Două asociații vor duce și vor împrumuta cărți în 20 de sate fără bibliotecă din județul Cluj

117 vizualizări
Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com
Două asociații vor împrumuta gratuit cărţi în peste 20 de sate clujene care nu au o bibliotecă funcţională, prin intermediul proiectului BookTruck, potrivit Agerpres. Conform comunicatului, o bibliotecă mobilă se va deplasa în satele din județul Cluj pentru a împrumuta gratuit cărţi.

Astfel, o dubă obişnuită va fi transformată într-o bibliotecă pentru copiii și tinerii interesați. BookTruck va avea 1.000 de cărți și va reveni lunar pentru cititori.

“O dubă obişnuită urmează să fie transformată radical într-o bibliotecă inedită şi prietenoasă, pentru copiii şi tinerii care vor să descopere lumea prin intermediul cărţilor. BookTruck va putea găzdui 1.000 de cărţi, care vor fi gestionate cu un soft special de bibliotecă. BookTruck va ajunge la peste 20 de comunităţi din judeţul Cluj, va sta câte o zi în fiecare sat, şi va reveni lunar pentru iubitorii de carte”, se arată în comunicatul trimis.

De asemenea, vor fi organizate şi diferite activităţi educative pentru copii şi tineri, iar persoane care lucrează în anumite profesii vor interacționa cu aceștia.

“Pe lângă cărţi, copiii şi tinerii vor putea participa la diverse ateliere, lecturi şi activităţi interactive, şi în plus, vor afla ce înseamnă o bibliotecă vie (human library). Mai exact, persoane care activează în diverse domenii profesionale vor fi invitate să le povestească tinerilor ce înseamnă să fii medic, IT-ist, mecanic, arhitect sau actor”, potrivit comunicatului.

Cărțile vor fi pentru toate categoriile de vârstă. Fiecare persoană va putea să împrumute patru cărţi pe lună, pe care le va returna oricând, într-o cutie special amplasată într-un loc public din sat.

Asociaţia “Zi de Bine” şi asociaţia culturală “Cărţile pe Faţă” au lansat proiectul BookTruck.

Foto: © Chernetskaya | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Festivalul de trailere după cărți “Boovie” 2021, la final, cu peste 90 de premii acordate. Videoclipul și experiența echipei câștigătoare a Marelui Premiu: “Hit List” din Urlați, Prahova

Plecat în 2015 din dorința de a motiva elevii să citească măcar altceva dacă nu cărțile din programa obligatorie de liceu pentru limba și literatura română, fenomenul Boovie, festival de…
Vezi articolul

Cărțile pentru copii. Nadia Barbu și Șerban Anghene, ilustrator și scriitor: Efectul unei ilustrații bune este să stimuleze imaginația, să nască întrebări și dorința de explorare

“Cea mai importantă e diversitatea: copilul să aibă acces la artă cât mai diversă, ca să își poată forma singur gustul și preferințele și, până la urmă, personalitatea”, povestește pentru…
Vezi articolul