Dosar penal pentru ultraj pe numele a doi elevi de clasa a VII-a care au batjocorit o profesoară în timpul orei

52.811 vizualizări
Foto: © Gloda | Dreamstime.com
Poliţiştii din Prahova au deschis o anchetă vizându-i pe doi elevi de 13 ani, de la o şcoală din localitatea Brebu, care ar fi hărţuit sexual o profesoară, o filmare video cu momentul respectiv fiind postată în mediul online. Clipurile au fost semnalate de publicatia locală phonline.ro.

Elevii ar fi de la Școala Pietriceaua, din comuna Brebu, județul Prahova, potrivit publicației locale.

În imagini se vede un elev care mimează gesturi cu tentă sexuală. Profesoara nu reacționează în primă fază, însă elevul încearcă chiar să îi ridice îmbrăcămintea, cadrul didactic spunând în mai multe rânduri că nu e frumos ce fac și încercând să îi liniștească. Un alt elev apare în imagini, și acesta făcând gesturi obscene și violente. Filmarea este făcută de către un alt elev care îl instigă pe protagonist să facă și mai multe acte jignitoare și batjocoritoare la adresa profesoarei. Umilită de atitudinea elevilor, într-unul dintre clipuri se observă cum profesoara își șterge lacrimile.

Directorul școlii a sesizat poliția, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unui clip video ce ilustrează mai mulţi elevi care prezintă explicit activităţi sexuale îndreptate asupra unui cadru didactic, compartimentul de Relaţii Publice (…) este abilitat să comunice următoarele: La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi şcolare din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic”, se arată într-o informare transmisă vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Foto: © Gloda | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


66 comments
 1. Mi s-a parut ca se distra deodata cu ei… Oricum, doamna nu a reactionat normal, mai ales in momentul cand au incercat sa-i ridice fusta. Trebuia sa ceara ajutor, cand a vazut ca nu poate gestiona singura situatia, nicidecum sa se amuze impreuna cu ei. Reactiile doamnei sunt cel putin… dubioase.

 2. Ganditi-va ca pana sa filmeze aceasta scena mizerabila, cata umilinta a mai indurat inainte dna profesoara…acolo e treaba veche…fara discutii conducerea trebuie demisa imediat si fara comentarii,..sigur se stia ca exista aceste derapaje din scoala lor…nu sunt 2 vinovati proncipali ci 3…adica ala care il filmeaza si ii agita pe colegi stiind ca v-a face un clip viral pe media…asta e primul infractor…oricum profesoara sa vede ca a scapat si renuntat la o pozitie mai dura cu elevii..se intampla sa te saturi de ei si cedezi…urgent pedepse la toata clasa si 3 dosare penale…astia sunt smecherii de maine care acum sunt protejati de lege…rasi toti si prezentat sentintele ls toata Romania…pentru luare aminte.

  1. Categoric nu sunt la prima abatere, dar directoarea a ascuns gunoiul sub preș ca să nu raporteze incidentele la ISJ. Unde se pare că e șefă o altă măgăriță șpăgăriță.

 3. Cei din parlament dorm heyyyyy domnilor treziți-vă odată cu legile voastre de rahat pe care le dați nu va e rușine ,nu sunt profesor, educatoar nici nu lucrez din domeniul dar ce se întâmplă în școlile din ziua de azi este revoltător,ei nu au nici o autoritate în fața elevilor pentru ca voi nu ii apărați deloc ,nu pot sa facă nimic pentru ca imediat io dați afară dacă își spun punctul de vedere în fata copilului și a părinților trebuie sa se poarte impecabil ei sa nu ii pedepsească sa nu ii certe nimic dar întrebarea mea e astfel de copil și părinte ce merită?????? ei nu au obligați numai drepturi, acum vorbesc în calitate de părinte care avem un clasa un caz la fel și din păcate mai grav cu retard acel copil care este agresiv verbal și fizic agresează pe toată lumea de la elevii la profesori si voii ce faceți dormiti și iar dormiți RUȘINE. noi parinti și profesori ,directorul nu putem face nimic din caza legi voastre vi se pare corect ca acel copil sa fie în scoala când el ar trebui sa fie la o școală specială ,eu ce ar trebui sa fac ca părinte când copilul meu e bătut în fiecare zi de învățat nu invata nimic pentru ca la scoala nu se poate tine orele din cauza lui , ce drept are acel copil sa învețe în orice scoala normala, ce drepturi le dați,ce integrare ??????? dar restul nu au drepturi copii normali și profesori sa fie scoala un mediu sigur pentru un copil de 7 ani și pentru profesor un mediu sigur de lucru noii nu avem drepturi domnule ministru si cei de la inspectorat ?????? ce faceți cu astfel de cazuri ????? rușine sa va fie la toți pentru ce faceți și cum dormiți in posturi care nu are trebui sa fie ale dumneavoastră și păcat de tara asta și de copiii noștri și de copilului meu un copil normal am ajuns sa merg cu el la psiholog pentru ca trece prin situați de nedescris la școală. va doresc vouă cei care conduceți aceste instituții sa treceți fix prin acesta situație sa fie agresați fizic,verbal și sexual la locul de muncă sa vedeți prin ce trec profesori și uni elevii, si sper ca autoritățile competente sa nu faca nimic pentru dumneavoastră exact cum nici voi nu faceți nimic. sărbători liniște la toată lumea.

