DOCUMENT Profesorii și angajații din învățământ primesc vouchere de vacanță anual, până în 2026, după ce noul regulament de acordare a fost aprobat prin ordin de ministru

32.421 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Profesorii și angajații din învățământ vor primi vouchere de vacanță și cel puțin în următorii 4 ani, conform ordinului de ministru nr. 4.072/2023, semnat pe 26 aprilie, obținut de Edupedu.ro. Voucherele vor fi emise și în acest an doar pe suport electronic, la fel ca anul trecut. Nu este precizată data acordării acestor beneficii.

UPDATE Ordinul a fost publicat miercuri, 3 mai, în Monitorul Oficial

Suma de 1.450 de lei este impozabilă în luna în care beneficiul este acordat, iar potrivit Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz. Concret, angajații care primesc aceste vouchere trebuie să plătească 145 de lei impozit.

Regulamentul de acordare a acestor vouchere pentru perioada 2023-2026, aprobat prin ordin de ministru, prevede că „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

În anii trecuți, aceste beneficii s-au acordat în luna iunie, cu excepția anului 2021, când au fost suspendate pe fondul pandemiei. Potrivit documentului consultat, cei care nu vor să primească au 30 de zile la dispoziție să depună o cerere pentru asta, de la publicarea în Monitorul Oficial a ordinului de ministru. Asta ar însemna că în luna mai vor fi desfășurate aceste proceduri și cel mai probabil în iunie ar urma să fie făcute alimentările de carduri.

DOCUMENT Ordinul cu regulamentul de acordare a voucherelor de vacanță pentru perioada 2023-2026:


14 comments
 1. Bună ziua,

  Cine poate preciza ce inseamna ” pentru perioada pe care se dau voucherele” / dacă au lucrat efectiv în acel an – este vorba de an școlar, an calendaristic? La mine la scoala se vorbește de an calendaristic, ceea ce a condus la diminuarea sumei. Eu nu lucrez cu contract parțial, ci pe o perioada de un an. Dacă nu voi mai lucra din septembrie, cum voi obține suma pentru septembrie-decembrie 2022? Mi se spune ca mi s-a dat deja, anul trecut. Eu lucrez pe an contractul( un an efectiv, cum se spune) si nu pe 2023. De ce s-au dat, atunci, anul trecut, în vara, în întregime? Eu nu vad modificări în acest sens in noul ordin, dar pentru ca nu se fac specificari, lumea interpretează cum vrea.

  1. aceași problema am și eu, angajata din septembrie 2022 până în august 2023. primesc doar 1000lei pe anul2023, dar4luni pe 2022 unde sunt? sau cum pot să recuperez, se poate face ceva?

   1. Voucherele se acorda pe anul calendaristic. In 2021 aceste voucherele nu au fost alocate din cauza pandemiei.
    Dar în iunie 2022 toți profesori au primit suma întreagă(pe 2022 complet), înseamnă că și pentru lunile septembrie- decembrie 2022 din anul scolar 2022-2023.
    In iunie 2023 primim vouchere pe 2023 in curs. Avem contract până septembrie și luam 1000 lei. ( Amintesc, că lunile sept- decembrie din anul scolar 2021-2022 deja sunt plătite în mai 2022)
    In anul scolar 2023-2024 in luna iunie 2024, vom primi integral și pentru sept- decembrie din 2023.
    Cel puțin așa cred. A trebuit inițial în 2022 să ne da doar pe 9 luni, și după pentru fiecare an școlar.

 2. Şi de aici se fură. Dacă ai fost asist. univ. pe perioadă determinată, din 1 octombrie 2022 şi până în 30 septembrie 2023, pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie din anul 2022 nu primeşti vouchere. O mizerie şi cu aceste vouchere.

  1. Se observa ca pentru contractele partiale se dau vouchere raportat la cat s-a lucrat, deci daca ai lucrat 3 luni, primesti pe proportional la cele 3 luni, daca lucrezi 12, se dau pentru 9 luni – o aberatie totala. Nu inteleg aceasta interpretare, si de la cine a pornit. Daca se dau pentru 2023, deci ianuarie – 31 august, inteleg. Dar unde sunt cei din sept -dec 2022? Aceasta este si intrebarea mea. In plus, eu nu inteleg de ce se interpreteaza “anul pentru care se acorda” ca fiind 2023, si nu anul pe care sunt angajata . Chiar si afirmatia ‘pentru un salariat / an’ trimite la anul de lucru (caci esti salariat pe un an si nu pe mai mult) Nu se fac nicaieri distincii intre titulari si angajat pe un an.

