DOCUMENT Rata de vaccinare a profesorilor și angajaților din școli a fost impusă drept criteriu de prezență fizică de către Ministerul Educației, nu de Ministerul Sănătății, susține acesta din urmă într-un răspuns la solicitarea Federației Părinților și Aparținătorilor Legali

6.313 vizualizări
Foto: captură – document
Criteriul pe baza căruia școlile au fost deschise cu prezență fizică în perioada 5 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, adică rata de vaccinare a profesorilor și angajaților din școli, a fost impus de către Ministerul Educației, susține Ministerul Sănătății într-un răspuns oficial transmis Federației Părinților și Aparținătorilor Legali (FEPAL), publicat de organizație.

În document, reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că „ministerul Educației reprezintă entitatea inițiatoare a modificărilor la ordinul comun amintit mai sus; modificările fac referire la personalul didactic, personal aflat în subordinea Ministerului Educației”.

Măsura contestată (n.red. impunerea ratei de vaccinare în rândul personalului școlii drept criteriu de funcționare cu prezență fizică a școlilor în localitățile cu rata de infectare ridicată) „nu poate fi atribuită Ministerului Sănătății având în vedere categoria de personal față de care sunt emise prevederile”, precizează documentul.

Răspunsul integral, aici:
Punctul de vedere al FEPAL pe subiect:

8 comentarii
 1. Im toate tarile s-au reintors in scoli si la noi ne freaca saptamanal cu noi ctiterii,cu online si alte tampenii. Vrem scoala fizica si atat. Suntem dispusi sa respectam niste reguli de igiena si preventie, dar dati-ne voie sa mergem la scoala. Nu mai putem asa. Ne dau afara si patronii, economia se duce de rapa.

 2. Nu e o surpriza. Era de asteptat ca magaria asta sa fie opera “specialistilor” ME, condusi de Campeanu. La vremea respectiva ministrul ne mintea ca asa respecta o recomandare a OMS (inventata si asta).

  Decuplarea de la rata de incidenta, joi sau vineri zile de referinta, 3 cazuri la 7 zile sunt inventiile acelorasi indivizi bolnavi. Adaugati si complicitatea lui Rafila care cica a oferit invatamantului “o mana de ajutor”.

  Ce rezulta in urma deciziilor acestor indivizi se stie, morti peste morti. Si probabil nu o sa petreaca niciunul vreo zi la parnaie din cauza asta.

 3. Parca mai ieri ministrul sustinea ca nu a zis niciodata ca vaccinarea trebuie sa fie obligatorie!
  Acest ministru al Ne-Educatiei este un adevarat cascador, un saltimbanc al declaratiilor, ce spune azi nu mai e valabil maine, si se comporta ca si cand nu ar fi spus niciodata!
  Scoala inseamna caracter! Sa iti schimbi vorba inseamna lipsa…
  Parca el a incercat sa ii albeasca plagiatul lui Ponta!
  Hai cu ai nostrii!
  Sa traiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministerul Educației nu recunoaşte analfabetismul funcțional: nu există o definiție la nivel internațional. Ecaterina Andronescu: avem 40% analfabetism funcțional

Ministerul Educației susține, într-o clarificare trimisă Edupedu.ro, că “nu există o definiție, un indicator sau o valoare asociate la nivel internațional a noțiunii de analfabetism funcțional”. Documentul este semnat de…
Vezi articolul

Una dintre educatoarele copiilor din Ucraina, la „grădinița” din Buzău, amenajată voluntar de ea și de colegele ei la subsolul unei pensiuni: I-am învățat câteva cuvinte în limba română, i-am învățat culorile, să numere, sunt foarte receptivi

„Ei sunt primiți și stau într-un spațiu destul de ok, dar gândiți-vă că nu se mai întâlnesc cu prietenii, nu mai au aceleași obiceiuri pe care le aveau până acum.…
Vezi articolul