Doi profesori arată că Ministerul Educației minte și că nu sunt în comisiile de planuri-cadru decise de Ligia Deca prin ordin de ministru, a căror componență a fost trimisă Parlamentului: „Informația este falsă”

5.972 de vizualizări
Ema Patrichi și Constantin Lomaca / Foto: Proiectul MERITO si TEDx Unirii ED 2023
Profesoara Ema Patrichi și profesorul Constantin Lomaca reclamă faptul că informațiile din anexele Ordinului Ministrului Educației Ligia Deca Nr. 6739/2023, privind componența grupurilor de realizare/revizuire a planurilor-cadru, conțin în mod fals numele lor, deși spun ei, nu au fost în aceste comisii. Componența parțială a comisiilor pentru planurile-cadru a fost trimisă de Ministerul Educației într-un răspuns la interpelarea deputatului USR Filip Harnaveanu, secretarul Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, potrivit unui comunicat de presă remis de acesta vineri.

Numele profesoarei Patrichi Emanuela de la Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș și cel al profesorului Lomaca Constantin, de la Franconian International School, se află pe lista Grupului de lucru pentru rezivuzirea planurilor-cadru pentru învățământul primar din anexa la OME 6739/12.11.2023. În captura de mai jos, numele acestora pot fi văzute la poziția 11, respectiv 6.

Foto: captura Anexa OME 6739/2023

Profesoara Ema Patrichi a contactat redacția Edupedu.ro pentru a semnala informația falsă care apare în listele din ordinul de ministru și implicit în articolul publicat de Edupedu.ro pe această temă.

Constantin Lomaca, profesor la Franconian International School, la rândul său a semnalat pentru educațieprivata.ro faptul că nu este în acel grup pentru învățământ primar în care apare și că în afară de o discuție nu a existat nicio întâlnire la care să fi fost invitat pe această temă a planurilor-cadru. „Eu nu fac parte (și nu am facut) din grupul de lucru pentru primar. Nu știu de ce mi-a apărut numele acolo!!! Este o informație falsă. Da, am fost la o întâlnire anul trecut la grupul pentru liceu. De atunci nu am mai participat la nicio întâlnire (nici nu am fost invitat). Nu imi dau seama cine și de ce a introdus numele meu acolo”, a declarat cadrul didactic potrivit publicației citate.

Două informații false trimise Parlamentului de Ministerul Educației au fost identificate după ce deputatul care a primit anexele cu aceste grupuri de lucru a semnalat și publicat aceste documente, acestea fiind preluate de presă.

Dacă mai sunt profesori care apar pe acele liste și nu au fost de fapt în grupurile respective, vă rugăm să semnalați asta pe redacție@edupedu.ro sau în comentarii la acest articol. Vă mulțumim!


3 comments
  1. Doua personalitati , Doamna Patrichi Emanuela de la Școala Gimnazială „Dacia”, Târgu Mureș și Domnul profesor Lomaca Constantin, de la Franconian International School, dascali deosebiti pe care i-am intilnit si de a caror probitate morala sistemul se foloseste in mod abuziv ! Suntem revoltati citind articolul, acesti dascali nu vor gira intelectual un proiect falimentar , plin de fisuri si draga Doamna Ministru, lasati experimentele ca ne-ati uluit de tot ! Nu ne bagati in camera de “pedeapsa” !
    Am ispasit destul !
    Cu respect ! Un proaspat viitor pensionar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primele efecte ale războiului asupra școlii, în Ucraina: elevii stau acasă în Harkov, “până la clarificarea situației”, evacuări generalizate în regiunile separatiste, lecții militare, de protecție și de prim ajutor în unele clase

Școlile sunt printre primele instituții civile afectate în zonele vizate de invazia rusă declanșată joi dimineață în Ucraina, potrivit relatărilor din presa ucraineană și internațională. Pe lângă perturbările produse de…
Vezi articolul

Cultele au obținut tot ce au solicitat: Cererea de înscriere la ora de religie va fi valabilă pentru toată perioada de școlarizare, avizul cultelor va fi necesar pentru toti profesorii din învățământul vocațional teologic

Toate solicitările cultelor referitoare la învățământul preuniversitar au fost adoptate miercuri în Comisia pentru învățământ, în mai puțin de 30 de minute. Pe lângă impunerea religiei ca disciplină opțională la…
Vezi articolul

Profesoara Lidia Ristea își invită colegii la Săptămâna programării în UE: Elevii își vor dezvolta abilitățile de vorbire în limba engleză, gândirea critică, algoritmică și vor învăța câteva limbaje de programare (P)

Ediția din acest an a Săptămânii UE a programării are loc în perioada 7-22 octombrie. Aruncăm o privire asupra impactului inițiativei în România, prin ochii profesorului îndrumător al Săptămânii UE a…
Vezi articolul