Discurs-manifest al Laurei Codruța Kovesi în fața studenților la Iași: Cei care spun că vor pacea, în tot acest timp iau cu forța ceea ce nu le aparține / Ura și agresivitatea nu ar trebui să ne ghideze în alegerile noastre pentru țara noastră

1.005 vizualizări
Laura Codruța Kovesi / Foto: uaic.ro
Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European (EPPO), a susținut un discurs-manifest în fața studenților de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, scrie G4Media.ro. Ea a spus că ”ura și agresivitatea nu ar trebui să ne ghideze în alegerile noastre pentru țara noastră atât de frumoasă”, arătând ”cât de mult a evoluat de când am devenit membri ai UE”, și a avertizat că ”astăzi, în multe locuri din lume, vedem democrația atacată; vedem mulți oameni care răspândesc frica mai degrabă decât să inspire progres. Ei toți răspândesc cuvinte fără sens! De exemplu, cei care spun că vor pacea, în tot acest timp iau cu forța ceea ce nu le aparține”.

Fosta șefă a DNA a vorbit și despre impactul campaniilor de dezinformare asupra democrației.

”Societățile noastre democratice sunt vizate de campanii de dezinformare vicioase. Cea mai mare problemă nu este faptul că aceste campanii sunt difuzate la o scară care nu a fost observată niciodată. Cea mai mare problemă este că acestea încearcă să submineze însăși capacitatea noastră de a distinge adevăratul de fals. Acest lucru, la rândul său, ne subminează capacitatea de a face o distincție în adevăr și minciună. În acel moment, cui îi mai pasă de ceea ce este corect? Totul începe cu revenirea la elementele esențiale: „da” înseamnă „da”, „nu” înseamnă „nu”, suntem cu toții în măsură să distingem corect de greșeală și adevărat de fals. Și nu, îmi pare rău, dar spunând că „pământul este plat” nu este „doar” o opinie. Cuvintele contează, adevărul contează! Dacă pierdem claritate cu privire la acest aspect, nu numai că devenim jucăriile manipulatorilor care sunt ținte ușoare ale campaniilor de dezinformare elaborate, dar pierdem chiar baza a ceea ce permite democrația și statul de drept în primul rând: încrederea noastră în raționalitate ca mijloc de interpretare și organizare a lumii în care trăim”, a spus ea.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING 40 de inspectorate școlare din cele 42 s-ar desființa dacă ordonanța de urgență cu măsuri de reducere a cheltuielilor ar fi aplicată și în Educație, atrage atenția deputatul Szabo Odon. La fel, toate centrele judeţene de excelenţă și cluburile sportive şcolare din România / Peste jumătate din şcoli şi-ar pierde personalitatea juridică, „ceea ce nu poate fi acceptat”

Ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare, respectiv partea referitoare la desfiinţarea instituţiilor cu sub 50 de angajaţi, ar afecta domeniul Educaţiei: aproape toate inspectoratele școlare ar urma să fie desființate în…
Vezi articolul

UPDATE: Scanarea s-a terminat în toate centrele. Zeci de elevi prezenți la Bacalaureat, ținuți să aștepte în clase peste două ore după terminarea probei de română, ca să le fie scanate lucrările la unele centre de examen / Zoltan Kallos, președintele comisiei naționale de Bac 2024: Elevii au scris un număr foarte mare de pagini, 15-18. Dacă acei copii ar fi scris două-trei pagini scanarea s-ar fi terminat mult mai repede

După ora 14, absolvenții de clasa a XII-a de la unele centre de examen, încă ieșeau de la examen, deși timpul alocat expiră la ora 12, din cauză că a…
Vezi articolul

Universitatea din București reacționează în cazul Emilia Șercan: Condamnăm ferm acțiunea de intimidare a acesteia. Ne solidarizăm cu jurnalista Emilia Șercan

“Suntem profund îngrijorați de situația jurnalistei Emilia Șercan și condamnăm în mod ferm acțiunea de intimidare a acesteia”, spune rectorul Universității din București, Mircea Dumitru. Într-o luare de poziție față…
Vezi articolul