DOCUMENT Prognoza meteo schimbă ora de începere a probei scrise de la Titularizare 2020. Candidații vor putea intra în sală doar până la ora 8:15

20.183 de vizualizări
ID 186970907 © Pojoslaw | Dreamstime.com
Decizie fără precedent luată de Ministerul Educației în baza prognozei meteo, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Ora de începere a examenului scris de Titularizare a fost schimbată de la 10, ora inițială de începere, la ora 9. Pentru asta, candidații vor intra în sală până la maximum ora 8:15, în loc de 8:45 cum era până acum.

Cum motivează Ministerul decizia:

„Având în vedere prognoza meteo pentru data de 29 iulie 2020 și contextul epidemiologic actual, lund în considerare și faptul că toate probele scrise susținută de elevi în cadrul examenelor naționale au început la 9:00, în data de 29 iulie 2020 proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020, se va desfășura tot începând cu 9:00”.

Administrația națională de meteorologie nu a oferit până acum pe site prognoza meteo pentru data de 29, dar pe 28 iulie se anunță vreme în încălzire în toată țara, iar pe prognoza pentru două săptămâni în 29 iulie apar temperaturi maxime de 32-35 de grade Celsius în aproape toată țara. Aceste maxime se ating, de regulă, în intervalul 15:00-17:00.

Reamintim că la proba scrisă de la Definitivat, care a avut loc miercuri, pe 22 iulie, candidații au intrat în sală de la ora 8 și au stat două ore până la venirea subiectelor, după care alte 4 ore să le rezolve. Mulți candidați au protestat în mediul online față de faptul că au fost nevoiți să stea șase ore cu masca pe față, în condiții de examen.

Prin schimbarea orei de începere a probei scrise, care are un timp de rezolvare a subiectelor tot de 4 ore, se reduce practic timpul pe care candidații îl petrec în sală, așteptând subiectele, făcând chestiuni administrative (lipit coduri de bare, completat fișa de examen etc)

Proba scrisă din cadrul acestui concurs (titularizare) va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august. Contestațiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afișate rezultatele finale.

Ministerul transmite că toate procedurile care până acum se desfășurau într-o oră și un sfert – intervalul 8:45-10:00 – ar trebui să se desfășoare în 45 minute.

„Astfel, în data de 29 iulie 2020 accesul candidaților în sălile de concurs va fi permis până la 8:15. Președinții comisiilor din centrele de concurs vor organiza activitatea Centrului asigurând verificarea identității candidaților, instructajul acestora, multiplicarea subiectelor astfel încât la 9:00 plicurile sigilate cu subiecte să poată să se poată desface în prezența candidaților”, potrivit documentului trimis în teritoriu.

În documentul citat Ministerul pasează responsabilitatea anunțării acestei modificări importante și fără precedent către Inspectoratele școlare județene, până la ora publicării articolului nefiind publicat niciun anunț pe site-ul ministerului Educației.

Reamintim că peste 29 de mii de candidați s-au înscris anul acesta la Titularizare. În mod paradoxal, numărul posturilor scoase la concurs în sistemul de învățământ pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile, este de doar 3.948, unul dintre cele mai mici din ultimii ani. Anul trecut erau 4.319 de posturi de acest fel, de exemplu.

Față de anul trecut, 2019, numărul celor înscriși este în 2020 cu 1.745 mai mare. Cel mai mare număr de candidați înscriși în perioada analizată a fost în 2018 când au fost peste 31 de mii.

Cei mai mulți candidați sunt în Capitală, aproape 2.800. Pe județe cei mai mulți candidați sunt în Iași, urmat de Cluj, Bihor, Mureș și Timiș.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comentarii
  1. Nu pot să cred că deși azi, 25.06.2020, au fost raportate peste 1200 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, încă se mai susține acest examen!
    Doar nu pot să cred, atât!

  2. Tot de la 8:15 am intrat și la Definitivat să ne sufocăm într-o sală o oră și 45 minute până au venit subiectele + alte 4 ore de scris… Același tratament și la Titularizare, examen susținut de unii dintre noi de N ori și deși obținem peste 7, nici nu ne titularizăm că nu sunt posturi, nici nu avem prioritate decât dacă dăm examen în fiecare an. Vai de noi!

  3. Se ascund imbolnavirile de Covid? Ministerul Educației se încăpățânează să țină titularizarea, care nu era așa o catastrofa daca nu s-ar fi ținut. La Iași, de ex, întâi a fost un zvon de Covid la evaluare națională, la un centru de evaluare. S-a asternut o tăcere suspecta, ministerul a negat. După care s-a închis inspectoratl Iași, 7 pozitivi. Ministerul a minimalizat! Asteptam, sigur sunt și alte județe cu probleme, ministerul pune batista pe țambal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cîmpeanu, despre salariile profesorilor: Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, trebuie date pe anumite criterii de performanță. Nu neapărat pe excelență sau elitism, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la 9 la 10

Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la Digi24 că aceste creșteri pe care le va propune să fie…
Vezi articolul

Titularizare 2020: Peste 30.000 de profesori au început examenul de angajare în școli și concurează pe cele mai puține posturi din ultimii 5 ani, deși guvernul spune că nu a abandonat ideea de a reduce numărul de elevi la clasă

Examenul de titularizare 2020 se desfășoară astăzi, 29 iulie, începând cu ora 9:00. Profesorii au la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele de concurs. Titularizarea este cel mai mare…
Vezi articolul

DOCUMENT În plină vacanță, Ministerul Educației schimbă regulile de concediu de odihnă pentru toți profesorii. Indemnizația de concediu se acordă înainte de plecarea în vacanță doar la cerere făcută cu 30 de zile înainte

În plină perioadă de concedii în Educație, unde vacanța propriu-zisă este în lunile iulie-august, Ministerul Educației schimbă regulile de acordare a zilelor libere legale pentru cadrele didactice și cele de…
Vezi articolul