 4. Cred ca profesoara nu era in regula mintal.Asa parea. din imagini.
  Orice pedagog stie ca exista metode prin care sa pastrezi disciplina intr o clasa.
  Sunt foarte rare cazurile de copii ce nu pot fi educati, din pacate am vazut cateva cazuri de profesori care nu au ce cauta la catedra.
  Sistemul ar trebui sa gaseasaca solutii si pentru unii si pentru ceilalti. De educatie trebuie sa beneficieze toti copii, profesori nu pot si nu trebuie sa fie toti oamenii cu facultate.

  1. Asa si cum ati mentine dvs ordinea si linistea cu asemenea delicventi. Sa inteleg ca profesoara a fost vinovata pentru comportamenul lor aberant? Si in incidentul din Liceul Ion Creanga din capitala tot profesoara, nu-i asa? Cu asemenea gandire nu ma mira de ce avem generatiile de elevi pe care le avem….Va doresc sa va intalniti cu asemenea “prieteni” pe strada si sa se comporte fix la fel, iar opinia publica sa nu intervina pe motiv ca dumneata esti “labila psihic” ca sa te citez.

   1. Ai perfecta dreptate, nu sunt de acord cu comportamentul acestor copii care mai târziu devin …. Cred ca opinia publică și autoritățile statului să fie alături de profesori și să taxam toate acțiunile de teribilism a acestor copii prost educați.

  2. Ce putea face? dacă ii lovea, părinții ar fi făcut scandal. A încercat sa ignore și să se liniștească nebunii….cei ce au fost prezenți și au ras, toți să suporte consecințele.

 5. Doamne fereste si pazeste!
  Sunt sigura ca “acesti….” nu sunt la prima abatere de acest gen; profesoara aceasta nu a stiut sa reactioneze la o astfel de mojicie; nu toti suntem pregatiti sa combatem astfel de porcarii. “Acesti….” merita …NIMIC.
  Sunt plina de scarba si revolta.
  Trebuie sa se faca/intample ceva; unde ajungem? Masuri drastice si pentru cei care au privit si nu au luat atitudine.

  1. In școală prin lege nu trebuie primit oricare copil deoarece unii de fapt par dar nu sînt copii ci doar au înfățișare de copil în realitate fiind fiare , bestii al căror loc trebuie să fie în ocnâ , încarcerați de mici pe viață. U.E. aceasta care este satanică , mai marii ei deasemenea și conducătorii statelor aservite inclusiv ai României susțin legi ptr. învățămînt contra naturii , legi care au drept scop distrugerea învățămîntului și a copiilor normali. Astfel , așa cum susține și individa marxist leninistă , globalista Ligia Deca sluga lgbt , ministru al învățâmîntului , obligatoriu trebuie ținuți în școli și bestiile de care am scris mai sus și se exclude repetenția sau exmatricularea , dînd putere extremâ acestor bestii și indivizilor din care au ieșit, alți neoameni , așa zișii părinți ai lor sâ terorizeze copii normali și cadrele didactice. Individa aceasta pervertită mental susține totodatâ sexualizarea de la creșâ a copiilor prin așa zisă educație sexualâ în școli , a propagandei lgbt conform căreia fetele sa fie băieți , băieții fete și a propagandei contra familiei , familia alcătuitâ din barbat și femeie prin politica diversitate și incluziune de gen. Acesta este proiectul și rezultatele “România educată” a altui individ deviant , Johanis , altâ unealtă a păgînilor de la UE. Cele douâ loaze ce au terorizat pe d na profesor ,cel care filma și toți care erau de fațâ și se amuzau trebuie excluși definitiv din școlii și închiși pe viață la ocnă , în cea mai grea pușcărie Dacă comentează indivizii ce i au fătat , și ei sa fie duși acolo.Mila este ptr. oameni nu ptr. fiare.

   1. Sa nu uităm că mami și tati, acum câțiva ani în urmă, imprimau pe tricourile copilașilor plăcuță suedeză.Deci, de mici au fost învățați cu obscenități. Copilașii de ieri, adolescenții de azi și viitorii părinți care vor educa odraslele lor.

