LIVE Distanțarea socială, școala online, limitarea contactelor și evenimentelor sociale au condus la modificarea comportamentelor și rutinelor sociale. Cum să-i ajutăm pe copii să socializeze din nou după pandemie – dezbatere online

192 de vizualizări
Foto: Salvați Copiii România
Organizația Salvați Copiii organizează o dezbatere despre „Cum să-i ajutăm pe copii să socializeze din nou după pandemie”, live pe pagina de Facebook. Are acces oricine este interesat de subiect, gratuit, potrivit unui comunicat primit la redacție.

„În loc de argument, vă supunem atenției faptul că pandemia Covid-19 a produs multe schimbări în viața copiilor noștri, efectele pe termen lung urmând să le constatăm pe parcursul următorilor ani. O primă observație făcută de noi, la Salvați Copiii, este că distanțarea socială, școala online, limitarea contactelor și evenimentelor sociale etc., au condus la modificarea comportamentelor și rutinelor sociale, unii copii și adolescenți – cu o reziliență mai bună – au reușit să se adapteze și să mute cu succes socializarea în mediul online, în timp ce alții s-au confruntat cu dificultăți mai mari, au resimțit momente de singurătate și izolare, iar revenirea la socializarea fizică este trăită cu multă anxietate, neliniște și senzația că nu mai știu cum să o facă.

În acest context, ne-am propus să organizăm un webinar pe parcursul căruia vor fi abordate câteva subiecte, cum ar fi:

  • Există o vârstă potrivită la care să-i putem lăsa pe copiii noștri să meargă în tabere? Specific, cum îi pregătim pe copii, chiar și de vârstă preșcolară, pentru prima lor tabără?
  • Și pentru că este perioadă de vacanță, cu cine lăsăm copiii pe durata petrecută de părinți la muncă?
  • Ce activități găsim pentru copiii noștri pe durata vacanței? Ne propunem să-i ajutăm să îmbine utilul cu plăcutul și acest lucru ne pune creativitatea de părinți la grea încercare.
  • Care sunt beneficiile socializării pentru copiii noștri? Cum îi ajută pe termen lung? Cum a afectat perioada pandemiei, cu limitările ei sociale, comportamentele firești de socializare la copii și adolescenți?
  • Care sunt beneficiile pandemiei și cum a ajutat copiii și adolescenții să devină creativi, să se adapteze și să identifice moduri noi de salut, comunicare, codare și decodare a mesajelor în mediul online.

Acesta dezbatere online va fi moderată de Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, iar invitați vor fi psihologii organizației Salvați Copiii România și câțiva influenceri. Speakerii sunt:

  • Laura Stanciu – medic specialist psihiatrie pediatrică
  • Geta Costescu – psiholog clinician
  • Patricia Aramă – psiholog clinician
  • Aura Stănculescu – Director CMBRAE
  • Invitat: Cristian China Birta – blogger & influencer

Webinarul poate fi urmărit live pe pagina de Facebook a Salvați Copiii Romania.

https://fb.me/e/ZHxiJizs

Foto: Salvați Copiii Romania


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salvați Copiii cere un ghid care să ajute școlile la toamnă: Toți elevii trebuie să revină la școală, în condiții egale de siguranță sanitară. 46% din elevii români au accest limitat la educația online

Este nevoie de norme metodologice clare, pentru ca toate școlile să permită reîntoarcerea elevilor, în condiții de siguranță și non-discriminare, atrage atenția Organizația Salvați Copiii într-un comunicat de presă. În…
Vezi articolul

Material susținut de Platforma de management organizațional VIVA

Sute de schimbări vizează școlile în următoarea perioadă. Platforma instalată deja în 1.700 de școli, care dă acces instantaneu la toate modificările, documentele esențiale și procedurile de care directorii și profesorii au nevoie

Autoritățile au anunțat deja că următorii doi-trei ani urmează peste 380 de acte normative pentru aplicarea legilor Educației. Deja începutul acestui an școlar arată împânzit de schimbări și reguli noi…
Vezi articolul

Asistentul util al profesorului – STEAMLab Assistant. Aplicația în limba română care-l ajută pe cadrul didactic și pe elev să folosească ușor și eficient echipamentele și resursele educaționale din laboratoarele smart (P)

Asistentul revoluționar STEAMLab creat de Shape Robotics și lansat marți, 27 iunie, reprezintă soluția inovativă tehnologică, de ultimă generație, bazată pe inteligență artificială (AI). A fost creat pentru a sprijini,…
Vezi articolul

Medicul Mădălina Vesa: Când e frig, pentru copilul care face mișcare se recomandă un strat de haină de corp, un polar și o geacă, la fel ca la adulți. Nu se pune fular peste gură și nas / Răcelile sunt cauzate exclusiv de virusuri, nu de cald sau frig

Mai multe sfaturi practice pentru felul în care părinții ar trebui să îi îmbrace pe copii în sezonul rece au fost oferite într-un scurt interviu pentru G4Media.ro de medicul Mădălina…
Vezi articolul