DOCUMENT PSD a închis 252 de școli anul acesta școlar. Florin Roman (PNL): Deși au negat acest lucru, PSD și Dăncilă au închis școli și grădinițe

1.292 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Guvernul Dăncilă a închis 254 de grădinițe, școli, licee și postliceale într-un singur an școlar, potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației, la interpelarea deputatului PNL Florin Roman. Concret, numărul de structuri arondate în anul școlar 2019-2020, comparativ cu anul școlar 2018-2019, a scăzut cu aproximativ 240 în învățământul de masă, și tot în acest an școlar au fost desființate 12 școli principale, cu personalitate juridică.

Răspunsul Ministerului Educației publicat de liberalul Florin Roman arată că numărul elevilor a scăzut în anul școlar 2019-2020 cu 32.000 de elevi, față de anul trecut (în document se arată că în prezent sunt 2.813.957 de elevi). Numărul de clase s-a majorat cu 9, față de anul trecut.

“Deși au negat în mod constant acest lucru, PSD și Dăncilă au închis școli și grădinițe, de ordinul sutelor doar în ultimul an. Grav este faptul că aceste închideri și comasări au dus la supraîncărcarea claselor, multe grupe ajungând la peste 30 de elevi. Alți dascăli au fost obligați să predea simultan la mai multe clase de copii, cu vârste diferite. Dacă mai luam în calcul și alocarea a doar 3,85% din PIB, pentru educație, avem tabloul complet al dezastrului provocat de PSD în educație”, susține Florin Roman.

Descarcă de aici răspunsul integral al Ministerului Educației, cu privire la numărul de școli închise în anul școlar 2019-2020, față de anul trecut

 

Citește și:

 

 


1 comentariu
  1. Sunt de acord cu scoala online copii nu respectă reguli ies cei mari e bine pentru toți domnul orban a facut un bine .. sper ca comentariile mele sa fie puse pe tot saitul trebuie sa afle cu sa desfășura scoala fata in fata si cum isi bătea joc copii de dezafectant si măștile erau purtate doar cand erau profesori .. Scoala online ne da ma bine educație de cat cea în fața în fața. Acum copii sunt în singuranta si profesori si bunici multumesc celor care au închis ..acum copil meu isi desfasoara ora online si e mai fericită ca ori cand pranforma este bun eu asi vrea ca si părinte sa fac copii scolaa online maxim 2 ani sau cel târziu 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like