 6. Dezgustator și revoltător, în același timp! Gesturile obscene ale acelor golani nu au umilit doar pe d-na profesoara, ci au fost umiliți toți profesorii, inclusiv pana la cei din Ministerul Educatiei! Sa se reinfiinteze Școlile de corectie, iar parintii sa fie amendați pentru ca nu si-au îndeplinit datoria de a-și educa progeniturile care nu au cei ” șapte ani de acasa”! Alo, d-na ministru a Educației, ce aveți de spus, sau mai corect, ce masuri concrete luați ca asemenea fapte sa nu se mai repete?

  1. In școală prin lege nu trebuie primit oricare copil deoarece unii de fapt par dar nu sînt copii ci doar au înfățișare de copil în realitate fiind fiare , bestii al căror loc trebuie să fie în ocnâ , încarcerați de mici pe viață. U.E. aceasta care este satanică , mai marii ei deasemenea și conducătorii statelor aservite inclusiv ai României susțin legi ptr. învățămînt contra naturii , legi care au drept scop distrugerea învățămîntului și a copiilor normali. Astfel , așa cum susține și individa marxist leninistă , globalista Ligia Deca sluga lgbt , ministru al învățâmîntului , obligatoriu trebuie ținuți în școli și bestiile de care am scris mai sus și se exclude repetenția sau exmatricularea , dînd putere extremâ acestor bestii și indivizilor din care au ieșit, alți neoameni , așa zișii părinți ai lor sâ terorizeze copii normali și cadrele didactice. Individa aceasta pervertită mental susține totodatâ sexualizarea de la creșâ a copiilor prin așa zisă educație sexualâ în școli , a propagandei lgbt conform căreia fetele sa fie băieți , băieții fete și a propagandei contra familiei , familia alcătuitâ din barbat și femeie prin politica diversitate și incluziune de gen. Acesta este proiectul și rezultatele “România educată” a altui individ deviant , Johanis , altâ unealtă a păgînilor de la UE. Cele douâ loaze ce au terorizat pe d na profesor ,cel care filma și toți care erau de fațâ și se amuzau trebuie excluși definitiv din școlii și închiși pe viață la ocnă , în cea mai grea pușcărie Dacă comentează indivizii ce i au fătat , și ei sa fie duși acolo.Mila este ptr. oameni nu ptr. fiare.

  2. Considerati ca parintii i-au invatat pe acei copii sa faca asemenea grozavii… Nu cred. Societatea, legislatia si vremurile in care traim sunt de vina, nicidecum parintii. In momentul in care “i-a dat drumul in lume”, parintele nu mai are controlul total asupra copilului.

   1. e ora de somn și visezi cu ochii deschiși. plus că nu prea ai fost la școală, nu ți-a plăcut. cum adică nu toți profesorii trebuie să aibă facultate, dar ce? în multe cazuri părinții nu sunt educați, ce educație să aibă copilul cînd acasă e mitocănie, violență și prostie cît cuprinde.

  3. Acum îmi pare rău că nu m-am angajat în învățământ. Militărie făceam cu ei, la ce aspră sunt. Dacă stau să mă gândesc, nu e prea târziu.

   1. nu ai voie să faci militărie cu ei. crezi tu că poți dar te sancționează… iar biata femeie era profesoară de limba engleza. ei ar fi fost normal să stea în bănci și să scrie de pe tablă . nu îmi pare că avea probleme cu capul,era doar depășită de situație. precis plîngea în cancelarie după fiecare oră de genul ăsta. iar ea era profesoară, cu facultate de limbi străine care avea nevoie de o slujbă și era forțată să îndure

   2. Bine ca nu esti profesoara. urasc oamenii asprii., nu au rezolvat niciodata nimic cu asprimea si nici nu o sa rezolve vreodata. ai gandire de dictator , de comunist., de temnicier. oamenii asprii sant oribili si total nefericiti. asta le e firea. totala lipsa de empatie, de dragoste, incapabili sa simta bunatate, mila intelegere, rabdare. sant niste monstrii.

