DOCUMENT Rata de vaccinare a profesorilor și angajaților din școli a fost impusă drept criteriu de prezență fizică de către Ministerul Educației, nu de Ministerul Sănătății, susține acesta din urmă într-un răspuns la solicitarea Federației Părinților și Aparținătorilor Legali

6.313 vizualizări
Foto: captură – document
Criteriul pe baza căruia școlile au fost deschise cu prezență fizică în perioada 5 noiembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, adică rata de vaccinare a profesorilor și angajaților din școli, a fost impus de către Ministerul Educației, susține Ministerul Sănătății într-un răspuns oficial transmis Federației Părinților și Aparținătorilor Legali (FEPAL), publicat de organizație.

În document, reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că „ministerul Educației reprezintă entitatea inițiatoare a modificărilor la ordinul comun amintit mai sus; modificările fac referire la personalul didactic, personal aflat în subordinea Ministerului Educației”.

Măsura contestată (n.red. impunerea ratei de vaccinare în rândul personalului școlii drept criteriu de funcționare cu prezență fizică a școlilor în localitățile cu rata de infectare ridicată) „nu poate fi atribuită Ministerului Sănătății având în vedere categoria de personal față de care sunt emise prevederile”, precizează documentul.

Răspunsul integral, aici:
Punctul de vedere al FEPAL pe subiect:

8 comentarii
 1. Im toate tarile s-au reintors in scoli si la noi ne freaca saptamanal cu noi ctiterii,cu online si alte tampenii. Vrem scoala fizica si atat. Suntem dispusi sa respectam niste reguli de igiena si preventie, dar dati-ne voie sa mergem la scoala. Nu mai putem asa. Ne dau afara si patronii, economia se duce de rapa.

 2. Nu e o surpriza. Era de asteptat ca magaria asta sa fie opera “specialistilor” ME, condusi de Campeanu. La vremea respectiva ministrul ne mintea ca asa respecta o recomandare a OMS (inventata si asta).

  Decuplarea de la rata de incidenta, joi sau vineri zile de referinta, 3 cazuri la 7 zile sunt inventiile acelorasi indivizi bolnavi. Adaugati si complicitatea lui Rafila care cica a oferit invatamantului “o mana de ajutor”.

  Ce rezulta in urma deciziilor acestor indivizi se stie, morti peste morti. Si probabil nu o sa petreaca niciunul vreo zi la parnaie din cauza asta.

 3. Parca mai ieri ministrul sustinea ca nu a zis niciodata ca vaccinarea trebuie sa fie obligatorie!
  Acest ministru al Ne-Educatiei este un adevarat cascador, un saltimbanc al declaratiilor, ce spune azi nu mai e valabil maine, si se comporta ca si cand nu ar fi spus niciodata!
  Scoala inseamna caracter! Sa iti schimbi vorba inseamna lipsa…
  Parca el a incercat sa ii albeasca plagiatul lui Ponta!
  Hai cu ai nostrii!
  Sa traiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

În primul rând la consultările cu Iohannis: Corina Dumitrescu, fondator al Universității private Dimitrie Cantemir, protagonista scandalului diplomei inexistente la „Standford” și soția celui care a inițiat proiectul de lege „Facultate fără Bacalaureat”

În primul rând al invitaților la Cotroceni s-a aflat miercuri seara Corina Dumitrescu, fondator și președintele Senatului Universității Creștine Dimitrie Cantemir, propunerea lui Ponta în 2012 pentru funcția de ministru…
Vezi articolul

EXCLUSIV Controale la grădinițele și postlicealele particulare din București, demarate de Inspectoratul Școlar. “Ne confruntăm și cu existența unor unități de învățământ exclusiv în scripte” – Maria Manea, inspector general adjunct

Grădinițele și postlicealele private din București vor fi controlate la începutul lunii martie de Inspectoratul Școlar, ca urmare a neregulilor semnalate în repetate rânduri de părinți și presă, a declarat…
Vezi articolul

Școli-pilot 2021. Până acum 15 școli din România, publice și private, s-au înscris pentru a pilota diferite modele de învățământ sau management educațional. Szekely: Fiecare aplicant va fi contactat pentru a trimite planul de pilotare mai detaliat, o justificare a nevoii și o analiză a impactului și riscurilor

Până acum 15 școli din România, publice și private, s-au înscris pentru a pilota diferite modele de învățământ sau management educațional în programul declanșat de Ministerul Educației, potrivit listei obținute…
Vezi articolul