DOCUMENTE Modele de cerere pentru înscrierea copiilor ucraineni la grădiniță, ca audienți, în limba ucraineană, română și engleză

1.456 de vizualizări
Foto: © Nirat Srisongmuang | Dreamstime.com
Inspectoratul școlar București a publicat modelele de cereri de înscriere la grădiniță și școală în trei limbi diferite pentru copii refugiați din Ucraina, în contextul în care pe 16 mai încep reînscrierile la grădiniță la grupele mijlocie și mică.
  • În data de 6 mai, 651 de copii ucraineni erau înscriși ca audienți în grădinițele din țară, potrivit datelor ministerului Educației.

Datele centralizate săptămâna de minister nu specifică și județele în care sunt înscriși copiii, sau numărul loc pe fiecare județ.

Pe 16 mai încep reînscrierile la grădiniță la grupele mijlocie și mică, și până în data de …se fac înscrieri la clasa pregătitoare, însă copiii refugiați se pot înscrie oricând.

Inspectoratul școlar București anunță că cererile de înscriere pentru preșcolarii/elevii care provin din zona conflictului armat din Ucraina, pentru care se solicită calitatea de audient în unitățile de învățământ din Municipiul București, se pot depune/transmite atât în format letric, la sediul Inspectoratelor Școlar al Municipiului București (Str. Icoanei nr. 19), cât și în format electronic, pe adresele de e-mail: office@ismb.ro / registratură@ismb.ro.

Modelul de cerere în limba română:
Modelul de cerere în limba ucraineană

Modelul de cerere în limba engleză

Foto: © Nirat Srisongmuang | Dreamstime.com /  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Suntem mandri ca suntem romani! Stam ghiocel si capra in fata ucrainienilor acum!
    Asta este diferenta intre romani si unguri, sau bulgari… noi pentru 10 lei zambim frumos si uitam istoria noastra. Suntem un neam de sclavi care nu mai avem mama si tata, frate si sora. Romanii uita istoria si persecutiile atribuite de ucrainieni, doar pentru actuala conjunctura cand UE ne da bani buni ca sa avem grija sa ne umplem tara de refugiati! Ne vindem pe nimic, fara nici o cainta sau urma de regret. De aceea zic… ne meritam soarta! In curand limba romana va deveni facultativa! Neam de slugi!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like