 7. Mda…cine stie care CONDITIILE care au făcut posibilăosituțiedin asta! Ce statut aredna profesoarete suplinitor si depinde de pixul directoarei pentru a aveau servicii si la anul NU pplouă cu locuri de muncă pe acei coclaurii si majoritatea depind de primarie si scoala . Directoarea…cum ocupa acesta functie fara sa fi fost admisa la concurs ??? Nu avea cum decat prin mogulism si olitic ( mafia institutionala trebuie ca este colosala acoo ca si in toata RO ) ferasca dumnezeu sa fi luat masuri impotriva vreunui elev, caci un cadru didactic este inlocuit in doar doua minute, rapid prin telefon ( alcineva va prelua acee ore ori la plata cu ora ori un pensionar se va infinta rapid pentru incadrare ) DAR un elev …de unde va fi inlocuit in conditiile in care ,, per capita,, ( în cazul de față pe cap de vită furajeră ) se acord finanțarea ?! iN FINE…recalamația unui elev mai ales minor ( chiar dacă este mincinoasă, machivelică, neveridică ) cîntăreste enorm și face automat obiectul unei anchete interne -cel puțin- care nu va rămăne fară consecințe pt. dna profesoară în nici un caz caz. Sa remarcam ca sunt multi elevii in acea sala de clasa si sunt instigati.Daca dna profesoara ar fi luat masuri -reclamatii impotriva elevilor, propunerea scaderii mediei la purtare etc( putea scrie acet lucru in catalogul pe care il are la catedra in rubrica cu date si numarul de inmatriculare al elevilor) situatia ar fi fost interpretată ca lipsa de abilitatii didactice si incompetentă din partea dinsei care ..u reusesta sa stainesca clasa.! Colegii didactici din cancelarie s-ar fi bucurat enorm de acest incident, dar o propunere de sanctionare a elevilor-si depind norma, continitatea, viabilitatea etc. dumnealor depinde nu-i așa n mod direct de numărul de elevii, așa că nu ar fi aprobat CONSILIUL PROPFESORAL si cu atat mai putin cel administrativ nici o asfel de propunere chiar dacă dna profesoară ar fi fost răstignită în clasă.Dipotrivă ,,,lingăii,, ar fi insistat sa fie considerata incompetenta si incapabila sa gestioneze asfe de situatii.Faptul că in acea sală de clasă sunt elevii din mai multe clase poate traduce faptul ca acolo absenteismul este masiv, numarul elevilor scazut si se ,,tine,,, artificial de clase,, cu orce pret, cu dinții, pentru a mentine numarul de norme didactice si imlicit postul directoare ( alfel scoala se comaseaza cu o alta )-care -ce surpriză-nu a obtinut functia prin concurs -asadar a fost numită! În toate aceste condiții fecaloide social și instituțional întrebarea ,,Da cum este posibil așa ceva ..? este desuetă și oarem tembelă, poate ntrebarea otrivit ar fi ,, căte asfel de cazuri sunt în țară șinute sub capac ? si cum ar putea fi modificate conditiile care o fac posibilă ?

 8. Dreptul de a fi expulzati de la ora fara drept de apel in baza filmarilor de pe camerele de supraveghere din clasa . Stiu ca nu este parmisa supravegherea video si ma intreb de ce, cine ce are de ascuns? Di pacate sunt si profesor fara personalitate din cauza unor drepturi acordate exagerat elevilor cu probleme psihice.

 9. introducerea urgenta a amenzilor pentru parintii elevilor vinovati de abuzuri. Acești elevi răpesc dreptul colegilor lor la educație și dreptul la exercitarea muncii reglementare a profesorului care trebuie sa se convertească în paznic și jandarm. Amenda este un exemplu de măsură eficienta dar trebuie însoțită de altele în funcție de gravitatea abaterilor disciplinare.

 10. Am 27 de ani vechime si iubesc mult copiii. Nu cred ca era prima oara cand se intampla asa. In orice caz, nu as fi putut avea zambetul pe buze precum doamna respectiva. Mi s-ar fi ridicat tot parul in varful capului. Incalificabil ce s-a intamplat, dar cred ca mi-as fi pierdut cumpatul.
  Asa ceva nu se poate. Sistemul, cel care i-a facut pres pe profesori, este principalul vinovat. Sa nu mai vorbim de parintii inconstienti care nu-si dau seama cat rau fac propriilor copii incitand la lipsa de respect la adresa cadrelor didactice…
  Totusi, zambetul doamnei imi da eroare…

  1. Într-adevăr sunt profesori/profesoare care nu prea știu să gestioneze situația asta. Sunt mai puțin hotărâți sau mai slabi la caracter.Dar asta nu înseamnă ca un copil să abuzeze de asta ! Și sunt de vină toți cei care permit ca generația asta să ajungă aici. Când știrea la televizor este interesantă atunci cănd e tot mai înfiorătoare, când la un stand up comedy atunci se răde cel mai tare când se vorbește de sex și se folosesc expresii indecente, când emisiunile de după amiază sunt aproape de limita pornografiei, cănd aceste fapte și altele și mai rele sunt considerate provocări și au vizualizări record pe Youtube, să nu ne mirăm! Mulți tineri deja sunt insensibilizați la tot ce înseamnă bunele maniere. Și dacă unul face o faptă ieșită din comun, apare altul care vrea să-l depășească. Și atunci când în media este propagată ”fii tu însuți, ”ieși în evidență”, ” fă ceva să ai vizionări,fani,urmăritori(followeri)” când ajung tineri încă imaturi să fie ”influenceri” care câștigă mai mult din vizionări decât un artist care și-a sacrificat copilăria pentru ceea ce face, atunci să nu ne mirăm că apar oameni înguști la minte care cred că așa vor ajunge undeva în viață. Dacă vom lăsa să ajungă majoritatea tineretului la nivelul ăsta, să nu ne mirăm la bătrânețe. Vom fi exact în situația doamnei profesor!

