Directorul DSP Sibiu propune trecerea școlilor în sistem online. Rata de incidență în municipiul Sibiu este de 10,73

6.329 de vizualizări
Foto: © Vesna Vlalukin | Dreamstime.com
Directorul DSP Sibiu, Lucian Blăguțiu, va propune vineri dimineață, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgențe trecerea școlilor din municipiul Sibiu în sistem online, scrie Turnul Sfatului.

”Trebuie luate niște măsuri, iar principala măsură la care ne gândim noi este închiderea școlilor. Asta se va discuta mâine, la ședință. Acest val patru de la început arată o altă formă a bolii. Am o situație pe 14 zile și aproape 500 de școlari și preșcolari sunt pozitivi și 143 de cadre didactice și personal auxiliar. Este foarte mult în 14 zile”, a declarat Blăguțiu pentru Turnul Sfatului.

Ieri, Sorin Cîmpeanu a reacționat la cererea Direcției de Sănătate Publică Ilfov de trecere a tuturor școlilor din Ilfov în online spunând că „își depășește atribuțiile legale”.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a propus astăzi Comitetului pentru Situații de Urgență carantinarea Bucureștiului și Ilfovului, unde rata de incidență a depăși 15 cazuri la mia de locuitori, după cum au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. În replică, Ministrul Educației a declarat la B1TV că 15% din școlile din Ilfov se află astăzi în online și că „ar fi total nedrept să le treci pe toate în online chiar dacă nu vor, chiar dacă copiii vor să vină la școală, chiar dacă sunt localități în care rata de infectare nu este atât de mare”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: 166313260 © Vesna Vlalukin | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


3 comentarii
  1. Doar in Sibiu? Sunt multe alte localitati cu rata mai mare decat Sibiul. “Decuplarea” tovarasului Campeanu nu prea ne a priit, ba dimpotriva, s a dovedit a fi un dezastru, atat scolar, cat si sanitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Liderul studenților din România îi răspunde Marei Mareș, consilier în cancelaria lui Cîțu: „E cineva din Guvernul României care crede că învățământul superior românesc nu trebuie îmbunătățit pentru a încuraja tinerii să rămână la studii în România?”

„Nimeni nu a insinuat că învățământul trebuie îmbunătățit cu scopul de a împiedica tinerii să plece la studii afară. Învățământul superior românesc trebuie îmbunătățit cu scopul de a încuraja tinerii…
Vezi articolul

Președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache, în cazul schimbărilor în analiza plagiatelor: Ministrul Cîmpeanu “vine cu o moștenire problematică” / “Să prezinte coaliției de guvernare care îi sunt planurile în privința CNATDCU”

“Deciziile care țin de sănătatea morală, de etica socială, de agenda anticorupție pe care actuala coaliție guvernamentală și le-a asumat la formarea ei și la preluarea mandatului guvernamental nu pot…
Vezi articolul