DSP Arad cere ca suspendarea cursurilor în şcoli să poată fi decisă şi de specialiştii în sănătate publică: „Este absurd ca Direcţia de Sănătate să privească cum incidenţa creşte în foarte multe localităţi şi să nu aibă legislaţia de partea sa”

541 de vizualizări
Foto: Max Fischer – Pexels.com
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, cere autorităţilor centrale ca suspendarea cursurilor în şcoli să poată fi decisă la nivel local şi de DSP-uri, nu doar de conducerile şcolilor, susţinând că există situaţii de localităţi cu incidenţă ridicată a infectărilor cu SARS-CoV-2 unde cursurile continuă, iar specialiştii de sănătate publică nu pot face nimic.

„Am solicitat modificarea ordinului comun emis de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei cu privire la suspendarea cursurilor în şcoli, în aşa fel încât şi direcţiile de sănătate să poată să dispună această măsură, acolo unde este cazul, unde incidenţa o cere”, a spus directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiș.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Potrivit ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, se suspendă cursurile la apariția unui caz pozitiv într-o clasă. Toți copiii acelei clase rămân acasă. După 8 zile, cei care sunt testați și au un rezultat negativ se întorc în clasă. Restul fac școală online până la trecerea a 14 zile de la suspendarea cursurilor.

La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/ claselor, se suspendă activitatea cu prezența fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioada de 14 zile. Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/ instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al  DSP/DSPMB.  

Săptămâna trecută, DSP Ilfov a trimis o recomandare către școlile din județul Ilfov, astfel încât acestea să-și suspende, începând de luni, 18 octombrie, orele organizate fizic și să treacă la școală exclusiv online. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat și a spus că „DSP Ilfov își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) și tuturor unităților de învățământ din Ilfov”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Uniunea Europeană lansează un nou instrument de garantare in valoare de 50 de milioane de euro destinat dezvoltării abilităților și educației pe continent

Fondul European de Investiții și Comisia Europeană au anunțat, miercuri, lansarea unei noi facilități-pilot de garantare, destinată îmbunătățirii finanțării pentru persoane fizice și organizații interesate să investească în întărirea abilităților…
Vezi articolul