  2. Parintii trebuie sa răspundă penal pentru derapajele copiilor lor in funcție de gravitatea situației. Trebuie o lege făcută in acest sens!

 11. Cadrele sunt cauza? Serios? Legea permisivă, care limitează la maxim cadrul didactic și dă toate drepturile elevului, nu are nicio vină, așa-i? Dacă doamna profesoară ar fi ripostat într-un mod care deranja pe Măria Sa, elevul, o vedeați la știri, însă din altă ipostază: de incriminat. Cei care au “gândit ” aceste legi să vină la catedră și să se confrunte cu realitatea din teren.

 12. Am citit toate comentariile! Le citește și doamna ministru? Inpectorul ISJ Prahova nu cred, niciodată nu ia atitudine, mușamalizează tot! N-am pomenit așa ceva! Vuiește presa! Din partea ministerului, a ISJ-ului nicio conferință de presă, nimic!

  Cineva spunea în comentarii că ” erau de etnie”! Nu, nu erau de etnie! Nu etnia modelează caracterul, nu etnia îți blochează bunul simț!
  Doamneee, profesoara aceea are familie, un cerc de prieteni, cum să înduri atâta umilință!
  N-am cuvinte să cuprind totul: revoltă, disperare, neputință!

 13. Nu pot să înțeleg în ruptul capului ce vă împiedică să fiți uniți și să faceți o grevă să-i doară? Fix în perioada examenelor. Știu, îi afectează și pe copiii educați, dar situațiile disperate cer măsuri disperate. Puterea e doar la voi! Profesori din toată țara, uniți-vă!

  1. Acești tineri, nu au părinți? Educația începe din familie. Legile sunt făcute de politicieni aleși de noi. Nu mai căutați vinovați, toți avem vină. 😨

  2. Ar fi o idee nu stiu cat de buna, dar situatia chiar e disperata….o greva in care sa cereti schimbarea regulamentelor prevazute in lege, atat in ceea ce privește cadrul didactic, dar si elevul….Ce face FSLI-ul doarme, ce masuri întreprinde???
   Dar pt asta este nevoie de unitate si in tara noastra e greu….

 14. o persoana care se angajeaza sa conduca orice sistem trebuie sa cunoasca sistemul! Este o cerinta de bun simt! Doamna ministru! Ati tinut o ora in clasa a V – a sau in a XII sau intr o clasa profesionala in care peste jumatate dintre elevi au dosare penale smd? ati fost vreodata singura in fata unei asemea clase?

 15. Legile nu vin nici de la cetatenii ecestei tari, nici de la minister, nici de la Parlament! Aceste legi care distrug educatia, scoala, familia, biserica si intreaga societate romaneasca sunt IMPUSE!!! foarte foarte asemanator cum a fost impus in Románia si in alte tari comunusmul!!! iar functionari ( inter)pusi care sa puna in aplicare noau ideologie s au gasit si atunci si se gasesc si azi destui! Iar noi, parinti, profesori dar si tineri si copii vom asista neputinciosi, ne vom resemna, ne vom complace si vom sustine sistemul ptr diferite oportunitati de doi bani… Vor fi cativa care vor spune NU! pe aceia ii asteapta mazilirea, excluderea si inchisoarea! Apropos! acum vreo doau saptamani a venut de la ME notificarea ca nota la purtare nu se mai scade ptr 10 a absente nemotivate ci pentru 20!!! adica legiferarea chiulului!!! cine a reactionat? profesorii, parintii si elevii seriosi au inghitit sec… si chiulangii au sarbatorit inca o victorie a “Romaniei educate”…

  1. Acești tineri, nu au părinți? Educația începe din familie. Legile sunt făcute de politicieni aleși de noi. Nu mai căutați vinovați, toți avem vină. 😨

 16. Profesori și părinți suntem “parteneri educaționali” în vederea educației copiilor, însă când pentru meritele elevilor este preaslăvit un partener iar pentru eșecurile copiilor este blamat altul, relația partenerială și inclusiv copiii au de suferit.
  Într-un grup acționează alte forțe decât în mod individual, motiv pentru care “cei 6 ani de acasă” sunt adeseori insuficienți pentru a gestiona comportamentul de “haită”, tehnici și metode de leadership fiind necesare în vederea gestionării elementelor negative din cadrul grupului.
  Însă, cum mulți, din comoditate, preferă să rămână blocați în nostalgia trecutului, metodica “pe vremea mea” continuă să rămână un reper important și o alternativă râvnită de cei ce cred că o bătaie bună, o nuia de alun, un stat în genunchi în fața clasei sau chiar o școală de corecție ar face din “copii problemă” viitori “cetățeni model”. Keep on dreaming!
  Ce blendend learning, managementul conflictelor, SmartLab-uri, clase virtuale, învățământ on-line?! Să ne întoarcem la arsul pe rug, biciuiți la tălpi, să îi batem cu pietre, live în Piața…Universității (sâc) propun!

