DOCUMENT Controale de la inspectoratele școlare, în perioada următoare, în vederea respectării regulilor sanitare – instrucțiune oficială a Ministerului Educației, trimisă în toată țară

20.418 vizualizări
Foto: © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com
Inspectoratele școlare au primit instrucțiune de la Ministerul Educației să intensifice, în perioada următoare, acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile abilitate în acest sens. De asemenea, ISJ-urile mai sunt însărcinate să sprijine activitatea de testare în școli, cu teste antigen rapide, a elevilor, preșcolarilor, profesorilor și întregului personal școlar, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora, se arată în instrucțiunea oficială a Ministerului Educației, transmisă și pe grupul de presă al instituției.

Mai jos, textul instrucțiunii:

“În vederea unei permanente comunicări pe tema funcționării unităților de învățământ în contextul pandemiei de Covid-19, precum și asigurării unui proces de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, la nivelul Ministerului Educației și a inspectoratelor școlare se instituie următoarele măsuri:

1. Fiecare inspectorat școlar va crea o secțiune dedicată pe site-ul propriu, pe care va publica zilnic lista unităților școlare cu precizarea claselor cu activitatea online, conform modelului:

2. Link-ul către secțiunea dedicată va fi transmis pe email, la adresa functionare.scoli@edu.gov.ro

3. Ministerul Educației va publica aceste linkuri în secțiunea www.edu.ro/functionare_scoli

4. Inspectoratele școlare intensifică acțiunile de control în vederea respectării tuturor regulilor de protecție sanitară în școli, împreună cu instituțiile abilitate în acest sens;

5. Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ vor sprijini acțiunile de testare, conform art. 2 alineatul (1) din HCNSU nr. 76/30.09.2021, care prevede testarea cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, pentru elevi și preșcolari, personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora.”

Foto: © Lincoln Beddoe | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


3 comentarii
 1. Ura!
  Mai multe hârtii! Și cam atât.

  Avem un nou tip de școală.
  Școala dezmembrată.

  Care va funcționa ,,cu prezența fizică” până când rămâne doar o clasă pe baricade. Dar va rămâne deschisă. E ordin politic.

  Cine e HCNSU ca să dicteze pe deasupra legii?
  Statul a fost anulat de tot de felul de pseudoinstituții care impun pe lângă lege cam orice doresc.

  Chiar si pe lângă mult iubitele legi europene.
  România, acceptă mai nou în spațiul public doar 2/3 din ,,Green pass”
  În 19 luni de la debutul pandemiei, în România, statul bazat de legislația parlamentară a încetat să mai existe, a eșuat lamentabil.

 2. Ai pus lupul paznic la oi. Pai tocmai ei au hotărât sa nu se mai spună public, exact la care clasa se găsesc copii infectați. Caz : sunt 13 infectați în școala. Aflat de la presa. Nimeni din școala nu zice la ce clase sunt cazurile! Nimeni. Cum știm ca nu suntem noi clasa unde s-a depistat caz pozitiv? Premierul a zis ca se testează toată lumea, iar cine refuza sta online. Asa a zis. Citești ordinul comun și aflii ca ce a zis premierul nu e hotărâre, e doar propunere.Si ramai trăznit :e propunere.Deci nu se va întâmpla. Ca la noi abia se întâmplă ce e hotărât, daramite propunerile.Cautati-va popi și va faceți programare, ca la câți copiii morți o sa fie, popii nu vor face fata solicitărilor!

  1. Fatalistilor, atunci vaccinati-va copiii si pe voi insiva decat sa-i tot trageti cu drobul de sare. Imunitatea unei tari nu se poate atinge decat la 75 la suta vaccinati. Dovedit stiintific. Aaa, pentru voi acest cuvant e baubau. Voi va tratati cu usturoi taiat chinezeste si cu aghiazma de la ultimele moaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Educația românească ar trebui să fie prioritate-cheie pentru forțele politice / Toate partidele ar trebui să susțină “mult mai larg” reforma profundă în domeniu – reprezentanți ai Comisiei Europene și Unicef

O reformă profundă în educație, care depinde de următorul guvern, ar avea nevoie de o susținere “mult mai largă” din partea partidelor politice, a arătat Istvan Jakab, șeful interimar al…
Vezi articolul