DOCUMENT Cererea de reducere a facturilor la curent și gaze pe care trebuie să o depună școlile de stat și private. Guvernul anunță că există posibilitatea recalculării facturilor din luna noiembrie 2021

5.412 vizualizări
Foto: © Gajus | Dreamstime.com
Școlile de stat și private trebuie să depună o cerere către furnizorii de gaze și curent electric pentru a beneficia de reducerea facturilor la energie, conform beneficiilor aprobate recent de către guvern, transmite, într-o adresă către ministrul Educației, șeful cancelariei premierului, Mircea Abrudean.

Documentul, obținut de Edupedu.ro, pe care școlile trebuie să-l completeze, este o declarație pe propria răspundere conform art. IV din O.U.G. nr. 118/2021, aprobată cu modificări prin Legea nr. 259/2021 pe care trebuie să o semneze directorul.

Practic, prin cererea respectivă școlile confirmă că sunt școli, declară că se încadrează în categoria „instituţii şi unităţi de învăţământ publice şi private (cf. Legii nr. 1/2011)” și cer trei lucruri:

  • exceptarea de la plata tarifelor reglementate, certificate verzi, contribuţie cogenerare, acciza (pentru energie electrică)/tarife reglementate şi accize (pentru gaze naturale)
  • pentru categoria I de mai sus;
  • plafonarea preţului final la energie electrică/gaze naturale – pentru categoria a Il-a.
Cererea poate fi descărcată de aici:

Adresa trimisă de șeful cancelariei premierului, Mircea Abrudean, către ministrul Educației:

Mai multe școli și autorități locale au semnalat în repetate rânduri lunile acestea faptul că au primit facturi foarte mari la gaze și curent electric.

Foto: © Gajus | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii cer ca autoritățile locale să deschidă audiențe online, să anunțe permanent numărul de cazuri de Coronavirus în comunități, numărul de izolați, de persoane testate, situația achizițiilor: Democrația a avut de suferit odată cu instaurarea stării de urgență

Consiliul Național al Elevilor solicită Guvernului “transparentizarea activității autorităților publice locale, prin informarea permanentă a cetățenilor privind procesul decizional de la nivel local” cu privire la numărul de cazuri de…
Vezi articolul
Cristi Danilet / Foto: Facebook Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț, despre cei doi profesori șpăgari din Constanța care predau în continuare copiilor: Au comis un act de corupție. Astfel de indivizi nu mai pot, nu mai au ce profesa în sistemul de învățământ

„Școala transmite mesajul că suntem toleranți la încălcarea legii, că se pot frauda examenele. (…) Orice profesor care a fost condamnat de către justiția română pentru o infracțiune săvârșită cu…
Vezi articolul

Senatorul USR Ștefan Pălărie, despre propunerea ca elevii să fie mustrați în fața clasei, din proiectul noului Statut al Elevului: Propunerile de sancționare a copiilor trebuie discutate cu psihologi specializați pentru vârsta minorilor

Senatorul USR Ștefan Pălărie scrie, despre proiectul pentru noul Statut al Elevului, că “elementele din el aduc aminte nu de Comunism, ci de Evul Mediu – cu mustrarea elevilor în…
Vezi articolul

Ligia Deca, prima reacție după incidentul de la Școala Alămor, în care patru elevi au fost răniți: Este absolut regretabil că elevii au fost puși din nou în pericol, pentru că infrastructura școlară este perimată / Deca anunță și cercetare disciplinară în cazul Odorheiu Secuiesc

„În primul rând, este absolut regretabil că elevii au fost puși din nou în situația în care să fie în pericol, pentru că infrastructura școlară este perimată, a declarat ministrul…
Vezi articolul