  1. serios. din păcate tu ești departe de realitate. e mai rău decât se spune. din o familiede ,,nostalgici ,, ai fost educat și tu …. dacă era altfel nu ajungeai sigur unde ești !

  2. Domnule partener educațional necunoscut NNu e vorba nici de ars pe rug nici de biciuiri și nici de lapidat. E vorba de renunțarea la teoriile utopice ale pedagogilor de birou. Nu se poate face educație apelând doar la recompense și eliminând orice coerciție. Am spus coerciție nu constrângere !

 17. Oribil! Nu am putut sa privesc mai mult de câteva secunde. Era clar o persoană in vârstă, victima unor golani. Nu știu cum as fi reacționat în cazul acela. Nu sunt o persoană agresiva, dar as fi răspuns apărând-mă de orice atingere nepotrivită! Doamne ferește!

 18. “Mama Deca” va lua măsuri:
  – sancționarea cadrului didactic pentru lipsa de autoritate și slaba pregătire metodică a acestuia, cu recomandarea parcurgerii unor cursuri pe teme metodice, alaturi de reținerea a 15% din salariu pe o perioadă de cel puțin șase luni;
  – mustrare verbală a celor doi (!?) elevi, fără scădarea mediei la purtare, evident;
  – sancționarea directorului unității școlare pentru sesizarea nejustificată a secției de Poliție, cu recomandarea concedieri sau, cel puțin, a eliberării din funcție;
  – sesizarea Ministerului de Interne privitor la excesul de zel al Secției de Poliție Brebu;
  – organizarea de urgență a unor cursuri de formare a tuturor cadrelor didactice în direcția gestionării actului de predare-învățare în așa fel încât să fie atractiv, util și organizarea orei afectate educației și învățării de asemenea natură încât să stimuleze interesul pentru disciplina predată.
  “- De-ajuns!? Am uitat ceva!? Băi, consiliere, parcă mai era dracu’ ceva… Ia stai, să-l sun pe Io(h)ny!…”

  1. :)))) :)))) hai ca am râs, mulțumim pt glume!
   Sa speram ca nu vor fi astea masurile luate de acest ministru jalnic si complet lipsit de viziune…..

  2. :))) :)))) hai ca am ras! multumiiim de glume!
   sa speram ca nu acestea vor fi masurile luate de acest ministru jalnic si fara viziune.

   1. Au apărut în presă măsurile. Elevii au fost sancționați cu scăderea notei la purtare și mustrare scrisă!!

 19. Invatati-va sa va educati plozii intai. Stiti era o expresie “ cei sapte ani de acasa”. Cadrul didactic nu este acolo ca sa inlocuiasca parintele. Invatati-va copiii ca pe langa drepturi, au si obligatii. N-ar strica sa va amintiti si voi adultii acest lucru. O parte semnificativa din vina o are si media care promoveaza toate scursurile, toate parasutele si toti golanii, pentru ca la needucati asta prinde. Ne-am pierdut valorile. Incotro ne indreptam?

 20. Asta se întâmplă când statutul elevului e întocmit pornind de la prezumția de vinovăție a profesorului si de nevinovăție a elevului.Ii credem ingerasi, iar dacă nu au limite, devin monștri.Se pare ca bunele maniere au devenit ceva rușinos,e mai frumos sa bravam nesimțirea si grobianismul. Eu am fost educată sa am bun simț și maniere corecte fata de oricine si necondiționat.

  1. Sigur că așa va fi atât timp cât vom continua să nu-i cerem elevului un comportament normal, acuzându-l doar pe profesor. Dar mai e și părintele.Or,el e absolvit de orice răspundere?

 21. Dar părinții au făcut față cerințelor de a-și educa copiii? Se pare că nu. Nu mai dați vina pe școală, adevărul este că mulți părinți habar n-au de educația propriilor copii, considerând greșit că e treaba scolii. Aici e eșecul educației parentale.

