima de carieră profesională dacă nu este modificată ordonanța de urgență nr. 58 din 2023, după cum se arată într-un…
Vezi articolul

Sunt prea puține cabinete și cadre medicale în școli, stocurile de măști trebuie verificate, sute de unități de învățământ nu au autorizație sanitară, avertizează Consiliul Elevilor, înaintea deciziei privind reluarea școlii

Capacitatea cabinetelor școlare de a realiza teste rapide este semnificativ scăzută, iar multe dintre cadre medicale școlare, și așa puține, sunt în acest moment detașate către alte instituții, arată Consiliul…
Vezi articolul