Disponibilitatea pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19 a profesorilor și angajaților din grădinițe și școli a ajuns la 50%, față de 45%, cât era în urmă cu două săptămâni, după a doua rundă de consultări, precizează Ministerul Educației

2.999 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Disponibilitatea pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19 a profesorilor și angajaților din grădinițe și școli a ajuns la 50% pe 1 februarie 2021, în creștere de la 45,06% cât era pe 15 ianuarie. Acestea sunt datele centralizate de Ministerul Educației după a doua rundă de consultări ale cadrelor didactice și personalului din învățământ. În universități procentul celor dispuși să fie vaccinați a ajuns la 77%, potrivit datelor oficiale.

“193.573 angajați din sistemul național de învățământ își declară disponibilitatea de vaccinare. 117.245 angajați sunt programați (sau reprogramați) din care 27.033 sunt deja vaccinați cel puțin cu prima doză până la data 1 februarie 2021”, se arată în comunicat.

În urmă cu două săptămâni ministerul anunța că doar 45,06% dintre angajații din preuniversitar (131.962 de persoane) au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați. În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare era de 59,64% (36.015 de persoane) (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

După încă două săptămâni, perioadă de sondare a opiniei profesorilor, procentele sunt următoarele

  • 50,3 % dintre angajații din învățământul preuniversitar
  • 77 % în învățământul universitar

Numărul total al angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare (inclusiv cei deja vaccinați până la data de 1 februarie 2020) este de 193.573 persoane (147.314 persoane din sistemul de învățământ preuniversitar și 46.259 – personal din sistemul de învățământ universitar), potrivit Ministerului Educației.

Numărul angajaților din sistemul de educație deja vaccinați cel puțin cu prima doză este de 27.033, reprezentând 14% din angajații cu disponibilitate de vaccinare (17.357 din sistemul de învățământ preuniversitar și 9.676 din sistemul de învățământ universitar, inclusiv cadrele didactice din învățământul superior medical).

Articolul este în curs de actualizare

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Foto: © PojoslawDreamstime.com


4 comments
  1. Cu ce mă ajută că îmi exprim disponibilitatea de a face vaccinul? Din 8 februarie trebuie să risc 6-7 ore pe zi, în încăperi închise, respirând același aer cu 150 de copii…

  2. Dacă ne-au amânat așa de mult cu vaccinarea, ne-om răzgândi și cei care am vrut. Că, oricum, vom intra la clasă nevaccinați. Si-atunci… cu ce ne-o ajuta vaccinul peste câteva săptămâni sau luni?

  3. Slabut! Fiind doua ture sigur ca se muncesc ca procentul sa urce cat mai aproape de 200%. Daca vor pune parintii sa-i faca pe ,,indecisi” ,,conspirationisti”, pe elevi sa le puna pioneze pe scaune ,,celor de alta parere decat cea oficiala” cat si daca vor interzice nevaccinatilor sa dea meditatii sigur ca lucrurile vor merge in directia stabilita. Totul e ca ,,guvernatii” sa se tina de planul stabilit. Numai ca daca anul trecut prin toamna poporul susotea pe la rand la farmacii ca scopul impunerii mastilor va fi aceptarea vaccinarii, uite ca se apropie momentul in care poporul se va convinge ca scopul e altul. Ce sa fie, ce sa fie? Scepticii ar zice ca vaccinatii vor avea posibilitatea sa afle primii in timp ce optimistii sunt convinsi ca ,,autoritatile” ne vor transmite la momentul oportun noile teme de interes national.

  4. Decamdată decideți-vă dacă se pot asigura vaccinurile necesare, dați drumul la programare, eventual pe o platformă separată și atunci numărați câți s-au vaccinat și câți nu, cu toate că nu vă privește deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Dubla specializare pentru profesori ar urma să fie introdusă și la licență, împreună cu o bursă cât salariul unui cadru didactic debutant pentru cei care aleg această formare. Prevederile apar în proiectul Deca al Legii învățământului superior

Introducerea dublei specializări la licență pentru cadrele didactice și acordarea unor burse de studiu egale cu salariul net al unui profesor debutant pentru studenții care frecventează cursurile licenței didactice sau…
Vezi articolul

Peste 163 de mii de profesori au semnat petiții pentru creșterea salariilor din Educație de la 1 ianuarie 2022, susțin sindicatele care au depus la Guvern solicitările: Sunt cadoul de Moș Nicolae din partea angajaților din învățământ

Federațiile sindicale din Educație anunță într-un comunicat că au depus petiții la Guvern, semnate de peste 163 de mii de angajați din învățământul preuniversitar și universitar. Aceștia cer creșterea salariilor…
Vezi articolul