  1. Dar, oare, părintii sunt educați? Cred că ar trebui început cu ei. Nu a pomenit nimeni nimic de aceștia. Totuși, e vorba de niște minori care nici nu inteleg ce se întâmplă, câtă vreme pornografia, limbajul obscen și bășcălia, atacul la persoană și la autorități este prezent peste tot, oriunde și oricând și practicat de persoane care le sunt modele
   Să nu uităm că plăcuța suedeză era inscripționata de părinți pe tricourile copiilor de câțiva anișori. Iata ca acestia au crescut!

 22. Si ce se intampla cu dosarele penale daca inculpatii au 13 ani???? Doar ultraj contra bunelor moravuri? Asa si? Ce se intampla cu aceste doua specimene, as spune 3 pt ca mai era unul care filma? Am inteles ca vor avea nota scazuta la purtare…mare scofala….ei oricum nu dau 2 bani pe purtare.
  Stie cineva sa ne spuna ( vreun cadru didactic, director) pot ramane repetenti?Asta chiar mi se pare o pedeapsa importanta, sa repete clasa a sasea.
  As dori ca presa sa poata sa ni-i arate si pe parintii acestor copii, ei sunt cu adevarat problema pt acest comportament incalificabil.

  1. Da,daca nota la purtare este sub șase, rămâne repetent…si cam atât…dupa părerea mea,părinții trebuie pedepsiti,ei răspund de minori și acțiunile lor pana la 16 ani,măcar.

   1. știți să existe vreo varianta prin care părinții elevilor agresivi sa plătească (penal sau civil) pentru faptele copiilor lor ? Metodele de motivare ale părinților ar trebui mediatizate când e foarte clar că au ratat educația copiilor lor

 23. Dar de ce inspectoratul? de ce nu are nimeni curaj sa spună ca de vina este Ministerul Învățământului? da, da, ministerul, pentru ca de acolo vin impunerile și restricțiile profesorului. de câțiva ani, profesorul nu mai este suveran la catedra. elevii au doar drepturi, asociațiile de părinți aduna bani pentru scoala…dar numim învățământ gratuit. aloo …Ministerul…cum e posibil sa nu ai voie sa dai afara de la ora un elev recalcitrant? aloo…Ministerul, cum e posibil sa introduci și sa forțezi integrarea in învățământul normal al copiilor cu probleme? Ministerul…alooo…de ce desființați scolile speciale???

 24. Implicarea procurorilor in procesul de educatie reprezinta un esec al scolii si al societatii in general. E clar ca actualul corp didactic nu face fata cerintelor de a educa tinerii , ca nu comunica cu elevii si ca profesorii nu au capacitatea de a se impune in fata lor. Cadrele vorbesc in fata clasei ca niste chatboti, dau teste, fac fise si meditatii daca pot. Profesorii care se mai ocupa de formarea caracterelor o fac in afara programei scolare caci nu vor fi declarati “profesori de elita” decat daca elevii lor iau note mari la teste sau la vreo olimpiada.

  Sa faci dosare penale copiilor de 13 ani e un semnal clar ca scoala a deraiat. Acesti elevi ar trebui intelesi si educati inainte sa se ajunga aici. N-ar strica ca in scoli sa fie mai multi profesori barbati. Faptul ca ca s-a ajuns aici e din cauza cadrelor didactice, a decidentilor din educatiei, a politicienilor de la toate nivelurile , a ong-urilor care iau aiurea sute de milioane de euro sa previna abandonul scolar, a parintilor care se tin de distractii in loc sa isi educe copiii etc etc etc. Trist!

  1. Oare nu din alte cauze? De ce se induce in mintea elevilor că trebuie să fie permanenți fericiți, iar școala trebuie sa contribuie din plin la asta? Invățarea presupune un efort, mai mare sau mai mic , după putință și dorința. Pentru efortul elevului acesta este evaluat iar daca evaluarea e corecta de ce sa fie ,,nefericit”? Mai terminați cu prostii de genul învățare prin joc, fericire continua( semn de nesănătate psihica, as zice), evaluare doar când elevul este pregătit etc.
   Apropo de pregătit: pregătirea pt viața, pt viața reală, înseamnă și respectarea unor reguli, pe care elevii sunt din ce in ce mai puțin dispuși să le respecte, iar școala are tot mai puține pârghii pentru a le aplica . Asta e problema, restul e praf in ochi.

  2. Cadrul didactic e vinovat, daaaa…nu este elevul, care nu are bun simt. De aceea e învățământul praf; pt ca Maria Sa, elevul , e fara vina. Nu ai voie sa ridici tonul la el pt ca intra in depresie, asa cum a intrat educatia acum. Vai de noi! Cand parintele chemat la scoala rade cand ii povestesti ce face copilul… ramai fara cuvinte.
   Ma doare sa vad elevii ,care stiu doar “sa se semneze ” , cum trec clasa cu medie peste 7. 😪😪😪Pana nu o sa inteleaga societatea rolul adevarat al profesorului, vom avea generatii de needucati. Nu generalizez; sunt si copii buni si f buni, dar multi dintre ei sunt tinerii, care maine vor vota pt un ciolan afumat. Conducatorii tarii au nevoie de ” prosti, dar multi”. Parlamentarii sa lase profesorii sa-si faca treaba, sa nu-i mai ingradeasca cu legi care-i invinuiesc la tot pasul.

