Educația în Planul Național de Redresare și Reziliență, dezbatere organizată miercuri, 3 martie, de la 14:00, în Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților

296 de vizualizări
Foto: gov.ro
Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților organizează dezbaterea cu tema „Educația în Planul Național de Redresare și Reziliență”, în ziua de miercuri, 3 martie 2021, în intervalul orar 14.00 – 16.30, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

„În cadrul dezbaterii se va analiza modul de transpunere în realitate a proiectelor educaționale finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Finanțarea sectorului educației este stringentă, mai ales în perioada extrem de dificilă pe care o traversăm cu toții.

România trebuie să ia măsuri pentru a se asigura că generația actuală de copii și tineri nu va fi afectată pe viitor de impactul crizei COVID-19 asupra sistemului de educație. În urma dezbaterii, se va elabora un raport care să cuprindă concluzii și propuneri cu privire la reformele și proiectele de investițiile ce ar trebui să beneficieze de fondurile puse la dispoziție prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

La dezbatere vor participa reprezentanți ai instituțiilor administrației publice centrale, ai sindicatelor din învățământ, reprezentanți ai părinților, elevilor și studenților, ai altor instituții și organizații de referință din domeniul educației, precum și ai unităților administrativ-teritoriale”, potrivit anunțului.

Dezbaterea va avea loc la Palatul Parlamentului (corp B4, sala 3150) și on-line, fiind transmisă în direct pe website-ul Camerei Deputaților.

Foto: gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eveniment în limba română pentru profesorii de Fizică de liceu, la CERN în Elveția, la care cadrele didactice pot aplica până pe 9 martie, anunță Facultatea de Fizică a UB – o săptămână de formare despre fizica nucleară

Profesorii de fizică din liceele din România pot petrece în vară o săptămână la CERN, în Geneva, într-un program de formare în domeniul științelor exacte, potrivit unui anunț al Facultății…
Vezi articolul

Mădălin Bunoiu, profesor de fizică și președinte ARACIS: Tinerii nu mai au curiozitatea să cerceteze pentru că n-au avut posibilitatea să încerce vreodată. Numărul de laboratoare de chimie, de fizică, de biologie din școlile primare, gimnaziale și licee este incredibil de mic

Președintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Mădălin Bunoiu, remarcă numărul de laboratoare de chimie, fizică sau biologie, din școli, “incredibil de mic”, în special la sate.…
Vezi articolul