Directorii institutelor de cercetare din România, în atenția Agenției Naționale de Integritate pentru lipsa declarațiilor de avere și de interese

1.097 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Cea mai mare asociație a cercetătorilor români din țară și străinătate, Ad Astra, anunță că a sesizat Agenția Națională de Integritate în privința declarațiilor de avere și de interese ale conducerilor Institutelor Naționale de Cercetare-Dezvoltare.

“Membrii Asociației Ad Astra au decis sesizarea ANI în legătură cu lipsa declarațiilor de avere și de interese pentru majoritatea din conducerile Institutelor Naționale de Cercetare-Dezvoltare. Într-o scrisoare deschisă, adresată ministrului cercetării, dl Nicolae Hurduc, în iulie 2019 (aici), am solicitat mai multe informații în acest sens. Răspunsul din partea ministerului (datat 02.08.2019 și nesemnat, aici) ne-a determinat să adresăm o nouă solicitare, în septembrie 2019 (aici). Din răspunsul primit la aceasta (aici) am constatat că nu a fost emis niciun Ordin ministerial în sensul publicării declarațiilor”, informează asociația, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Cercetătorii reuniți în Ad Astra spun că “emiterea Ordinului de mai sus urma să se facă în baza adresei ANI spre MCI menționată în răspunsul MCI spre asociația noastră din 02.08.2019: ‘Referitor la declarațiile de avere ale Directorilor de Institute, ca urmare a răspunsului primit de la Agenția Națională de Integritate, cu numărul de înregistrare 10872/02.08.2019, s-a constatat faptul că este obligatorie completarea declarațiilor de avere și interese, de către tot personalul din conducerea Institutului. În consecință, Ministerul Cercetării și Inovării va emite un Ordin prin care să oblige DG să completeze și să publice pe site-ul Institutului în termen de 30 de zile, Declarațiile de avere și de interese, în conformitate cu prevederile legii.’ În baza celor de mai sus, Asociația Ad Astra a formulat petiția adresată ANI de aici.”

 

Știre în curs de actualizare

 


1 comment
  1. Iata cat de jos a ajuns Cercterea Stiintifica din Romania. Cei care are trebui sa fie lideri in cercetare stiintifica, au devenit parte a mafiei.
    Nu numai statul in ansamblu dar si Cercetarea in in particular are nevoie de o Resetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rankingurile luate în calcul ar trebui să aibă aceeași pondere pentru metarankingul național al universităților, care va conta pentru 40% din fondurile alocate de Ministerul Educației pentru cercetarea universitară – proiecte de metodologii / Daniel David, UBB: Demers promițător, dar trebuie corectat

Metarankingul universităților românești, ce urmează să fie realizat de un nou grup de experți sub umbrela Ministerului Educației, ar urma să țină cont de clasamentele internaționale care evaluează “global” universitățile,…
Vezi articolul

Ioan Aurel Pop, noul președinte al CNATDCU, a fost împotriva verdictului de plagiat dat lui Ponta de acest for. Președintele numit acum de Anisie saluta în 2012 reorganizarea prin care Liviu Pop neutraliza practic instituția

Ministrul Educației a stabilit noua conducere a Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare – instituție cheie în afacerile de plagiat. Noul președinte al CNATDCU, numit acum…
Vezi articolul

Cercetătorii sud-coreeni susţin că au descoperit „Sfântul Graal” al supraconductorilor, ceea ce a generat o frenezie în lumea investitorilor. Oamenii de ştiinţă sunt însă sceptici / Ce este „LK-99”

Săptămâna trecută, două lucrări ale unor cercetători sud-coreeni au făcut o afirmaţie extraordinară, care a stârnit o frenezie pe reţelele sociale şi a ridicat valoarea unor acţiuni în China şi…
Vezi articolul