  3. “N-ar strica ca in scoli sa fie mai multi profesori barbati.” – spuneți sincer, așa e că v-ați imaginat cum un bărbat i-ar fi luat la bătaie pe descreierații ăia? Altfel, nu înțeleg care ar fi diferența. Să nu îmi spuneți că bărbații sunt mai buni la comunicarea cu copiii și adolescenții!

   1. Are dreptate in mare parte comentatorul Parinte 79. Daca unii copii au devieri de comportament, altfel se poarta cu o femeie micuta, profesoara, cat cu un profesor barbat pe pozitie si cu o voce autoritara. Nu spune nici o persoana sa-i abtiguie, sa-i pedepseasca fizic. Aceste obiceiuri sunt incriminate de lege, de oamenii buni, de societate etc Eu la unele clase ca sa pot sa-mi tin orele l-am chemat pe profesorul de muzica la inceput sa le tina morala, pe diriginti( si doamne si domni). Am facut greseala ca la inceputul anului sa ma port foarte frumos cu toata lumea (fiindca asa m-am purtat si inainte la celalalte scoli si a functionat, ani de zile nu am avut probleme de disciplina!), dar acum ( scoala noua) nu a mers. M-au luat de naiva, sunt foarte emancipati pentru varsta lor( gimnaziu), sunt fete care se leaga intruna de mine, iar dintre baietii cu ces, imi vorbesc urat, unul mi-a aruncat cu buretele in cap, imi sting lumina( noi avem ore si dupa-masa si la subsol uneori), nu ma lasa sa ies din clasa: stau 2 baieti pur si simplu la lateralul catedrei sau in fata usii. Directiunea oscileaza, recunoaste din probleme, dar cum au spus si alti comentatorii mi se reproseaza mie tactul pedagogic.

   2. serios. din păcate tu ești departe de realitate. e mai rău decât se spune. din o familiede ,,nostalgici ,, ai fost educat și tu …. dacă era altfel nu ajungeai sigur unde ești !

  4. Din cauza cadrelor didactice??? Poate unii nu își merită titlul de cadru didactic, cei care au ocupat posturile în nu știu ce fel, dar un cadru didactic DEMN, nu are ce face în fața unui asemenea amărât de copil, fără educație morală, fără repere sănătoase căci chiar nu poți face nimic. Doar MINISTERUL EDUCAȚIEI este în măsură să elaboreze legi prin care să se pună limite. Doar scăderea notei la purtare în fața unui gest atât de josnic, nu va pune piedici niciunui copil căruia îi va trece prin cap să facă gesturi aberante în viitor. SALVAȚI ÎNVĂȚĂMÂNTUL!!!, pt k la astfel de gesturi să nu mai fie nevoiți să asiste copii nevinovați.

  5. Cadrele sunt cauza? Serios? Legea permisivă, care limitează la maxim cadrul didactic și dă toate drepturile elevului, nu are nicio vină, așa-i? Dacă doamna profesoară ar fi ripostat într-un mod care deranja pe Măria Sa, elevul, o vedeați la știri, însă din altă ipostază: de incriminat. Cei care au “gândit ” aceste legi să vină la catedră și să se confrunte cu realitatea din teren.

  6. eu cred că vorbești despre ce nu cunoști. acești elevi sunt abuzatori, violenți, delincvenți și nu ai cum să-i stăpânești. se potențează unul pe altul din teribilism și lipsă de educație de acasă. da e trist, iar ce ați scris eu parțial corect.

 25. Tot de la surmenaj, de la materia prea încărcată, asa-i? De ce trebuie ca asemenea comportamente grobiene, ale unor copii de toată isprava, nu? să fie acceptate în școală, oricare ar fi ea? Sau poate credeți că îngerașii din imagini sunt la prima isprava de genul asta?

  1. nu erau, ai văzut filmul? erau niște tineri mititei și pricăjiți dar obișnuiți cu violența, agresivitatea verbală, lipsa de respect pentru femei(inclusiv mamă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

În unele școli doi din 3 angajați ai sistemului de învățământ doresc să se vaccineze / Rata din mai multe unități s-a situat în prima perioadă pe undeva pe la 66% – Cîmpeanu despre rezultatele preliminare la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ

Avem multe unități de învățământ în care doi din trei angajați din preuniversitar sunt dispuși să se vaccineze împotriva COVID-19, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Libertatea. Este vorba de…
Vezi articolul