 3. Din martie 2022 aparținem la Ministerul Educației(angajații la creşe).Vă întreb,de ce nu am primit vouchere de vacanță proporțională pentru perioada lucrată,dacă aşa prevede ordinul?

 4. pomeni electorale intr-o tara saracita cu buna stiinta.
  profesorii = milogii politicirnilor corupti si mincinosi

  1. Dacă toți cei care califică profesorii din învățământul de stat drept milogi și-ar duce copiii la școlile private, sau ar înființa școli private, ca niște oameni independenți și întreprinzători ce sunt, ar dispărea problema asta uriașă și România ar fi plină de oameni educați în spiritul vremurilor.
   Ați învățat într-o școală de stat, v-ați dat copiii la școlile de stat, domnule Preda? Atunci i-ați hrănit pe milogii de profesori. E timpul să acționați pentru repararea răului făcut. Dvs nefiind un milog, puteți înființa o școală, cea mai bună din galaxie. Sunt convinsă că vom mai auzi despre dvs.

   1. Cata vreme aceasta gandire predomina in tara dintr-o frustrare a neaprecierii corecte a muncii in privat, nu o sa facem niciodata invatamant de calitate deoarece nu avem respect pentru profesor. Eu ma intreb: Cand tu, muncitor necalificat, iei salariu in mana mai mare decat un profesor cu 20 ani vechime, chiar daca muncesti in privat 12 ore, ce curaj si obraz ai sa lovesti in amaratul de profesor care nu a dormit nopti si si-a ros coate prin scoli, examene, hartii doar pentru ca are voucherele alea de 1300 lei? Eu inteleg ca tu, privatule caruia nu i-a placut cartea, nu esti multumit ca lucrezi pe plantatie 12 ore pe minimum plus bonuri. Dar tu, acest privat,te-ai intrebat cum traiesc eu din aceiasi bani? Eu nu am bonuri, eu nu am beneficii, eu nu pot cere marire, eu nu pot fi avansat, nu primesc bonusuri, eu nu vin ca tine cu mana-n cwr la serviciu, eu, la inceput de an cumpar o imprimanta de 1300 lei si tus de sute de lei, topuri intregi de hartie, mape,dosare, papetarie, dau bani pe naveta, pe benzina sa merg la cercuri la 150 km dus-intors. Eu platesc tot din acei amarati de bani. Eu port raspunderea unor vieti, eu vin suplimentar la orice ora la scoala la sedinte, cercuri, recuperari sambetele. Eu sunt voluntar, paznic, bona, medic, psiholog, politist, contabil, secretar, contopist, om de serviciu, zugrav etc. Sunt 20 intr-unul ca sa pot fi zilnic uns de cawcat pe la gura pentru ca fac mai mult decat sunt platit. Pentru ca tu, privat penibil si needucat, ai frustrari ca esti un privat penibil si needucat si pe deasupra prost platit si exploatat. Tu, penibilule, cand ti-ai asumat slujba de necalificat in privat stiai ca se plateste ca atare. Eu, cand m -am angajat ca profesor nu stiam ca voi fi platit ca un cawcat si tratat ca 2 cawcati de o mie de cawcati necalificati privati. Doar pentru ca eu am muncit sa educ copiii acestei tari.

    1. Asa ne trebuie daca am promovat toti analfabetii, care intr-o tara normala nu ar putea absolvi nici4 clase.

  2. ~Nicusor Preda spune : profesorii = milogii politicirnilor~

   băi nicușor mamă, io cred că miloagă e mă-ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Educația să primească 3 miliarde de euro – 10% din Planul Național de Redresare și Reziliență, cere Federația părinților într-o scrisoare adresată premierului Cîțu / Alocarea a 3% sau 6% “e insuficientă pentru necesitățile educației”

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar (FNAP-IP) îi solicită premierului Florin Cîțu, într-o scrisoare deschisă, să aloce educației 10% din suma totală de 30,5 miliarde euro din…
Vezi articolul

EXCLUSIV Fragmente plagiate în doctoratul lui Daniel Grădinaru, președintele Consiliului Superior al Magistraturii. Expert consultat de G4Media.ro: ”Că plagiatul este intenționat o dovedesc din plin modificările făcute în text”

În volumul în care judecătorul Daniel Grădinaru și-a publicat teza de doctorat susținută în 2015 există mai multe fragmente despre care un expert consultat de G4Media.ro susține că sunt plagiate.…
Vezi articolul