DOCUMENT O nouă sesiune de înscrieri pentru școlile care vor să folosească catalogul electronic în anul școlar 2024-2025, în perioada 11-13 septembrie, anunță Ministerul Educației / Model de solicitare

566 de vizualizări
Foto: captură model cerere Școală Pilot Catalog Electronic
Ministerul Educației anunță o nouă sesiune de înscrieri sau reînscrieri pentru școlile care vor să folosească exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2024-2025, în perioada 11-13 septembrie, ora 14:00, conform unei adrese transmise inspectoratelor școlare, obținută de Edupedu.ro.

„Având în vedere solicitările primite din partea unităților de învățământ privind înscrierea în rețeaua de unități-pilot în vederea consemnării situației școlare a elevilor exclusiv în format electronic în anul școlar 2024-2025, Ministerul Educației vine în întâmpinarea acestora prin redeschiderea formularului online în perioada 11 septembrie – 13 septembrie 2024, ora 14:00”, se precizează în adresa ministerului, consultată de Edupedu.ro.

Înscrierea/reînscrierea școlilor în rețeaua de unități-pilot care utilizează catalogul electronic

Solicitările de înscriere/reînscriere în rețeaua de unități-pilot care utilizează catalogul electronic se vor transmite către Ministerul Educației, accesând formularul online: https://bit.ly/unitati-pilot-catalog2024.

Se completează toate informațiile solicitate în formular și se încarcă Solicitarea semnată și ștampilată de către reprezentantul legal al unității de învățământ solicitante.

Unitățile de învățământ care au fost unități-pilot pentru implementarea catalogului electronic în anul școlar 2023-2024, și care doresc continuarea utilizării acestuia, vor depune solicitarea de reînscriere.

DOCUMENT Solicitare de înscriere/reînscriere în rețeaua de unități-pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic
Ce obligații au școlile care folosesc catalogul electronic:

„Unitățile de învățământ din rețeaua de unități-pilot care utilizează catalogul electronic:

– vor asigura prin contractele semnate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic siguranța datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare;

– au obligația de a respecta toate prevederile aprobate prin Ordinul ministrului educației nr. 3896/28.03.2023 privind Standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în școlile-pilot.”

Potrivit documentului transmis la prima sesiune de înscriere din acest an, școlilor le este interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau de către reprezentanții legali ai acestora. Pot fi folosite sume din finanțarea complementară, din proiecte cu finanțare externă, prin finanțări specifice ale autorităților publice locale, sponsorizări sau donații.


1 comment
  1. Digitalizarea cu banii proprii.

    Cine îți dă sponzorizare să bagi mii de euro pe an in catalog electronic???

    Mulțumim pt nimic, Deca!
    Unde sunt banii care spuneai că nu ai ce face cu ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Dumitru: CNATDCU nu a primit nicio sesizare până acum pentru analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode / Dacă analiza stabilește că este un plagiat, ministrul Educației decide retragerea titlului de doctor

“Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) verifică tezele de doctorat cu suspiciuni de plagiat doar dacă cineva face o sesizare, oamenii ar trebui să sesizeze…
Vezi articolul

O cortină de teatru de peste 250 de ani, păstrată la Muzeul de Istorie din Sibiu. Sub ea s-a jucat Shakespeare și s-a produs primul mare scandal dintr-o sală de teatru din oraș / Elevii de la 1573 aveau prin regulament obligația să monteze două spectacole

O bucată de pânză din cânepă de 6 metri lungime și aproape 3 metri înălțime este unul din cele mai vechi obiecte ce amintesc de începuturile teatrului sibian, care se…
Vezi articolul

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională, secretarul de stat Florian Lixandru, nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale dau și meditații

Președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională, secretarul de stat Florian Lixandru, nu știe câți profesori dintre cei care fac subiectele pentru examenele naționale și dau meditații. Secretarul de…
Vezi articolul

UPDATE Ligia Deca, în prima conferință de presă organizată de Ministerul Educației, în Guvernarea Ciolacu: Se introduce o nouă bursă, de reziliență, pentru elevi cu rezultate medii, bursa de merit va fi pentru elevii cu rezultate bune / Noi măsuri de supraveghere audio-video, în scopul investigării cazurilor de violență

Ministerul Educației organizează luni, de la ora 14.00, o conferință de presă a ministrului Ligia Deca, prin care aceasta va anunța modificarea Legilor educației. Acestea suferă a treia modificare, la…
Vezi articolul

USAMV București a stabilit că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat în teza de doctorat, susține ministrul care citează un raport de verificare primit de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, în urma solicitării publice făcute în urmă cu un an. De ce nu l-a publicat? „Nu cred că era momentul să mă laud cu un conținut laudativ”

Întrebat de Edupedu.ro care au fost concluziile comisiei Universității de Științe Agronomice înființată în urmă cu un an pentru a-i analiza teza de doctorat, Sorin Cîmpeanu a spus: “Rezultatul a…
Vezi articolul